Kristiansand

Haveninformatie

Met de ferry naar Kristiansand

Overtochten vanuit Kristiansand

Wil je graag met de boot vanaf Kristiansand varen? Vanaf Kristansand vaart er een ferry naar Denemarken en een ferry naar Nederland.

Over de ferry naar Kristiansand

Wanneer je met de ferry naar Kristiansand gaat beland je in een stad bekend om zijn rijke culturele leven. Daarnaast staat de stad ook bekend om een groeiend bedrijfsleven. Met de ferry meer je midden in het centrum van deze Zuid-Noorse stad aan. Vanuit hier kan je op je gemak de stad verkennen. Daarnaast is het ook de ideale locatie om vanuit hier Noorwegen met de auto te verkennen.

Van Denemarken naar Noorwegen

Er zijn meerdere overtochten van Denemarken naar Noorwegen, maar de ferry naar Kristiansand is een van de meest geboekte overtochten.

Overtocht van Hirtshals naar Kristiansand

De ferry naar Kristiansand vertrekt vanuit Hirtshals in Denemarken. Met rederij Color Line duurt deze overtocht 3,5 uur. Vaar je met Fjord Line dan duurt het zelfs maar 2,5 uur. Beide rederijen hebben luxe schepen, je vakantie begint dus al echt op het moment dat je aan boord stapt! En of je nu met de auto, caravan, motor of camper naar het prachtige Noorwegen wilt, alles is mogelijk!

Van Nederland naar Noorwegen

Vanaf Nederland is er één bootverbinding naar Noorwegen. Dat is de overtocht tussen Eemshaven en Kristiansand.

Overtocht van Eemshaven naar Kristiansand

De ferry van Eemshaven naar Kristiansand vaart 3 keer per week. De overtocht wordt aangeboden door Holland Norway Lines. De rederij vaart met het nieuwe schip De Romantika in ca. 18 uur van Nederland naar Noorwegen. Tijdens de overtocht is het mogelijk uit de rusten in een gereserveerde comfortabele hut. Daarnaast zijn er aan boord verschillende faciliteiten als een sauna, winkelstraat en meerdere bars en restaurants.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

 

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Kristiansand:

Maatschappijen

 • Color Line

  Alle passagiers moeten minstens 90 minuten voor vertrek inchecken.

  Passagiers per auto, fiets of motorfiets
  Er zijn aparte check-in loketten op de pier voor voertuigen.

  Passagiers zonder auto
  Passagiers zonder een voertuig kunnen inchecken bij het loket op de begane grond van de terminal.

  Groepen
  Groepen kunnen inchecken op het aangewezen loket op de begane grond van de terminal.

  Helaas is het niet mogelijk om bij de terminal te parkeren.
  U kunt parkeren in de Parko parkeerplaats. Deze ligt ongeveer 400 meter van de Color Line Terminal.

  Kristiansand ferry terminal
  Vestre Strandgate 31
  4611 Kristiansand S.
  Norway

 • Fjord Line

  U dient 1,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  Er is parkeergelegenheid naast de terminal, de maximale parkeerduur is 30 minuten. Kort parkeren is mogelijk aan de overkant van de straat (tegen betaling). Voor lang parkeren raden we parkeergarages in het stadscentrum aan.

  Vestre Strandgate 31
  4611 Kristiansand S.
  Noorwege

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.