Scandlines

Maatschappij

Meer informatie over Scandlines

De ferrymaatschappij Scandlines staat voor de historische samenwerking tussen Denemarken, Sweden en Duitsland. Met in totaal 6 hybride ferries varend op de Puttgarden-Rødby  en Rostock-Gedser route heeft Scandlines ‘s werelds grootse hybride vloot.

Met hun combinatie ticket voor Zweden, biedt Scandlines de snelste en meeste flexibele route naar Scandinavië. Wanneer je een ticket koopt voor één van de overtochten van Schandlines kan je dit het beste vooraf doen. Bij vooraf reserveren krijg je namelijk korting op de ticketprijs. De rederij werkt met vaste prijzen, dus het maakt niet uit op welk moment je jouw ticket koopt.

Faciliteiten aan boord

Aan boord van de veerboten van Scandlines vind je vele faciliteiten. Geniet van een hapje eten in het buffetrestaurant, bezoek een aantal winkels of drink een heerlijke bak koffie op het terras op het dek. Het mag dan een korte overtocht zijn, overigens heb je genoeg faciliteiten om je te vermaken deze reis.

De routes van Scandlines

De rederij biedt 2 ferry routes aan tussen Duitsland en Denemarken. De route Puttgarden en Rødby wordt ieder half uur gevaren. Daarnaast is er de route Rostock-Gedser, welke zo’n 10 keer per dag wordt gevaren.

Met Scandlines van Puttgarden naar Rødby

Om uw reis naar Denemarken te starten, rijdt u vanuit Nederland over de A1, via Lübeck naar de ferryhaven in Puttgarden. Hier kunt u met uw reservering de veerboot nemen naar de Deense stad Rødby. Dagelijks vaart er elk half uur (kwart voor en kwart over) een ferry vanuit Puttgarden naar Rødby en vica versa. Met deze korte trip bent u in slechts 45 minuten in Denemarken.

 

Met Scandlines van Rostock naar Gedser

Vanuit Duitsland kunt u met Scandlines heel gemakkelijk op doortocht naar Denemarken. Vanaf Nederland rijdt u over de A1 richting Lübeck. Vanaf Lübeck is de route naar Rostock Überseehafen te vervolgen over de A20 / A19. Met de ferry van Rostock naar Gedser bent u binnen 1 uur en 45 minuten in het prachtige Denemarken. Gedser is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het Deense eiland Falster en heeft een bevolking van 764 personen. Sinds 1955 verzorgt Scandlines overtochten naar Gedser.

Goed om te weten

De prijzen van Scandlines zijn voor auto’s tot 6m lang inclusief 9 personen. Er is geen maximale hoogte voor voertuigen. Voor voertuigen langer dan 6m is er een meerprijs. Tickets voor alle voertuigen (ook motoren) kunnen vooraf met korting gereserveerd worden. Sinds 2022 biedt Scandlines een nieuw ticket: Early Booker. Boek 30 dagen (of langer) voor vertrek en krijg de beste prijs.
Op zoek naar veel flexibiliteit? Scandlines biedt ook een Flex ticket. Je hoeft hierbij geen datum te kiezen en hebt drie maanden de tijd om de overtocht te maken.

 

 

Huisdieren zijn uiteraard welkom op de schepen van Scandlines. Zij moeten wel in het bezit zijn van het Europees paspoort voor gezelschapsdieren. Huisdieren kunnen bij Scandlines gratis meereizen. Het is toegestaan uw huisdier mee te nemen aan boord het dek op. Huisdieren zijn niet toegestaan in de openbare ruimtes als het restaurant en winkel.

STANDAARD TARIEF:
De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
– 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
Wijzigen is niet toegestaan.

Het Scandlines Economy ticket houd in:
Dit ticket is alleen geldig voor de gereserveerde vertrektijd.

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan.

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.

EARLY BOOKER TARIEF:

 • M/F Schleswig-Holstein

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/F Deutschland

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/F Prinsesse Benedikte

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/F Prins Richard

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/V Copenhangen

  Type schip: Hybride Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 460

  Maximale aantal passagiers: 1300

 • M/V Berlin

  Type schip: Hybride Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 460

  Maximale aantal passagiers: 1300

Bekijk de overtochten van Scandlines:

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.