Overtochten Noorwegen

Bestemmingen

Overtocht van en naar Noorwegen

Wil je met de boot naar Noorwegen? Kies dan voor één van de schitterende overtochten uit het aanbod van Overtocht.nl. Zo kan je bijvoorbeeld al vanuit Nederland de overtocht maken van Eemshaven naar Kristiansand en vanuit Duitsland van Kiel naar Oslo.

Op zoek naar een kortere ferry overtocht naar Noorwegen? Dan kan je ook vertrekken vanuit Denemarken. Je vaart dan vanuit Hirtshals naar Kristiansand, Larvik of Langesund. Bezoek de authentieke dorpjes en de magische fjorden van noord Europa. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een reis in Noorwegen.

Met de auto naar Noorwegen?

Een rondreis door Noorwegen met eigen auto is een echte aanrader. Een rondreis kan je natuurlijk niet alleen met de auto, met eventueel caravan, maken, maar ook met de camper. Ook bij reizigers met een motor is een overtocht naar Noorwegen ontzettend populair.

Je kunt er voor kiezen om zowel heen als terug dezelfde overtocht te nemen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de heen- en de terugreis een andere route te varen. Zo kan je bijvoorbeeld heen kiezen voor de overtocht van Eemshaven naar Kristiansand en voor de terugreis voor de overtocht van Oslo naar Kiel. Er zijn veel combinaties mogelijk. Overtocht.nl helpt je graag bij het vinden van de juiste overtocht.

De snelste overtocht om in Noorwegen te komen duurt zo'n 2,5 uur, de langste overtocht 20 uur. Daar tussen zitten meerdere mogelijkheden en routes.

Er gaan overtochten naar Noorwegen vanaf Nederlands, Duitsland en Denemarken. Als je vanaf Nederland wilt vertrekken kan dat vanuit Eemshaven en vanaf Duitsland vanuit Kiel. Vanuit Denemarken zijn er verschillende mogelijkheden, namelijk Hirtshals, Frederikshaven en Kopenhagen.

De kortste afstand (Hirtshals - Kristiansand) wordt gevaren door Color Line en Fjord Line. De route Kiel - Oslo wordt gevaren door rederij Color Line. Stena Line verzorgt de overtocht vanuit Frederikshaven naar Oslo en DFDS vaart van Kopenhagen naar Oslo.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, jouw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor je. Een offerte kun je hier aanvragen.

Je hebt een paspoort of identiteitskaart nodig wanneer je reist naar Noorwegen. Het paspoort moet geldig zijn wanneer je in Noorwegen verblijft.

Als je een boeking hebt lopen bij Overtocht.nl en een wijziging van de rederij beïnvloed deze boeking, dan verneem je dit van ons. Indien je een boeking wilt maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Covid-19, dan kan je het beste contact met ons opnemen. Meer informatie over reizen op dit moment is te vinden in de reiswijzer van de ANWB en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Noorwegen:

Overtocht van Denemarken naar Noorwegen

Denemarken biedt drie havenplaatsen vanwaar ferries naar Noorwegen vertrekken. De havenplaatsen Hirtshals en Frederikshaven zijn gelegen in het noorden van het land. Hierdoor is de duur van de overtocht aanzienlijk korter dan dat men vanuit Duitsland vertrekt. Men kan ook de overtocht starten vanuit Kopenhagen wat ideaal is om een citytrip te combineren met het land van de prachtige fjorden.

Wanneer je in Hirtshals aan boord van de ferry stapt kan je varen naar Kristiansand, Larvik, Langesund of Stavanger. Bij vertrekt vanuit Frederikshaven of Kopenhagen vaar je naar Oslo. De populairste overtochten van Denemarken naar Noorwegen zijn de volgende overtochten:

Boot van Hirtshals naar Kristiansand

Hirtshals – Kristiansand: de snelste overtocht tussen Denemarken en Noorwegen! Deze route is ontzettend populair onder reizigers die met eigen auto of camper naar Noorwegen reizen. De overtucht tussen Hirtshals en Kristiandsand is de kortste overtocht tussen Denemarken en Noorwegen. Omdat dit de kortste route is, is het ook vaak de voordeligste route naar Noorwegen. Wanneer deze route jouw voorkeur heeft kan je kiezen uit twee rederijen, namelijk Color Line en Fjord Line.

Fjord Line is de snelste rederij op deze route. Zij brengen je in slecht 2 uur en 15 minuten naar Kristiansand. De ferry van Color Line doet er iets langer over, maar brengt je in slechts 3 uur en 15 minuten naar de overkant.

Boot van Hirtshals naar Bergen

De overtocht van Hirtshals naar Bergen is de perfecte route wanneer je een reis naar of langs de westkust van Noorwegen wilt maken. Jouw auto, motor, camper of caravan kan je uiteraard gewoon meenemen tijdens de overtocht naar Bergen. In ongeveer 16 uur vaart Fjord Line je van Hirtshals naar Bergen. De ferries die op deze route varen zijn cruiseferries. Dit betekent dat je je niet hoeft te vervelen aan boord en dat de hutten erg comfortabel zijn.

Ferry tussen Noorwegen en Zweden

Hoewel de landen naast elkaar liggen vaart er een ferry van Noorwegen naar Zweden. Deze boot vaart van Sandefjord naar Stromstad. Deze overtocht van Noorwegen naar Zweden is ideaal  als je tijdens jouw reis deze land wilt combineren. Natuurlijk is het mogelijk om over de weg van Noorwegen naar Zweden te reizen, maar in veel gevallen scheelt een overtocht je veel tijd.

Maak het jezelf gemakkelijk en vaar vanaf Sandefjord in 2,5 uur naar Stromstad. Deze route wordt door Fjord Line aangeboden.

Overtocht Duitsland  naar Noorwegen

Met de ferry van Kiel naar Oslo

Wil je het echte cruise gevoel ervaren? Reis dan met de ferry naar Oslo! De meest bekende overtocht vanuit Duitsland is van Kiel naar Oslo met Color Line. Deze 20 uur durende overtocht vaart langs de kust van Denemarken naar door de fjorden naar Oslo. Je begint ontspannen aan jouw reis door aan boord te gaan op de luxe schepen van Color Line. Deze route wordt gevaren met een luxe Cruiseferry, jouw vakantie begint echt al aan boord!

Op de 20 uur durende overtocht verveel je je geen moment, bezoek één van de vele winkels aan boord, bezoek een show in de Show Lounge of breng een bezoek aan de Color Spa & Fitness.

Ferry van Nederland naar Noorwegen

Vanaf april biedt Holland Norway Lines drie keer per week een ferryverbinding aan tussen Nederland en Noorwegen. De rederij vaart van Eemshaven in Groningen naar de Noorse haven Kristiansand. De boot vertrek in de middag vanuit Eemshaven en komt vervolgens na ongeveer 18 uur de volgende ochtend aan in Kristiansand. Gezien de ferry in de middag vertrekt en pas de volgende ochtend aankomt is het mogelijk om aan boord een comfortabele hut te reserveren. Zo kom je uitgerust aan in Noorwegen.

Overtocht naar het noorderlicht in Hurtigruten?

Ook is het mogelijk om met de ferry het noorderlicht te bewonderen. Met de Hurtigruten kan je met de boot naar Kirkenes vanuit de havenplaats Bergen. Beleef de grandioze veelzijdigheid van de Noorse flora en fauna en het dagelijkse leven langs de unieke fjordenkust. Je kunt bij de Hurtigruten ook alleen losse deeltrajecten boeken.

Overtocht naar Noorwegen boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem dan contact met ons op via onze Whatsapp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.