Overtochten Noorwegen

Bestemmingen

        

Overtocht van en naar Noorwegen

Wilt u met de boot naar Noorwegen? Kies dan voor één van de schitterende overtochten uit het aanbod van Overtocht.nl. Zo kunt u bijvoorbeeld al vanuit Duitsland de overtocht maken via de route Kiel – Oslo.

Op zoek naar een kortere ferry overtocht naar Noorwegen? Dan kunt u ook vertrekken vanuit Denemarken, u vaart dan vanuit Hirtshals naar Kristiansand, Larvik of Langesund. Bezoek de authentieke dorpjes en de magische fjorden van noord Europa. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een reis in Noorwegen.

Met de auto naar Noorwegen?

Een rondreis door Noorwegen met eigen auto is een echte aanrader. Een rondreis kunt u natuurlijk niet alleen met de auto, met eventueel caravan, maken, maar ook met de camper. Ook bij reizigers met een motor is een overtocht naar Noorwegen ontzettend populair.

U kunt er voor kiezen om zowel heen als terug dezelfde overtocht te nemen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de heen- en de terugreis een andere route te varen. Zo kunt u bijvoorbeeld heen kiezen voor de overtocht van Hirtshals naar Kristiansand en voor de terugreis kiest u voor de overtocht van Oslo naar Kiel. Er zijn veel combinaties mogelijk. Overtocht.nl helpt u graag bij het vinden van de juiste overtocht.

        

De snelste overtocht om in Noorwegen te komen duurt zo'n 2,5 uur, de langste overtocht 20 uur. Daar tussen zitten meerdere mogelijkheden en routes.

Er gaan overtochten naar Noorwegen vanaf Duitsland en Noorwegen. Als u vanaf Duitsland met de ferry wilt kunt u vanuit Kiel vertrekken. Vanuit Denemarken zijn er verschillende mogelijkheden, namelijk Hirtshals, Frederikshaven en Kopenhagen.

De kortste afstand (Hirtshals - Kristiansand) wordt gevaren door Color Line en Fjord Line. De route Kiel - Oslo wordt gevaren door rederij Color Line. Stena Line verzorgt de overtocht vanuit Frederikshaven naar Oslo en DFDS vaart van Kopenhagen naar Oslo.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, uw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor u. Een offerte kunt u hier aanvragen.

U heeft een paspoort of identiteitskaart nodig wanneer u reist. naar Noorwegen. Het paspoort moet geldig zijn wanneer u in Noorwegen verblijft.

Als u een boeking heeft lopen bij Overtocht.nl en een wijziging van de rederij beïnvloed deze boeking, dan verneemt u dit van ons. Indien u een boeking wilt maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Covid-19, dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Meer informatie over reizen op dit moment is te vinden in de reiswijzer van de ANWB en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

        

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Noorwegen:

        

Overtocht van Denemarken naar Noorwegen

Denemarken biedt drie havenplaatsen vanwaar ferries naar Noorwegen vertrekken. De havenplaatsen Hirtshals en Frederikshaven zijn gelegen in het noorden van het land. Hierdoor de duur van de overtocht aanzienlijk korter dan dat men vanuit Duitsland vertrekt. Men kan ook de overtocht starten vanuit Kopenhagen wat ideaal is om een citytrip te combineren met het land van de prachtige fjorden.

Wanneer u in Hirtshals aan boord van de ferry stapt kunt u varen naar Kristiansand, Larvik, Langesund of Stavanger. Bij vertrekt vanuit Frederikshaven of Kopenhagen vaart u naar Oslo. De populairste overtochten van Denemarken naar Noorwegen zijn de volgende overtochten:

Boot van Hirtshals naar Kristiansand

Hirtshals – Kristiansand: de snelste overtocht tussen Denemarken en Noorwegen! Deze route is ontzettend populair onder reizigers die met eigen auto of camper naar Noorwegen reizen. De overtucht tussen Hirtshals en Kristiandsand is de kortste overtocht tussen Denemarken en Noorwegen. Omdat dit de kortste route is, is het ook vaak de voordeligste route naar Noorwegen. Wanneer deze route uw voorkeur heeft kunt u kiezen uit twee rederijen, namelijk Color Line en Fjord Line.

