Onze populaire overtochten

Van Overtocht vanaf Frankrijk Calais
Naar Overtocht Engeland Groot Britannië Folkestone
Duur:35 minuten
Van Overtocht Engeland Groot Britannië Folkestone
Naar Overtocht vanaf Frankrijk Calais
Duur:35 minuten
Altijd dezelfde prijs als de rederij
Snel en persoonlijk Nederlands advies
Klanten beoordelen ons met 4,7 uit 5 sterren

Eurotunnel

Veelgestelde vragen

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig om te kunnen reizen. Het reisdocument moet geldig zijn tijdens de duur van jouw reis. Heb je geen geldig reisdocument bij je tijdens het inchecken, dan kunnen de baliemedewerkers je de toegang weigeren. Zorg dat je voor vertrek weet of je voor jouw bestemming mag reizen met een identiteitskaart, of je een paspoort nodig hebt.

Je kan als bestuurder in je voertuig blijven zitten. In de haven zijn er verschillende rijen voor verschillende voertuigen waar je aan mag sluiten. Reis je als voetpassagier dan kan je in de terminal inchecken en aan boord gaan.

Een reservering maken bij ons kan telefonisch en per e-mail. Verder zijn wij ook te bereiken per Whatsapp.

Kijk hier hoe onze boekingsprocedure eruit ziet.

De betaling dient per direct voldaan te worden, waarna je ook direct jouw ticket ontvangt.

Overtochten van Eurotunnel

Frankrijk
Engeland (GB)
Engeland (GB)
Frankrijk
Overtochten van Frankrijk naar Engeland (GB)
Calais
Frankrijk
Folkestone
Engeland
Overtochten van Engeland (GB) naar Frankrijk
Folkestone
Engeland
Calais
Frankrijk

Bij Overtocht.nl krijg je altijd persoonlijk advies

Hallo, wij zijn overtocht.nl wij helpen u graag bij het vinden van de overtocht die bij uw wensen past.

Vraag direct een offerte aan

Een offerte aanvragen is gemakkelijk en altijd vrijblijvend.

Eurotunnel

Voertuigen

Huisdieren

Brexit

Voertuigen

Tijdens de overtocht blijf je in je voertuig. Het scheelt dat de oversteek niet lang duurt, namelijk slechts 35 minuten. Je betaalt slechts voor jouw voertuig en tot 9 personen. Dus op het laatste moment toch nog oma of een vriend(in) mee? Geen enkel probleem!

Belangrijk om te weten is dat Eurotunnel Le Shuttle niet langer meer voertuigen toelaat die (gedeeltelijk) op gas (LPG) rijden. Benzine, diesel of elektrische voertuigen zijn wel toegestaan.

Omdat je per voertuig betaalt, betekent dit er geen extra kosten zijn voor alle bagage die je mee wilt nemen. Zo lang alle spullen in het voertuig passen waarmee je reist, mag je zoveel meenemen als je wilt.

Op de trein is er plek voor voertuigen zoals auto’s met camper en/of aanhanger, caravan, (mini)bussen, motoren, voertuigen hoger dan 1.85 meter en elektrische auto’s.

Caravans, campers en aanhangers kunnen gemakkelijk aan boord van de enkeldeks compartimenten worden gereden. Hier is namelijk een bredere ingang waardoor je makkelijker je voertuig kunt manoeuvreren. Deze dekken worden ook gebruikt voor voertuigen die hoger zijn dan 1.85 meter.

Sportwagens en voertuigen met een verlaagd onderstel kunnen gemakkelijk op en af de trein zonder hellingen of drempels.

Eurotunnel Le Shuttle heeft verschillende snellaadpalen die geschikt zijn voor de meeste elektrische auto’s. Deze universele oplaadpunten (en een speciale voor Tesla’s) zijn aanwezig bij de terminal. Zo kan de batterij van je elektrische of hybride auto voor vertrek nog even snel opladen voor je door de tunnel gaat.

Huisdieren

Huisdieren zijn van harte welkom bij de Eurotunnel. Deze verblijven samen met jou in het voertuig. Mocht je er toch even uit moeten met je hond, dan zijn er speciale plekken met kunstgras (geen modderige poten meer) en gratis poepzakjes. Dit betekent een stressvrije reis voor jouw huisdier. Om te weten wat jouw huisdier nodig heeft qua papieren en dergelijke voor deze oversteek, kun je het beste contact opnemen met Overtocht.nl

Brexit

Sinds 2021 is het één en ander veranderd, maar veel blijft hetzelfde. Eurotunnel Le Shuttle is nog steeds de snelste en één van de eenvoudigste manier om tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa te reizen. De grootste veranderingen voor toeristen is dat er sinds de Brexit de ID-kaart niet langer meer geaccepteerd wordt. Als reiziger moet je dus een paspoort hebben.

De overheid van het Verenigd Koninkrijk heeft ook een handige Brexit Checker. Via deze manier vind je die regels die van toepassing zijn op reizen naar het Verenigd Koninkrijk na Brexit.

Interesse in een oversteek met de Euroshuttle? Neem dan gerust contact met ons op door een WhatsApp te sturen, te mailen of te bellen. Wij helpen je graag verder!

Met een ferry je overtocht maken

Reizen is genieten. Dat begint al bij je thuis. Want Overtocht.nl biedt jou alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe je gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoek en boek je direct online jouw ticket. Zo ben je altijd verzekerd van een ontspannen overtocht, tegen de beste prijs.

  • Prijsgarantie: altijd dezelfde prijs als de rederij

  • Al meer dan 60 jaar ervaring met ferry’s

  • Altijd een snel, persoonlijk overtocht aanbod op maat!

  • Officieel Partner van de NKC

  • Onze klanten beoordelen ons met 4,7 uit 5 sterren

Dit zeiden anderen over Overtocht.nl

4./5

Gemiddelde beoordeling van 78 reviews