Overtochten Zweden

Bestemmingen

Ferry Naar Zweden

Overtocht van en naar Zweden

Je kan met de auto en vervolgens met boot vanaf Duitsland of Denemarken gemakkelijk varen naar verschillende havens in Zweden. Kortom dat is een goed begin voor een mooie (auto) vakantie!

Uw overtocht naar Zweden

Overal in het landschap zie je de karakteristieke roodgeverfde houten huizen, men komt amper iemand tegen op de weg en volledig ontspannen rijd je door het uitgestrekte landschap, kortom:  Zweden! Vervolgens geniet je van de mooie natuur en daarna neem je een duik in de vele meren die Zweden te bieden heeft. Vanwege de warme golfstroom zijn de zomers vergelijkbaar met de zomers in Nederland, alleen dan met veel minder regen!

Concluderend:  Zweden is een heerlijk land voor mensen die rust en ruimte zoeken, maar echter ook voor gezinnen met kinderen is er voldoende te beleven.

Met de auto naar Zweden

Begin jouw vakantie met de auto naar Zweden vanuit ons buurland Duitsland. Hierbij de maatschappijen die vanuit Duitsland vertrekken: TT Line, Stena Line, Scandlines en Finnlines. Zo comfortabel is het om met de boot van Zweden naar Duitsland te varen.

Bovendien kan je ook vanuit de havenplaats Travemünde, Zweden bereiken, dan kom je aan in het zuiden van Zweden. Hier heb je de keuze uit de havenplaatsen Malmö en Trelleborg. Trelleborg is eveneens te bereiken vanuit het Duitse Rostock.

 

Dit varieert enorm en is afhankelijk vanaf waar je vertrekt. Denk hierbij een een overtocht van een aantal uur tot een overtocht met een overnachting erbij waarbij je in het begin van de avond vertrekt en de volgende ochtend aankomt. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Op dit moment kan informatie omtrent het reizen naar een bepaald land snel wijzigen. Voor meest recente informatie verwijzen wij u graag naar de website van ANWB. Deze pagina wordt aangepast op de datum dat de wijzigingen ingaan en niet op het moment van aankondiging. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan afwijken van de bepalingen van het desbetreffende vakantieland. Als je de website van de ANWB opent en naar het land van jouw reisvoorkeur gaat, vind je ook een link naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wil je met de auto naar Zweden? Dat kan! De volgende maatschappijen varen naar Zweden. - Stena Line -TT Line - Scandlines - Finnlines en meer

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Zweden:

Bootovertochten vanuit Denemarken naar Zweden

Havenplaatsen die vanuit Denemarken bereiken zijn: Kopenhagen, Frederikshaven, Grenå en Helsingør. De bootovertocht naar deze havens duurt over het algemeen tussen de 3 en 5 uur. Overtocht.nl biedt u niet alleen de mogelijkheid om per boot naar Zweden te reizen maar ook optie om via de Öresundsbrug (Kopenhagen – Malmo) Zweden te bereiken. U kunt dus met de auto naar Zweden!

Dit is wellicht een goed alternatief voor de veerdiensten tussen Helsingør en Helsingborg. Ook de brug sluit qua route uitstekend aan op de veerdienst Puttgarden – Rødby. Kortom u kunt eerst met de boot en vervolgens met de auto naar Zweden.

Daarnaast is het mogelijk om Zweden te bereiken via de landen Polen, Litouwen, Estland en Letland. Op deze manier kunt u een mooi rondreis maken en diverse landen aandoen.

Wat is er te doen aan boord?

Aan het eind van de middag checkt u in op de Stena Germanica of Stena Scandinavica die om 18:45 uur vertrekt. Aan boord vind u o.a. een à la carte restaurant,  en ook een Food City buffetrestaurant, daarnaast is er een grote winkel, evenals een bioscoop, maar ook een bar, verschillende conferentiezalen met lounge en bar, ook nog een nachtclub en ten slotte zijn er veel kinderactiviteiten in het hoogseizoen.

 

Doorreizen naar Noorwegen of Finland

Vanuit Zweden kunt u met auto en vervolgens met de boot naar zowel het vasteland van Finland als het eiland Åland. Åland is te bereiken vanuit de 3 Zweedse havenplaatsen; Kappellskär, Grissleham en Stockholm. Ook het vaste land van Finland is rechtstreeks te bereiken tussen Stockholm en Turku. U kunt  kiezen om de overtocht te maken naar Naantali, deze gaat via Åland. Sandefjord in Noorwegen en wordt aangedaan vanuit Stromstad. Deze route wordt gevaren met de Color Line en de Fjord Line.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wilt u toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via 0900 – 6837862 of info@overtocht.nl.

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.