Eurotunnel

Maatschappij

Meer informatie over Eurotunnel

De Eurotunnel Le Shuttle is een milieuvriendelijke, maar ook de snelste manier om vanuit Frankrijk naar Engeland over te steken. Deze overtocht wordt uitgevoerd met een trein en is ideaal voor reizigers die razendsnel met hun eigen voertuig deze oversteek willen maken.

Deze indrukwekkende trein wordt omschreven door de American Society of Civil Engineers als één van de zeven moderne wereldwonderen. Het is een unieke ervaring die tot vooralsnog nergens anders in de wereld te beleven is.

Er zijn drie vertrekken per uur; wat resulteert in 96 overtochten per dag. De treinen rijden 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar. De piektijden waarop je drukte kan verwachten op de route Calais – Folkestone is met een vertrek tussen 14:00 uur en 24:00 uur.

De piektijden waarop je drukte kan verwachten op de route Folkestone – Calais met een vertrektijd tussen de 06:00 uur en 16:00 uur.

Voertuigen

Tijdens de overtocht blijf je in je voertuig. Het scheelt dat de oversteek niet lang duurt, namelijk slechts 35 minuten. Je betaalt slechts voor jouw voertuig en tot 9 personen. Dus op het laatste moment toch nog oma of een vriend(in) mee? Geen enkel probleem!

Belangrijk om te weten is dat Eurotunnel Le Shuttle niet langer meer voertuigen toelaat die (gedeeltelijk) op gas (LPG) rijden. Benzine, diesel of elektrische voertuigen zijn wel toegestaan.

Omdat je per voertuig betaalt, betekent dit er geen extra kosten zijn voor alle bagage die je mee wilt nemen. Zo lang alle spullen in het voertuig passen waarmee je reist, mag je zoveel meenemen als je wilt.

Op de trein is er plek voor voertuigen zoals auto’s met camper en/of aanhanger, caravan, (mini)bussen, motoren, voertuigen hoger dan 1.85 meter, fietsen en elektrische auto’s.

Caravans, campers en aanhangers kunnen gemakkelijk aan boord van de enkeldeks compartimenten worden gereden. Hier is namelijk een bredere ingang waardoor je makkelijker je voertuig kunt manoeuvreren. Deze dekken worden ook gebruikt voor voertuigen die hoger zijn dan 1.85 meter.

Sportwagens en voertuigen met een verlaagd onderstel kunnen gemakkelijk op en af de trein zonder hellingen of drempels.

Als je van de fietsservice gebruik wilt maken, dan moet je minimaal 48 uur van te voren reserveren.

Eurotunnel Le Shuttle heeft verschillende snellaadpalen die geschikt zijn voor de meeste elektrische auto’s. Deze universele oplaadpunten (en een speciale voor Tesla’s) zijn aanwezig bij de terminal. Zo kan de batterij van je elektrische of hybride auto voor vertrek nog even snel opladen voor je door de tunnel gaat.

Huisdieren

Huisdieren zijn van harte welkom bij de Eurotunnel. Deze verblijven samen met jou in het voertuig. Mocht je er toch even uit moeten met je hond, dan zijn er speciale plekken met kunstgras (geen modderige poten meer) en gratis poepzakjes. Dit betekent een stressvrije reis voor jouw huisdier. Om te weten wat jouw huisdier nodig heeft qua papieren en dergelijke voor deze oversteek, kun je het beste contact opnemen met Overtocht.nl

Meer informatie over het reizen met je huisdier bij Eurotunnel kan je hier vinden.

Tarieven

Het is mogelijk om in verschillende tarieven te boeken. Elk tarief heeft zijn eigen voorwaarden. Hoe lager de prijs voor een ticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden zijn. We helpen je graag met het uitzoeken welke het beste bij jouw reis en wensen past.

Koop van te voren jouw ticket bij Overtocht.nl om zo wachttijden te vermijden.

Covid-19

Op dit moment gelden er strenge maatregelen omtrent Covid-19. Het Verenigd Koninkrijk is op dit moment alleen toegankelijk voor essentiële reizen. Wij adviseren om de huidige maatregelen te checken op deze website.

Een andere maatregel die Eurotunnel neemt is in het aankopen van de tickets. Zo kun je voorlopig tot 24 uur voor vertrek een ticket kopen en niet langer meer ter plekke. Ze hebben ze ervoor gezorgd dat je nu contactloos aan boord kan komen door middel van de ‘zelf check-in’. Hier druk je je ticket af en ga je direct verder naar toegewezen rijstroken. Twee andere manieren om contactloos in te checken zijn het invoeren van het reserveringsnummer of het kenteken laten lezen door het systeem. Al deze opties zijn eenvoudig en nemen slechts enkele minuten in beslag.

Brexit

Sinds 2021 is het één en ander veranderd, maar veel blijft hetzelfde. Eurotunnel Le Shuttle is nog steeds de snelste en één van de eenvoudigste manier om tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa te reizen. De grootste veranderingen voor toeristen is dat er sinds de Brexit de ID-kaart niet langer meer geaccepteerd wordt. Als reiziger moet je dus een paspoort hebben.

De overheid van het Verenigd Koninkrijk heeft ook een handige Brexit Checker. Via deze manier vind je die regels die van toepassing zijn op reizen naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit.

Meer informatie over de Brexit en de Eurotunnel is hier te vinden.

Interesse in een oversteek met de Euroshuttle? Neem dan gerust contact met ons op door een WhatsApp te sturen, te mailen of te bellen. Wij helpen je graag verder!

Huisdieren zijn uiteraard welkom in de treinen van de Eurotunnel. Zij moeten wel in het bezit zijn van het europees paspoort voor gezelschapsdieren. Tijdens de overtocht dient uw huisdier in de auto te verblijven.

STANDAARD TARIEF:
De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
– 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
– € 25,- per wijziging + eventuele tariefsverhogingen

Het Eurotunnel Standaard ticket houd in:
– De Eurotunnel raad u aan op de gereserveerde tijden de trein te nemen maar geeft u de mogelijkheid 2 uur voor en 2 uur na de gereserveerde tijd te reizen zonder extra kosten.

LPG-aangedreven voertuigen en dubbel aangedreven voertuigen zijn niet toegestaan.

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan.

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam, geboortedatum, paspoortnummer, vervaldatum en nationaliteit van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.

Bekijk de overtochten van Eurotunnel:

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.