Overtocht Folkestone Calais

Folkestone Naar Calais

Overtocht Folkestone Calais
Folkestone
Overtocht Engeland Groot Britannië Engeland
Calais
Overtocht vanaf Frankrijk Frankrijk
Informatie
Maatschappij: Eurotunnel
Duur: Vanaf 35 minuten

Ferry van Folkestone - Calais

De Engelste stad Folkestone ligt op ongeveer 2 uur rijden vanaf Londen. Vanuit Folkestone kun je de snelste oversteek maken naar het Europese vasteland. Deze oversteek gebeurd met de treinen van de Eurotunnel Le Shuttle.

De shuttle vanuit Folkestone vertrekt dagelijks minstens 3 keer per uur. Deze reis is dus de gehele dag af te leggen en ze gaan 365 dagen per jaar.

Wij attenderen je erop dat deze reis ook retour geboekt kan worden. Wij adviseren om deze overtocht als een retour te boeken als je de terugreis datum weet. Zo voorkom je dat de gewenste oversteek uitverkocht is. Meer informatie over de route van Calais naar Folkestone kan je hier vinden.

De shuttles razen met 170 km/u in slechts 35 minuten vanuit Folkestone naar Calais toe. Een overtocht met de ferry vanuit het nabij gelegen Dover naar Calais duurt 55 minuten langer. Voor de snelste manier van oversteken is de Eurotunnel de juiste keuze.

Inchecken bij Eurotunnel

De snelle en ontspannen manier van oversteken begint al direct bij het inchecken. De incheck gaat 4 uur voor de gereserveerde tijd open en sluit één uur voor vertrek. Bij het inchecken heb je het reserveringsnummer nodig. Deze kun je vinden op het voucher dat wij je sturen na het maken van de boeking. Dit reserveringsnummer vul je in bij het inchecken en met een paar minuten sta jij op de juiste rijbaan voor het boarden.

Na het inchecken kun je de terminal bezoeken voor de toiletten, baby verzorgingsruimte en de winkels. Er zijn winkels om eten en drinken te krijgen, maar ook de mogelijkheid om belastingvrij te winkelen. Er is een ruim aanbod van sterke dranken, wijn, speelgoed, zoetigheid en cosmetica.

In de terminal vind je ook de Flexiplus lounge. Hier kan je genieten van verfrissingen, snacks, kranten en Wifi als je in het Flexiplus-tarief hebt geboekt.

Na de terminal is de grenscontrole. Denk eraan dat alle passagiers in het bezit moeten zijn van geldige reisdocumenten; een trouwboekje, rijbewijs of ID-kaart zijn geen geldige reisdocumenten.

25 minuten voor het vertrek begint het boarden. Je houdt de actuele boardingstijden in de gaten via de blauwe schermen en je luistert goed naar de aankondigingen in de terminals. Vervolgens volg je de groene pijlen naar de juiste rijstrook en volg je de aanwijzingen op. Op de dekken met een enkeldek staan de grotere voertuigen. Denk hierbij aan voertuigen hoger dan 1.85 meter, campers, caravans en bussen. De normale auto’s staan op het dubbeldek. De bovenste etage bereik je met een korte helling en het onderste dek rij je zo op.

De reis aan boord van de Eurotunnel

Eenmaal aan boord kun je je voertuig verlaten om even de benen te strekken en het toilet te bezoeken. Voor huisdieren zijn er specifieke plekken met gratis poepzakjes waar ze even er uit kunnen. Voor dit alles heb je niet heel lang de tijd. De oversteek duurt namelijk maar 35 minuten.

Eenmaal aangekomen in Calais zal het merendeel van de reizigers de weg vervolgen naar Nederland. De reistijd van Calais naar Utrecht is gemiddeld genomen 4 uur. Maar er zijn genoeg plekken die onderweg of vanuit Calais makkelijk te bezoeken zijn. Je hoeft niet in één streep naar Nederland.

Wat te doen na aankomst in Calais?

Frankrijk kent prachtige routes langs de kust met plekjes waar je kan verblijven in je camper of caravan. Of kies voor één van de chambre d’hotes die Frankrijk rijk is in de pittoreske dorpjes. In België kan je kiezen voor een route door de Ardennen en genieten van de natuur.

Jouw reis naar Calais boeken?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan voor de reis van Folkestone naar Calais zodat je zeker weet dat je de beste prijs krijgt. Onze specialisten helpen je graag! Via onderstaande offerte aanvraag voorzien wij je graag van een overzicht van de prijs en een tijdsplanning.

Mocht je achteraf nog vragen hebben met betrekking tot deze reis? Neem dan gerust contact met ons op door ons een WhatsApp te sturen, te bellen of te mailen.

Altijd dezelfde prijs als de rederij
Snel en persoonlijk Nederlands advies
Klanten beoordelen ons met 4,7 uit 5 sterren

Meer informatie over Folkestone – Calais

Over de route

Over de route

Overtocht Folkestone naar Calais – Een Vlotte Reis Over Het Kanaal

Introductie

De overtocht van Folkestone naar Calais is een essentieel onderdeel van veel reisroutes tussen het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa. Met zijn strategische ligging en efficiënte diensten is deze overtocht een populaire keuze voor reizigers die het Kanaal willen oversteken. In deze gids bespreken we de belangrijkste aspecten van deze reis, van vervoerders tot vertrektijden en handige tips voor een vlotte overtocht.

Vervoerders en Schepen

Er zijn verschillende vervoerders die de overtocht Folkestone-Calais aanbieden, waaronder Eurotunnel en verschillende veerbootmaatschappijen. Elke optie heeft zijn eigen voordelen en prijsklassen, dus het is verstandig om van tevoren te vergelijken en te boeken.

Vertrektijden en Duur

De overtocht van Folkestone naar Calais duurt doorgaans ongeveer 35 minuten via de Eurotunnel. Veerboten hebben verschillende vertrektijden, variërend van 90 minuten tot 2 uur. Het is raadzaam om uw vertrektijd ruim van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke vakantieseizoenen.

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat u de benodigde reisdocumenten bij de hand hebt, zoals uw paspoort of identiteitskaart. Controleer ook de Brexit-vereisten, aangezien het VK niet langer deel uitmaakt van de EU. Zorg dat uw voertuig en bagage voldoen aan de douanevoorschriften.

Diensten aan Boord

Tijdens de overtocht kunt u genieten van diverse voorzieningen, zoals restaurants, winkels en comfortabele lounges. Dit is een geweldige gelegenheid om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op zee.

Veiligheid en Noodprocedures

Alle schepen en de Eurotunnel zijn uitgerust met moderne veiligheidsvoorzieningen. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de noodprocedures aan boord en volg de instructies van het personeel bij eventuele noodsituaties.

Conclusie

De overtocht van Folkestone naar Calais biedt reizigers een snelle en gemakkelijke manier om het Kanaal over te steken. Met een breed scala aan vertrektijden en vervoerders is er altijd een optie die bij uw reisplannen past. Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent, uw documenten op orde hebt en van tevoren boekt om uw reis soepel te laten verlopen. Geniet van de overtocht en de mogelijkheid om twee prachtige bestemmingen te verkennen.

Vraag direct een offerte aan

Een offerte aanvragen is gemakkelijk en altijd vrijblijvend.

Andere populaire overtochten

Van Overtocht vanaf Frankrijk Calais
Naar Overtocht Engeland Groot Britannië Folkestone
Duur:35 minuten

Dit zeiden anderen over Overtocht.nl

4./5

Gemiddelde beoordeling van 78 reviews