Scandlines

Maatschappij

        

Meer informatie over Scandlines

De ferry Scandlines staat symbool voor de historische samenwerking tussen Denemarken en Duitsland. In 2019 vervoerde ScandLines 7,2 miljoen passagiers, 1,7 miljoen auto’s en 700.000 vrachteenheden op de routes Puttgarden-Rodby en Rostock-Gedser. Scandlines focust zich vooral op het creëren van waarde voor alle passagiers aan boord.

Faciliteiten aan boord

Aan boord van de veerboten van Scandlines vind je vele faciliteiten. Geniet van een hapje eten in het buffetrestaurant, bezoek een aantal winkels of drink een heerlijk bakje koffie op het terras op het dek. Het mag dan een korte overtocht zijn, overigens heb je genoeg faciliteiten om je te vermaken deze reis.

De routes van Scandlines

Scandlines biedt ongeveer 18 ferryroutes aan. De meest bekende routes zijn naar en van Engeland, Ierland en Scandinavië. De veerbootmaatschappij biedt elk half uur routes aan vanuit Puttgarden (Duitsland) naar Rodby (Denemarken). Ongeveer 10x per dag word er ook gevaren vanuit Rostock naar Gedser.

Met Scandlines van Puttgarden naar Rodby

Om uw reis naar Denemarken te starten, rijdt u vanuit Nederland naar de Duitse stad Puttgarden. Hier bent u in de gelegenheid om een veerboot te nemen naar de Deense stad Rodby. Dagelijks vaart er elk half uur een ferry vanuit Puttgarden naar Rodby en vica versa. Deze reis is overigens van korte duur want binnen 45 minuten bevindt u zich in Denemarken.

Met Scandlines van Rostock naar Gedser

Vanuit Duitsland kunt u met Scandlines heel gemakkelijk op doortocht naar Denemarken. Met de ferry van Rostock naar Gedser bent u binnen 1 uur en 45 minuten in het prachtige Denemarken. Gedser is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het Deense eiland Falster en heeft een bevolking van 764 personen. Sinds 1955 verzorgt Scandlines overtochten naar Gedser.

Overige routes

Mocht u toch liever een bezoek willen brengen aan Engeland of Ierland? Neem dan vanuit Hoek van Holland de ferry naar Harwich. Hier kunt u uw reis voortzetten door de ferry vanuit bijvoorbeeld Liverpool naar Belfast te nemen.

Goed om te weten

U kunt de overtochten van Scandlines ook als voetpassagier maken. Wees dan wel op de hoogte dat u geen ticket hoeft kopen van tevoren. Deze kunt u gewoon in de haven kopen.

        

Huisdieren zijn uiteraard welkom op de schepen van Scandlines. Zij moeten wel in het bezit zijn van het Europees paspoort voor gezelschapsdieren. De kosten voor het vervoer van huisdieren verschillen per route. Tijdens de overtocht dient uw huisdier in het voertuig te verblijven en is de eigenaar verantwoordelijk voor zorg, veiligheid en hygiëne van het huisdier.

        

ECONOMY TARIEF:
De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
– 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
Wijzigen is niet toegestaan.

Het Scandlines Economy ticket houd in:
Dit ticket is alleen geldig voor de gereserveerde vertrektijd.

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan.

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.

        
 • M/F Schleswig-Holstein

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/F Deutschland

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/F Prinsesse Benedikte

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/F Prins Richard

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/V Copenhangen

  Type schip: Hybride Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 460

  Maximale aantal passagiers: 1300

 • M/V Berlin

  Type schip: Hybride Ferry

  Maximale aantal voertuigen: 460

  Maximale aantal passagiers: 1300

        

Bekijk de overtochten van Scandlines:

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.