Overtochten Engeland

Bestemmingen

Met de boot naar Engeland (londen)

Overtocht van en naar Engeland

Met de boot naar Engeland gaat eenvoudig vanaf Rotterdam, IJmuiden, Hoek van Holland, Zeebrugge, Duinkerken en Calais. Je gaat aan boord van de veerboot die je naar Engeland zal brengen. Eenmaal de auto geparkeerd ga je op zoek naar jouw hut om zich te installeren en kan het genieten beginnen. Weliswaar duurt deze oversteek maar 1 nacht, er is zoveel te beleven aan boord!

Engeland is over het water uitstekend bereikbaar vanaf meerdere Europese havens. Er zijn diverse mogelijkheden om de overtocht te maken. Of je nu met de auto, de motor, caravan of camper de oversteek wilt maken, het kan allemaal! Overtocht.nl boekt voor jou de ferry die bij jouw wensen past.

Met de auto naar Engeland

Vanaf Nederland lekker een weekendje naar Londen of Newcastle? Of maak je liever een mooie rondreis in Engeland?

De beste manier om Engeland te ontdekken is met de auto. Een rondreis door Engeland of een stedentrip naar London maak je natuurlijk het liefst met eigen auto. Dit is geen enkel probleem, want met de overtochten naar Engeland kan je gewoon jouw eigen auto meenemen. Wist je dat je bij sommige overtochten voorrang bij in- en ontschepen kunt bij reserveren? Zo mag je als eerste aan boord en ook als eerste van boord.

Tip! Wanneer je een rondreis maakt door Engeland, breidt de route dan uit en ga ook op ontdekking in Schotland.

Vanuit Rotterdam vaar je in slechts 11 uur naar Hull en vanaf IJmuiden naar Newcastle zo'n 16 uur. De veerboot van Hoek van Holland naar Harwich vaart zo'n 6 tot 9 uur. Heb je liever een korte overtocht? Kies dan voor een overtocht van Duinkerken naar Dover of een overtocht van Calais naar Dover. In dit geval ben je 1,5 tot 2 uur onderweg.

Heel gemakkelijk en dichtbij, vertrek je vanaf Rotterdam, IJmuiden of Hoek van Holland. Iets verder van huis is vertrek mogelijk vanuit Zeebrugge, Duinkerken en Calais.

Met P&;O vaar je van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull. Met DFDS Seaways reis je naar het prachtige Newcastle en Stena Line vaar je van Hoek van Holland naar Harwich. De kortste route naar Engeland, Calais - Dover, wordt uitgevoerd door P&O Ferries en DFDS Seaways. DFDS Seaways biedt daarnaast ook nog de route Duinkerken - Dover aan.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, jouw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor je. Een offerte kan je hier aanvragen.

Je hebt een paspoort nodig wanneer je reist naar Engeland. Dit document dient geldig te zijn tijdens jouw verblijf in Engeland.

Vanaf Nederland, België en Noord-Frankrijk wordt er dagelijks gevaren naar de havens Hull, Harwich, Dover en Newcastle.

Voor het Verenigd Koninkrijk (VK) heb je nu een paspoort nodig. Voor recente informatie wijzen wij je graag op de website van Buitenlandse Zaken

Als je een boeking hebt lopen bij Overtocht.nl en een wijziging van de rederij beïnvloed deze boeking, dan verneem je dit van ons. Indien je een boeking wilt maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Covid-19, dan kan je het beste contact met ons opnemen. Meer informatie over reizen op dit moment is te vinden in de reiswijzer van de ANWB en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Engeland:

Routes naar Engeland

Er zijn verschillende overtochten naar Engeland. Aan boord stappen op de ferry kan in IJmuiden, Rotterdam. Hoek van Holland, Zeebrugge, Duinkerken en Calais. Deze boten komen aan in, Newcastle, Hull, Harwich of Dover. De meeste overtochten worden in de nacht gevaren, maar met de route Calais – Dover bent u in 90 minuten

Overtocht IJmuiden – Newcastle

De overtocht van IJmuiden naar Newcastle is de perfecte start voor een reis naar Noord-Engeland en Schotland. Je gaat dicht bij huis, in IJmuiden, aan boord van de ferry. Je komt aan in de meest noordelijk gelegen haven in Engeland, Newcastle. In een vaartijd van ongeveer 16 uur ben je van Nederland in het noorden van Engeland. Dat je 16 uur onderweg bent merkt je niet, want de ferry vaart ‘s nachts. Je vertrekt in het begin van de avond en de volgende ochtend kom je aan in Engeland. Gedurende  de nacht verblijf je in een comfortabele hut, zodat je uitgerust aankomt in Newcastle.

