Calais

Haveninformatie

Ferry Overtocht Calais

Overtochten vanuit Calais

Calais is een van de belangrijkste havens voor de overtocht tussen Frankrijk en Engeland, denk aan de ferry vanuit naar Dover. Vanaf de haven in Calais varen er dagelijks meerdere ferries naar Dover in Engeland. Vanuit de haven vertrekken er ongeveer elk uur een veerboot naar Dover. De overtochten tussen Calais en Dover worden uitgevoerd door P&O Ferries en DFDS Seaways en duren ongeveer 90 minuten.

Met de boot van en naar Calais

Reist u vanuit Engeland weer terug naar het vasteland? Dan is de overtocht Dover – Calais een uitstekende optie. Er vertrekt nagenoeg elk uur een ferry naar Calais en u staat binnen mum van tijd aan de overkant. Aan boord kunt tax-free winkelen, een hapje eten in de brasserie of op het buitendek de mooie vergezichten bekijken die het landschap te bieden heeft. U zult zich geen moment vervelen!

Trein tussen Calais en Folkestone

Vanuit Calais kunt u ook met de autotrein, uitgevoerd door Eurotunnel, naar Folkestone in Engeland reizen. In maar 35 minuten brengt de trein u onder het kanaal door naar de overkant!
Er vertrekken maar liefst 4 treinen per uur, dus als u flexibel wil zijn met uw reisschema is dit een hele goede optie.

Bereikbaarheid haven Calais

De ferryterminal is makkelijk te bereiken met de auto, trein en zelfs te voet. De haven vanwaar de veerboten vertrekken ligt ten noorden van de stad aan de snelwegen A16 en A26, vanwaar de veerhaven duidelijk is aangegeven met borden langs de wegen. Het is daarom zelfs zonder navigatie te vinden. Kom je vanuit het centrum en het station? Dan is de haven van Calais eenvoudig te bereiken per bus.

Overtocht of autotrein boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem contact met ons op via 0900 – 6837862 of info@overtocht.nl

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Calais:

Maatschappijen

 • P&O Ferries

  De terminal is te bereiken vanaf de snelwegen A16 en A26.

  Wanneer u met een voertuig reist adviseren wij uiterlijk 90 minuten voor vertrek in te checken. Voor voetpassagiers geldt hiervoor uiterlijk 60 minuten voor vertrek.

  Er is beperkte gratis parkeergelegenheid aan de voorzijde van de veerbootterminal.

  P&O Ferries
  Veerbootterminal auto’s
  62100
  Calais
  Frankrijk

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.