Kristiansand

Haveninformatie

        

Overtochten vanuit Kristiansand

Wilt u graag met de boot naar Kristiansand varen? Gelegen aan de zuidkant van Noorwegen, is Kristiansand een goed startpunt om uw reis naar de betoverende Noorse Fjorden te beginnen. Om er met de auto te komen kunt u via Duitsland naar Hirtshals in Denemarken reizen en vanuit daar neemt u de ferry naar Kristiansand.

Over de ferry naar Kristiansand

Wanneer u met de ferry naar Kristiansand gaat belandt u in een stad bekend om zijn rijke culturele leven. Daarnaast staat de stad ook bekend om een groeiend bedrijfsleven. Met de ferry meert u midden in het centrum van deze Zuid-Noorse stad aan. Vanuit hier kunt u op uw gemak de stad verkennen. Daarnaast is het ook de ideale locatie om vanuit hier Noorwegen met de auto te verkennen.

Van Denemarken naar Noorwegen

Er zijn meerdere overtochten van Noorwegen naar Denemarken, maar de ferry naar Kristiansand is een van de meest geboekte overtochten.

Overtocht van Hirtshals naar Kristiansand

De ferry naar Kristiansand bereikt u vanuit Hirtshals in Denemarken. Met rederij Color Line duurt deze overtocht 3,5 uur. Vaart u met Fjord Line dan duurt het zelfs maar 2,5 uur. Beide rederijen hebben luxe schepen, uw vakantie begint dus al echt op het moment dat u aan boord stapt! En of u nu met de auto, caravan, motor of camper naar het prachtige Noorwegen wilt, alles is mogelijk!

Goed om te weten

Het is altijd goed om in de gaten te houden wat de huidige maatregelen zijn omtrent reizen naar het buitenland. Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar de ANWB reiswijzer.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

 

        

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Kristiansand:

        

Maatschappijen

 • Color Line

  Alle passagiers moeten minstens 90 minuten voor vertrek inchecken.

  Passagiers per auto, fiets of motorfiets
  Er zijn aparte check-in loketten op de pier voor voertuigen.

  Passagiers zonder auto
  Passagiers zonder een voertuig kunnen inchecken bij het loket op de begane grond van de terminal.

  Groepen
  Groepen kunnen inchecken op het aangewezen loket op de begane grond van de terminal.

  Helaas is het niet mogelijk om bij de terminal te parkeren.
  U kunt parkeren in de Parko parkeerplaats. Deze ligt ongeveer 400 meter van de Color Line Terminal.

  Kristiansand ferry terminal
  Vestre Strandgate 31
  4611 Kristiansand S.
  Norway

 • Fjord Line

  U dient 1,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  Er is parkeergelegenheid naast de terminal, de maximale parkeerduur is 30 minuten. Kort parkeren is mogelijk aan de overkant van de straat (tegen betaling). Voor lang parkeren raden we parkeergarages in het stadscentrum aan.

  Vestre Strandgate 31
  4611 Kristiansand S.
  Noorwege

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.