Stena Line

Maatschappij

Meer informatie over Stena Line

Stena Line heeft een aantal moderne vloten welke u graag naar Scandinavië of rond het Verenigd Koninkrijk varen. Over het algemeen heeft Stena Lina een drietal business areas waar zij naar toe vaart. Deze zijn onderverdeeld in Scandinavië, de Ierse Zee en de Noordzee. Gedurende de overtocht staat service centraal binnen deze maatschappij. Waar gaat uw reis naartoe?

Met Stena Line naar Engeland

Met de veerboten Stena Brittanica en de Stena Hollandia vaart u dagelijks vanuit Hoek van Holland naar Harwich in het Verenigd Koninkrijk. Zo is een weekendje (of langer!) Londen heel aantrekkelijk aan het worden. Mocht u toch liever een rondtocht maken in Ierland, dan is ook dit zeker een mogelijkheid. Vanuit Engeland kunt u gemakkelijk een overtocht maken naar verscheidene Ierse steden, waaronder Belfast.

Overtocht op de Ierse zee

Eenmaal aangekomen in Engeland, kunt u uit vier routes over de Ierse zee kiezen. Vanuit het Verenigd Koninkrijk varen er boten vanuit Fishguard, Holyhead, Liverpool en Cainryan naar de Ierse havens Rosslare, Dublin en Belfast. Mooie startpunten voor een geweldige reis door Ierland. Neem als voorbeeld de reis vanuit Cainryan naar Belfast. Deze reis met Stena Line duurt 2 uur en 15 minuten en vaart 6 keer per dag af. U vindt dus altijd een geschikt moment om de overtocht te maken.

Met Stena Line naar Zweden

Niet iedereen weet dat Stena Line ook overtochten aanbiedt vanuit Duitsland naar Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen en Letland. Deze bestemmingen worden via diverse havens verbonden en bieden u bij uitstek de kans om ook eens andere landen te ontdekken.

Faciliteiten aan boord

Gedurende uw overtocht kunt u gebruik maken van vele faciliteiten. Mocht u tijdens de overtocht trek krijgen, dan kunt u een van de verschillende restaurants op de boot bezoeken. Hier heeft u de mogelijkheid om uitgebreid te eten. Op beide veerboten van Stena Line bevindt zich een shoppingcenter. Hier vindt u een breed aanbod van bekende merken tegen scherpe prijzen. Ook uw kinderen kunnen zich volop vermaken gedurende de rit. Voor kinderen tot 9 jaar is er een kinderspeelruimte. Kinderen boven die leeftijd kunnen zich vermaken door videogames te spelen in Teen Town.

Huisdieren zijn uiteraard welkom op de schepen van Stena Line. Zij moeten wel in het bezit zijn van het Europees paspoort voor gezelschapsdieren. De kosten voor het vervoer van huisdieren verschillen per route.

De route Hoek van Holland – Harwich.
Gedurende de overtocht dient u huisdier in een kennel te verblijven, ze mogen ook in de auto blijven mits dit uw eigen auto is en er ventilatie en drinkwater aanwezig is. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in openbare ruimtes en hutten. Bezoek kunt u regelen bij de Guest Service aan boord. De kosten zijn bij een Economie ticket € 18,- per enkele reis, per huisdier en bij een Flexi ticket € 29,- per enkele reis, per huisdier

De routes op de Ierse Zee.
Bij de overtocht dient u huisdier in een kennel of in uw voertuig te verblijven. Er zijn geen extra kosten voor het vervoer van een huisdier

De route van Frederikshaven – Oslo .
Tijdens de overtocht is het van belang dat uw huisdier in een huisdiervriendelijke hut verblijft. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in openbare ruimtes en normale hutten. Er is een speciale uitlaatplek aan boord. De kosten voor het huisdier zijn bij nachtafvaarten in het laagseizoen € 150,- per enkele reis, per huisdier. In het hoogseizoen zijn de kosten € 172,- per enkele reis, per huisdier. Mocht u gebruik maken van een dagafvaart, dan zijn de kosten € 75,- per enkele reis, per huisdier

De route van Kiel – Göteborg.
Het is belangrijk dat uw huisdier gedurende de overtocht in een huisdiervriendelijke hut verblijft. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in openbare ruimtes en normale hutten. Er is een speciale uitlaatplek aan boord. De kosten voor de huisdierenhutten zijn voor een binnenhut € 99,- tot € 125,-. De kosten voor een buitenhut zijn € 125,- tot € 155,-.

Voor de routes van Frederikshaven – Göteborg en Grena – Varberg .
Bij de maatschappijen Stena Danica, Stena Jutlandica,Stena Nautica mag de hond in de auto verblijven of bij de eigenaar in een speciale lounge. Er zijn geen kennels. Op de Stena Express, Stena Germanica en Stena Scandinavica zijn geen huisdieren toegestaan.

FLEXI TARIEF:
De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
€ 3,50 annuleringskosten verhoogd met:
– Van 24 uur tot 2 uur voor vertrek 50% van de reissom
– Van 2 uur voor vertrek tot aan vertrek of bij no show 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
– € 25,- + eventuele tariefsverhogingen.
– Het is niet mogelijk om het Flexi tarief te wijzigen naar het Economy tarief.

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.

 • Stena Vision

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 460

  Maximale aantal passagiers: 1700

 • Stena Spirit

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 460

  Maximale aantal passagiers: 1700

 • Stena Nordica

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 360

  Maximale aantal passagiers: 1500

 • Stena Baltica

  Type schip: Vracht/Passagierferry

  Maximale aantal voertuigen: 100

  Maximale aantal passagiers: 176

 • Stena Nautica

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 324

  Maximale aantal passagiers: 900

 • Sassnitz

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 220

  Maximale aantal passagiers: 900

 • Skane

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 500

  Maximale aantal passagiers: 600

 • Mecklenburg-Vorpommern

  Type schip: Ro-pax Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 440

  Maximale aantal passagiers: 600

 • Stena Saga

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 510

  Maximale aantal passagiers: 2000

 • Stena Vinga

  Type schip: Ro-pax Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 200

  Maximale aantal passagiers: 400

 • Stena Jutlandica

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 550

  Maximale aantal passagiers: 1500

 • Stena Danica

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 550

  Maximale aantal passagiers: 2274

 • Stena Scandinavia

  Type schip: Ro-pax Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 300

  Maximale aantal passagiers: 1300

 • Stena Germanica

  Type schip: Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 300

  Maximale aantal passagiers: 1300

Bekijk de overtochten van Stena Line:

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.