Overtochten IJsland

Bestemmingen

Overtocht van en naar IJsland

Ga op avontuur in IJsland en ontdek de overweldigende natuur van dit eiland. Vulkanen, watervallen, gletsjers en geisers, als natuurliefhebber kan je hier jouw hart ophalen. IJsland is erg bijzonder en ook te ontdekken met jouw eigen camper. Overtocht.nl regelt jouw overtocht vanuit Denemarken naar IJsland. Via de ringweg over het eiland zijn alle populaire bezienswaardigheden makkelijk te bereiken.

Bezienswaardigheden IJsland
-The Blue Lagoon – ontspannen in de geothermische baden
-Dettifoss – grootste waterval van Europa
-Walvissen spotten
-Vulkanen
-Geisers
-Gletsjers
-Thingvellir – scheidslijn van de Noord-Atlantische en Euraziatische platen
-Reykjavik

Met de boot naar IJsland
Overtocht.nl biedt de overtocht aan met Smyril Line vanuit het Deense Hirtshals naar Seydisfjordur. Tijdens de overtocht worden de Faeröer Eilanden aangedaan, het is zelfs mogelijk om een aantal dagen op de Faeröer  Eilanden te verblijven alvorens je naar IJsland afreist.

Taal:
De officiele taal is ijslands

Tijdsverschil:
Op IJsland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Voltage:
230 Volt.

Medisch

Vaccinaties zijn niet nodig voor IJsland.

In de zomermaanden kan je in de directe omgeving van meren en bergen veel hinder ondervinden van muggen. Goede middelen ter bestrijding van muggen zijn te koop bij de apotheek en de drogisterij.

Leidingwater is geschikt voor gebruik.

Ondanks de noordelijke ligging zijn de korte zomers koel en de lange winters relatief zacht als gevolg van de invloed van de golfstroom en de iets koelere Groenlandstroom. Wolken, mist en neerslag komen het hele jaar door voor. De warmste maand is juli, de koudste januari. Door de noordelijke ligging wordt het ‘s zomers nauwelijks of niet donker. In november, december en januari is het daarentegen maar enkele uren per dag licht.
Het land kent twee soorten klimaten. In het zuiden een zeeklimaat met korte, koele zomers en invloed van de Golfstroom. In het noorden heerst een pool- en toendraklimaat.

De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK)

Een geldig paspoort is noodzakelijk.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar IJsland:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.