Fjord Line is de snelste rederij op deze route. Zij brengen u in slecht 2 uur en 15 minuten naar Kristiansand. De ferry van Color Line doet er iets langer over, maar brengt u in slechts 3 uur en 15 minuten naar de overkant.

Boot van Hirtshals naar Bergen

De overtocht van Hirtshals naar Bergen is de perfecte route wanneer u een reis naar of langs de westkust van Noorwegen wilt maken. Uw auto, motor, camper of caravan kunt u uiteraard gewoon meenemen tijdens de overtocht naar Bergen. In ongeveer 16 uur vaart Fjord Line u van Hirtshals naar Bergen. De ferries die op deze route varen zijn cruiseferries. Dit betekent dat u zich niet hoeft te vervelen aan boord en dat de hutten erg comfortabel zijn.

Ferry tussen Noorwegen en Zweden

Hoewel de landen naast elkaar liggen vaart er een ferry van Noorwegen naar Zweden. Deze boot vaart van Sandefjord naar Stromstad. Deze overtocht van Noorwegen naar Zweden is ideaal  als u tijdens uw reis deze land wilt combineren. Natuurlijk is het mogelijk om over de weg van Noorwegen naar Zweden te reizen, maar in veel gevallen scheelt een overtocht u veel tijd.

Maak het uzelf gemakkelijk en vaar vanaf Sandefjord in 2,5 uur naar Stromstad. Deze route wordt door Fjord Line aangeboden.

Overtocht Duitsland  naar Noorwegen

Met de ferry van Kiel naar Oslo

Wilt u het echte cruise gevoel ervaren? Reis dan met de ferry naar Oslo! De meest bekende overtocht vanuit Duitsland is van Kiel naar Oslo met Color Line. Deze 20 uur durende overtocht vaart langs de kust van Denemarken naar door de fjorden naar Oslo. U begint ontspannen aan uw reis door aan boord te gaan op de luxe schepen van Color Line. Deze route wordt gevaren met een luxe Cruiseferry, uw vakantie begint echt al aan boord!

Op de 20 uur durende overtocht verveelt u zich geen moment, bezoek één van de vele winkels aan boord, bezoek een show in de Show Lounge of breng een bezoek aan de Color Spa & Fitness.

Ferry van Nederland naar Noorwegen

Wij krijgen vaak de vraag of er een overtocht van Nederland naar Noorwegen is. Hoe graag wij dit ook zouden willen, het antwoord op deze vraag is nee. Helaas vaart er geen ferry van bijvoorbeeld Amsterdam of IJmuiden naar Noorwegen. Toch is dit geen reden om niet vanuit Nederland naar Noorwegen af te reizen.

De havens in Duitsland en Denemarken vanwaar wel boten naar Noorwegen vertrekken zijn namelijk gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Zo kost de reis per auto van Utrecht naar Kiel, vanwaar u de oversteek naar Oslo kunt maken, maar ongeveer 6 uur. Wanneer u liever kiest voor een kortere overtocht kunt u vanaf Hirtshals de oversteek maken naar Noorwegen. Met de auto reist u in ongeveer 10 uur van Utrecht naar Hirtshals.

Overtocht naar het noorderlicht in Hurtigruten?

Ook is het mogelijk om met de ferry het noorderlicht te bewonderen. Met de Hurtigruten kunt u met de boot naar Kirkenes vanuit de havenplaats Bergen. Beleef de grandioze veelzijdigheid van de Noorse flora en fauna en het dagelijkse leven langs de unieke fjordenkust. U kunt bij de Hurtigruten ook alleen losse deeltrajecten boeken.

Overtocht naar Noorwegen boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem dan contact met ons op via onze Whatsapp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Maatschappijen

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.