Overtochten Corsica (FR)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Corsica

Overtocht van en naar Corsica (FR)

Een overtocht naar Corsica kan vanuit vele streken. Denk aan Frankrijk, Italië en Sardinië. De oversteek naar Corsica kan dan ook al binnen 4 uur vanuit Nice of Livorno.  Van fraaie stranden tot krijtrotsen en zelfs bergtoppen zullen het decor vormen van jouw overtocht naar Corsica.

Al deze overtochten kan je boeken bij Overtocht.nl, wij bieden diverse mogelijkheden om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Jouw overtocht naar Corsica

Corsica is gelegen in de Middellandse Zee voor de kust van Italië. In omvang valt het eiland alleszins mee, 180 kilometer lang en 80 kilometer breed. In het zuiden van Corsica ligt, gescheiden door een zeestraat, het eiland Sardinië. Corsica wordt ook wel het Eiland van de Schoonheid genoemd, ‘Ile de Beaute’. Veel natuurliefhebbers hebben dan ook hun hart aan dit eiland verpand. De kust is prachtig met veel paradijselijke baaien en stranden die verscholen zijn tussen de rotsen.

Ferry overtochten tussen Corsica en Frankrijk

Vanuit Frankrijk bieden wij overtochten vanuit Nice, Marseille en Toulon naar meerdere havenplaatsen op Corsica. Je vaart bijvoorbeeld binnen 6 uur vanuit Nice naar Bastia. Maar je kunt ook met de boot naar Ille Rousse, Porto Vecchio of Ajaccio varen. Deze overtochten worden aangeboden door de maatschappijen Corsica Linea en Corsica Sardinia Ferries. Op deze verschillende afvaarten van en naar Corsica kan je kiezen uit de diverse afvaarten overdag of voor een nachtafvaart waarbij je gebruik maakt van een comfortabele hut.

Ferry overtochten tussen Corsica en Italië

Wil je een overtocht boeken vanuit Italië naar Corsica? Overtocht.nl biedt je overtochten aan van de rederijen Moby Lines, Corsica Linea en Corsica Sardinia Ferries. Moby Lines biedt bijvoorbeeld overtochten aan tussen Genua en Livorno naar Bastia. Corsica Sardinia Ferries vaart vanuit Italië binnen 5,5 uur van Livorno naar Porto Vecchio. Wist je dat er op de route Livorno – Bastia de mogelijkheid bestaat om de avond voor vertrek al in te checken en te overnachten aan boord in een comfortabele hut?

Ferry overtochten tussen Corsica en Sardinië

Zowel Moby Lines als Corsica Linea en Corsica Sardinia Ferries verzorgen overtochten tussen beide eilanden. Dit is ideaal voor het combineren van een fantastische rondreis op twee schitterende eilanden.

Ferry overtocht met de auto of camper

Reizen door Corsica met eigen auto, caravan of camper. Het is mogelijk en je hebt alle vrijheid! Verblijf middenin de prachtige natuur en ontdek Corsica op jouw eigen manier. Campings op Corsica hebben de laatste jaren enorm geïnvesteerd in goede voorzieningen voor kampeerders. Onze specialisten kijken graag met je mee om te kijken welke overtocht het beste geschikt is.

Wat te doen na jouw overtocht?

Ontdek zelf de diversiteit van dit prachtige eiland. Toeristische trekpleisters op Corsica zijn het UNESCO-werelderfgoed natuurreservaat Scandola en Calanches de Piana, de Genuese torens en bruggetjes, bergen als Col de Bavella en Monte Cinto en de talloze stadjes met kastelen, burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte.

Overnachten op Corsica

Dat Corsica een populair toeristisch eiland is, is ook terug te zien in het aanbod aan accommodaties. Het eiland heeft naast talloze hotels wel meer dan 230 campings, van zeer eenvoudig tot heel luxueus met veel voorzieningen. Of je nu met de auto, motor, caravan of jouw camper de oversteek wilt maken, alles is mogelijk!

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Voor een overtocht naar Corsica biedt Overtocht.nl je een grote diversiteit aan afvaarten en dus een ongekende keuze. En wil je toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via 0900 – 6837862 of mail ons op info@overtocht.nl.

Vanaf het vaste land van Italië vaar je al in 4 uur naar het zonnige Corsica. Vanaf Frankrijk reis je in zo'n 9 uur varen naar Corsica en vanaf bijvoorbeeld Sardinië ben je al na 3 uur varen op Corsica.

Je reist naar Corsica vanaf o.a. Genua, Livorno, Piombino en Savona in Italië. Vanaf Frankrijk stap je aan boord in bijvoorbeeld Marseille, Nice of Toulon. Wil je vanaf het Italiaanse eiland Sardinië naar Corsica dan kan dit ook.

De rederijen Moby Lines, Corsica Linea en Corsica/Sardinia Ferries varen naar Corsica.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, jouw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor je.

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Je kan in Corsica komen door de ferry te pakken naar Bastia, Ajaccio, Porto Vecchio, Calvi, Bonifacio of Ille de Rousse.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Corsica (FR):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.