Overtochten Italië

Bestemmingen

Boot Vanaf Italie

Overtocht van en naar Italië

Met de boot naar Sardinië of Sicilië? Een reis naar Italië is altijd een goed idee! Wie houdt er nu niet van de Italiaanse cultuur, heerlijk eten, mooie wijnen en natuurlijk het echte Italiaanse schepijs. Bellissima!

Italië is het vertrekpunt van veel ferry’s naar heel veel bestemmingen. Met de auto kunt u simpel de veerboot nemen naar bijvoorbeeld Elba, Capri, Sardinië, Sicilië, Corsica, Kroatië, Tunesië en Albanië. Ook is het een belangrijk punt voor de ferry naar Griekenland.

Met de boot naar Kroatië

Er varen verschillende veerboten van Italië naar Kroatië. De kortste vaartijd is ongeveer 2,5 uur. Je vaart dan van Venetië naar Umag. Verder kan je vanaf Venetië de overtocht maken naar Porec, Rovinj en Pula. De overtochten van Venetië zijn enkel toegankelijk voor voetpassagiers.

Vanaf Ancona vaart er een ferry in ongeveer 10 uur naar Split en Zadar. De boten op deze routes zijn wel toegankelijk voor auto’s. Zuidelijk in Italië vind je de haven Bari, vanwaar je de oversteek naar Dubrovnik kunt maken.

Met de boot naar Turkije

Met de boot naar Turkije behoort ook tot de mogelijkheden. Deze route duurt wellicht iets langer, maar je ziet onderweg mooie vergezichten. Om met de boot in Turkije te komen vaar je van Italië naar Patras of Igoumenitsa in Griekenland. Vervolgens steek je per auto Griekenland over en neem je aan de oostkant van Griekenland de overtocht van Piraeus naar Chios.

Het laatste stukje van jouw reis is de ferry van Chios naar Cesme. Met deze route ben je meerdere dagen onderweg, maar het brengt u wel met eigen auto in Turkije.

Een overtocht van Frankrijk naar Italië kan variëren tussen de 3 en 18 uur. Het ligt er helemaal aan van waar je vertrekt en uiteraard waar u naar toe wilt varen.

Vanaf Marseille of Nice vaar je naar Corsica of Sardinië. Vanuit daar reis je verder naar Sicillië, Malta of de Eolïsche eilanden.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, jouw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor u.

Om het land in te kunnen reizen heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Houd je er rekening mee dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent.

Dat zijn er bijna te veel om op te noemen! De boten varen van en naar Savona, Genua, Livorno, Piombino, Civitavecchia, Napels, Salerno, Castellamare, Sorrento en Reggio Calabria.

Als je een boeking hebt lopen bij Overtocht.nl en een wijziging van de rederij beïnvloed deze boeking, dan verneem je dit van ons. Indien je een boeking wil maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Covid-19, dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Meer informatie over reizen op dit moment is te vinden in de reiswijzer van de ANWB en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Italië:

Overtocht naar Sardinië

Ontzettend veel mensen reizen met de ferry naar Sardinië. Wij snappen dit wel, want Sardinië is een prachtig eiland om met eigen auto te verkennen. De boten naar Sardinië vertrekken vanuit het zuiden van Frankrijk en Italië.

De ferries van Frankijk naar Sardinië vertrekken vanaf MarseilleToulon en Nice. Vanaf Italië wordt er gevaren vanuit de havens Genua, Livorno, Piombino, Civitavecchia, Savona en Napels. Ferries vanaf deze havens komen aan in Olbia, Porto Torres, Golfo Aranci en Arbatax.

Wanneer je met de veerboot naar Sardinië reist kan je kiezen tussen overdag varen en ‘s nachts varen. Wanneer je er voor kiest om ‘s nachts te varen zijn er aan boord verschillende soorten hutten waaruit je kan kiezen. Zo kom je uitgerust aan op Sardinië.

Wist je dat je vanaf Sardinië heel makkelijk de oversteek kunt maken naar Corsica? Er varen veerboten van Santa Teresa di Gallura naar Bonifacio op Corsica. Ook kan je vanuit Sardinië een overtocht maken naar Sicilië. Er wordt gevaren van Cagliari naar Palermo.

Overtocht naar Sicilië

Vanuit Italië kan je per ferry gemakkelijk de oversteek maken naar Sicilië. Wij raden je aan om tijdens de overtocht jouw auto mee te nemen. Zo kan je het prachtige eiland Sicilië met jouw eigen auto verkennen. Vertrek naar Sicilië is mogelijk vanaf de Italiaanse havens Civitavecchia, Napels, Genua en Salerno. Een deel van de overtochten naar Sicilïe wordt ‘s nachts gevaren. Je verblijft in dit geval gedurende de nacht in een comfortabele hut aan boord van de ferry.

De havens waar de meeste veerboten in Sicilië aankomen zijn Palermo en Termini Imerese. Goed om te weten is dat je vanuit Sicilië ook de overtocht kunt maken naar Sardinië. Zo kan je tijdens jouw vakantie 2 prachtige eilanden ontdekken. Er varen ferries van Palermo naar Cagliari.

Overtocht reserveren?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Wil je een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze Whatsapp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Overtocht naar Elba

De overtocht naar Elba is een korte overtocht van ongeveer 1 uur. Elba is een eiland gelegen voor de Toscaanse kust. Veel toeristen brengen graag een bezoek aan Elba. Dit gaat vaak om korte bezoekjes van één tot een paar dagen.

Omdat de ferry naar Elba bijna elk uur vaart is dit ook heel makkelijk te doen. Het is daarom zelfs mogelijk om op één dag heen en weer te varen naar Elba. Je kan er voor kiezen om deze overtocht te maken als voetpassagier, maar het is ook mogelijk om de auto mee te nemen aan boord. De populairste ferry naar Elba is de ferry van Piombino naar Portoferrario.

Rederijen van en naar Italië

Omdat er vanuit Italië zoveel ferries naar verschillende bestemmingen varen, zijn er ook veel rederijen die varen van en naar Italië. Naar Sardinië wordt er gevaren door Moby Lines en Corscia Sardinia Ferries. De veerboten van AnekSuperfast en Minoan Lines brengen passagiers naar het vaste land van Griekenland.

Overtochten naar Sicilië worden gevaren door Grandi Navi Veloci en Grimaldi Lines. Wanneer je reist naar Kroatië stap je aan boord op één van de boten van SNAV, Jadrolinija of Venezia Lines.

Tip voor uw overtocht

Je kan natuurlijk ook bestemmingen combineren! Na een bezoek aan het prachtige Rome rijd je in slechts anderhalf uur naar de haven van Civitavecchia om de overtocht naar Sardinië of zelfs Barcelona te maken. Italië en Griekenland in één reis kan uitstekend. Of wat denk je van een verblijf in het merengebied van Noord-Italië met daarna een overtocht naar Kroatië?

Natuurlijk wil je goed voorbereidt op reis gaan in deze tijd. Voor actuele informatie omtrent reisomstandigheden/Corona verwijzen wij je graag naar de reiswijzer van de ANWB.

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.