Overtocht Rotterdam – Hull

De ferry van Rotterdam naar Hull is één van de populairste routes naar Engeland. Ook met deze route kan je dicht bij huis aan boord stappen van de veerboot. Je vertrekt in de avond vanuit Rotterdam en stapt de volgende ochtend van boord in Hull. Aangekomen in Hull kan je de reis in Engeland fris en uitgerust hervatten. Je verblijft de nacht in één van de hutten aan boord.

De overtocht Rotterdam – Hull duurt ongeveer 10 uur. De overtocht naar Hull kan je ook maken vanaf België, namelijk met de route Zeebrugge – Hull.

Boek deze overtocht online bij Overtocht.nl

Overtocht Hoek van Holland – Harwich

Ook vanaf Hoek van Holland kan je gemakkelijk met de boot naar Engeland. Wanneer je kiest voor de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich kan je kiezen tussen een dagboot en een nachtboot. Wanneer je kiest voor overdag varen kan je je aan boord van de ferry vermaken gedurende de overtocht. Kies je voor de nachtboot, dan verblijft je gedurende de nacht in een comfortabele hut aan boord.

Overtocht Calais – Dover

De overtocht van Calais naar Dover is de kortste overtocht naar Engeland. Deze ferry vertrekt niet uit Nederland, maar uit het noorden van Frankrijk. Na vertrek uit Calais ben je in 90 minuten al in Dover, Engeland. Omdat dit de kortste route is, is Calais – Dover ook vaak de voordeligste route naar Engeland. Boek deze overtocht nu online bij Overtocht.nl.

Overtocht Duinkerken – Dover

Vanaf Duinkerken maak je snel de oversteek naar Dover in Engeland. De overtocht van Duinkerken naar Dover duurt namelijk maar zo’n 2 uur. In het noorden van Frankrijk stap je aan boord van de ferry en 2 uur later kan je vakantie in Engeland beginnen.

Met de autotrein naar Engeland

Naast de ferries die naar Engeland varen, gaat er ook een autotrein naar Engeland. De autotrein van Eurotunnel vertrekt vanuit Calais en komt na 35 minuten rijden aan in Folkestone.

Vanaf Nederland lekker een weekendje naar Londen? Dit kan heel goed met de auto wanneer je de ferry naar Harwich neemt. Daarnaast kan je ook kiezen voor de overtocht naar Hull of Newcastle zodat je wat noordelijker in Engeland uitkomt voor een eventuele doorreis naar bijvoorbeeld Ierland of Schotland. Bovendien ben je dan ook snel op die knusse kerstmarktjes!
Gemiddeld is de vaartijd van boottochten naar Engeland zo’n 10 uur.

Rederijen naar Engeland

P&O, Stena Line en DFDS Seaways zijn de rederijen die dagelijks  vanaf Nederland naar Engeland varen per ferry, maar je kan ook vanuit Duinkerken, Calais of Zeebrugge vertrekken. De ferry van Calais naar Dover is maar 1,5 uur varen! Misschien iets verder rijden maar het voordeel is wel dat je dan maar een paar uur hoeft te varen en dus ook geen hut hoeft te reserveren (waardoor dit ook weer in de kosten scheelt!). Als je er voor kiest om nog iets verder Frankrijk in te rijden dan kan je o.a. vanaf St. Malo bijvoorbeeld ook naar Jersey, Guernsey of Ierland en Schotland varen. De wereld ligt aan jouw voeten met een van de vele overtochten! Bekijk hier ook de andere overtochten in heel Groot Britannië. 

Good to know

Autorijden doet je in Engeland aan de linkerkant dus dat is best even wennen als je van de boot af komt. Wat ook goed is om te onthouden, is dat er zowel in onze winter als onze zomer 1 uur tijdsverschil bestaat. Oftewel, het is 1 uur vroeger in Engeland!

Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar de reiswijzer van de ANWB

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wil je toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.