Folkestone - Calais

Prijsopgave

Van Overtocht Engeland Groot Britannië Folkestone
Naar Overtocht vanaf Frankrijk Calais
Overtocht Folkestone Calais

Folkestone – Calais

De Engelste stad Folkestone ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Londen. Vanuit Folkestone kun je de snelste oversteek maken naar het Europese vasteland. Deze oversteek gebeurd met de treinen van de Eurotunnel Le Shuttle.

De shuttle vanuit Folkestone vertrekt dagelijks minstens 3 keer per uur. Deze reis is dus de gehele dag af te leggen en ze gaan 365 dagen per jaar.

Wij attenderen je erop dat deze reis ook retour geboekt kan worden. Wij adviseren om deze overtocht als een retour te boeken als je de terugreis datum weet. Zo voorkom je dat de gewenste oversteek uitverkocht is. Meer informatie over de route van Calais naar Folkestone kan je hier vinden.

De shuttles razen met 170 km/u in slechts 35 minuten vanuit Folkestone naar Calais toe. Een overtocht met de ferry vanuit het nabij gelegen Dover naar Calais duurt 55 minuten langer. Voor de snelste manier van oversteken is de Eurotunnel de juiste keuze.

Inchecken bij Eurotunnel

De snelle en ontspannen manier van oversteken begint al direct bij het inchecken. De incheck gaat 4 uur voor de gereserveerde tijd open en sluit één uur voor vertrek. Bij het inchecken heb je het reserveringsnummer nodig. Deze kun je vinden op het voucher dat wij je sturen na het maken van de boeking. Dit reserveringsnummer vul je in bij het inchecken en met een paar minuten sta jij op de juiste rijbaan voor het boarden.

Na het inchecken kun je de terminal bezoeken voor de toiletten, baby verzorgingsruimte en de winkels. Er zijn winkels om eten en drinken te krijgen, maar ook de mogelijkheid om belastingvrij te winkelen. Er is een ruim aanbod van sterke dranken, wijn, speelgoed, zoetigheid en cosmetica.

In de terminal vind je ook de Flexiplus lounge. Hier kan je genieten van verfrissingen, snacks, kranten en Wifi als je in het Flexiplus-tarief hebt geboekt.

Na de terminal is de grenscontrole. Denk eraan dat alle passagiers in het bezit moeten zijn van geldige reisdocumenten; een trouwboekje, rijbewijs of ID-kaart zijn geen geldige reisdocumenten.

25 minuten voor het vertrek begint het boarden. Je houdt de actuele boardingstijden in de gaten via de blauwe schermen en je luistert goed naar de aankondigingen in de terminals. Vervolgens volg je de groene pijlen naar de juiste rijstrook en volg je de aanwijzingen op. Op de dekken met een enkeldek staan de grotere voertuigen. Denk hierbij aan voertuigen hoger dan 1.85 meter, campers, caravans en bussen. De normale auto’s staan op het dubbeldek. De bovenste etage bereik je met een korte helling en het onderste dek rij je zo op.

De reis aan boord van de Eurotunnel

Eenmaal aan boord kun je je voertuig verlaten om even de benen te strekken en het toilet te bezoeken. Voor huisdieren zijn er specifieke plekken met gratis poepzakjes waar ze even er uit kunnen. Voor dit alles heb je niet heel lang de tijd. De oversteek duurt namelijk maar 35 minuten.

Eenmaal aangekomen in Calais zal het merendeel van de reizigers de weg vervolgen naar Nederland. De reistijd van Calais naar Utrecht is gemiddeld genomen 4 uur. Maar er zijn genoeg plekken die onderweg of vanuit Calais makkelijk te bezoeken zijn. Je hoeft niet in één streep naar Nederland.

Wat te doen na aankomst in Calais?

Frankrijk kent prachtige routes langs de kust met plekjes waar je kan verblijven in je camper of caravan. Of kies voor één van de chambre d’hotes die Frankrijk rijk is in de pittoreske dorpjes. In België kan je kiezen voor een route door de Ardennen en genieten van de natuur.

Jouw reis naar Calais boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor de reis van Folkestone naar Calais zodat je zeker weet dat je de beste prijs krijgt. Onze specialisten helpen je graag! Via onderstaande offerte aanvraag voorzien wij je graag van een overzicht van de prijs en een tijdsplanning.

Mocht je achteraf nog vragen hebben met betrekking tot deze reis? Neem dan gerust contact met ons op door ons een WhatsApp te sturen, te bellen of te mailen.

  • Over Eurotunnel

    De Eurotunnel Le Shuttle is een milieuvriendelijke, maar ook de snelste manier om vanuit Frankrijk naar Engeland over te steken. Deze overtocht wordt uitgevoerd met een trein en is ...

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Folkestone: