Overtochten Denemarken

Bestemmingen

Veerboot Denemarken met de Auto

Overtocht van en naar Denemarken

Met de ferry een overtocht maken is mogelijk met meerdere rederijen. Elke rederij geeft je de mogelijkheid om jouw eigen auto mee te nemen aan boord. Naast de binnenlandse ferries is het ook mogelijk om te vertrekken vanuit Noorwegen, Zweden, en Duitsland. Wat veel mensen niet weten is dat er ook vanuit IJsland en de Deense eilandengroep de Faroër Eilanden gevaren wordt naar Denemarken.

Autorondreis Denemarken

Denemarken is een populaire bestemming tijdens een Scandinavische autorondreis. Zo goed als alle overtochten tussen de verschillende Scandinavische landen bieden wij aan, wat resulteert in een boeking bij dezelfde en betrouwbare partij. Door onze ervaring en expertise kennen wij alle tips en tricks als je met de auto naar Denemarken toe wilt. Wij kunnen je helpen met het adviseren van verschillende havens en de overtochten hiernaar toe.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag met het plannen van jouw overtocht van en naar Denemarken en deze te reserveren. Je kunt altijd contact met ons opnemen via 0900 – 6837862 of mail ons op info@overtocht.nl.

Vanaf Duitsland is het tussen de 45 minuten en 2 uur varen. Een overtocht naar Denemarken vanuit Noorwegen kan 2,5 uur duren, maar ook 16 uur. Dit is afhankelijk van de vertrekhaven. Dit gaat ook op voor vertrek vanuit Zweden. De kortste overtocht duurt 1,5 uur en de langste 3,5 uur.

Als je een boeking hebt lopen bij Overtocht.nl en een wijziging heeft hier invloed op, dan verneem je dit van ons. Indien je een boeking wil maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Covid-19, dan kan je het beste contact met ons opnemen. Meer informatie is te vinden op de reiswijzer van de ANWB.

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Deze informatie is wellicht niet up to date. Wij adviseren om contact op te nemen met de desbetreffende ambassade of consulaat wat hierin de meest recente ontwikkelingen in zijn.

In verhouding tot Nederland is Denemarken duurder qua levensstandaard. De Denen krijgen in verhouding een hoger salaris, maar voor Nederlanders is Denemarken een duur land om op vakantie te gaan. Hierbij is het fijn om rekening te houden dat een kopje koffie al snel rond de €5,- kost en een glaasje wijn rond de €10,-.

In Denemarken wordt betaald met de Deense Kroon (DKK). Geld kan gewisseld worden op vliegvelden, banken en in hotels. De Maestro pinpas wordt geaccepteerd indien de dekking op Europa staat. Alle grote Creditcards (AMEX, MasterCard en Visa) worden overal geaccepteerd.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Denemarken:

Met de boot vanuit Duitsland

Een populaire overtocht is de ferry van Puttgarden naar Rødby. Deze overtocht duurt 45 minuten en is één van de kortste overtochten die wij aanbieden die gaat tussen twee verschillende landen.

Tip voor een autorondreis door Scandinavië! Deze ferry is goed te combineren met de overtocht Helsingør – Helsingborg (Zweden).

Dit geldt eveneens voor de overtocht vanuit Rostock met een aankomst in Gedser. Als je het eiland Bornholm wilt gaan bezoeken dan kan je vanaf de havenplaats Sassnitz met de boot naar Rønne varen.

Met de boot vanuit Noorwegen

Populaire Noorse vertrek- en aankomsthavens zijn Oslo, Kristiansand, Bergen én Stavanger. Vanuit de Deense plaats Hirtshals vaart u in 3,5 uur naar Kristiansand én in 16 uur naar Bergen. Deze laatste route is erg populair door de fjorden.

Tip voor een autorondreis door Scandinavië! Neem de ferry van DFDS Seaways naar Oslo en begin daar met de mooie route langs de kust naar beneden voordat je naar boven rijdt richting het noorden van Noorwegen.

Met de boot vanuit Zweden

De bekende Stena Line voert veel overtochten tussen Denemarken en Zweden uit.

Tip voor een autorondreis door Scandinavië! De korte overtocht van Frederikshaven naar Göteborg is ideaal als je noordelijker in Zweden uit wilt komen. Met de auto is de tocht naar beneden richting Malmö toe een aanrader om daar met de Øresundbrug naar Kopenhagen te rijden. Of maak deze juist precies andersom!

Aanbod rederijen Denemarken

Er is een ruime keuze aan rederijen. Onder andere varen Stena Line, Scandlines, Color Line, Fjord Line, Smyril Line en DFDS Seaways prachtige routes.

Goed om te weten

  • De officiële taal is Deens, maar 86% van de Denen spreekt Engels.
  • Er is geen tijdsverschil met Nederland
  • Er zijn geen vaccinaties nodig*

Meer praktische informatie over Denemarken is hier te vinden.

*Deze informatie is wellicht niet recent. Wij adviseren om contact op te nemen met uw huisarts of GGD wat hierin de meest recente ontwikkelingen in zijn.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.