Color Line

Maatschappij

Meer informatie over Color Line

Color Line is de grootste cruise- en veerbootrederij in Noorwegen en behoort tevens tot de meest toonaangevende rederijen in Europa. De welbekende maatschappij biedt veerbootverbindingen aan tussen diverse plaatsen in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland.

Faciliteiten aan boord

De cruiseferries van Color Line zijn van vele gemakken voorzien. Aan boord kunt u van verschillende gerechten genieten in een van de acht restaurants. Daarnaast zijn er ook diverse bars aanwezig. Voor tieners is er zelfs een dj in de disco! Geniet van een uitgeruste nacht in één van de luxe comfortabele hutten. Ook voor de grotere gezinnen zijn er hutten die ruimte bieden tot 5 personen.

Bestemmingen van Color Line

De ferry-maatschappij Color Line heeft meerdere bestemmingen, maar de meeste vertrekken richting Scandinavië. Voor een vakantie richting het noorden van Europa ben je bij Color Line aan het juiste adres.

Ferry overtochten van Duitsland naar Noorwegen.

De meest bekende overtocht vanuit Duitsland is vanuit Kiel naar Oslo met de ferry van Color Line. Deze 20 uur durende overtocht vaart langs de kust van Denemarken naar het zuiden van Noorwegen. De schepen “Color Fantasy” & “Color Magic” brengen u graag vanuit Duitsland naar Noorwegen.

Ferry overtochten naar Noorwegen vanuit Denemarken

Vanuit Hirtshals vaart de Color Line naar Larvik en Kristiansand. De havenplaatsen liggen beide in het zuiden van Noorwegen en zijn binnen een korte vaartijd te bereiken. Op de schepen SuperSpeed 1&2 vind u twee restaurants, waaronder een buffetrestaurant, en een bar. Het buffetrestaurant heeft een speciaal kinderbuffet.

Ferry overtochten naar Zweden vanuit Noorwegen

De boot van Color Line biedt ook overtochten vanuit Noorwegen naar Zweden aan. In slechts 2.5 uur vaart u naar de overzijde van de Oslofjord. Dagelijks varen er 6 ferries van Strömstad naar Sandefjord. Ook op de ‘Color Hybrid’ en ‘Color Viking’ zijn vele faciliteiten aanwezig die uw reis aangenamer zullen maken.

Bent u klaar voor uw reis met Color Line?

Overtocht.nl helpt u graag verder met het plannen van uw overtocht.

Huisdieren zijn uiteraard welkom op de schepen van Color Line. Zij moeten wel in het bezit zijn van een Europees paspoort voor gezelschapsdieren. De kosten voor het vervoer van huisdieren verschillen per route. Huisdier in auto kosten € 6,- per enkele reis, per huisdier. Huisdier in kennel kosten € 12,- per enkele reis, per huisdier.

Tijdens de overtocht dient uw huisdier in een kennel of uw auto te verblijven. Uitlaten op de route van Kiel-Oslo kan op het open dek. Voor de route van Hirtshals-Kristiansand en Hirtshals-Larvik is uitlaten niet mogelijk.

ECONOMY TARIEF:
De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

 • Annuleren:
  Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
  – 100% van de reissom
  Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.
 • Wijzigen:
  – € 115,- per wijziging + eventuele tariefsverhogingen. Er wordt geen restitutie verleend indien u wijzigt naar een voordeligere afvaart.
  Tevens kunnen er kosten gerekend worden voor het wijzigen van naw-gegevens of voertuiggegevens.

Vervoer van commerciële goederen is niet toegestaan

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.

 • M/S Color Hybrid

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen: 500

  Maximale aantal passagiers: 2000

 • M/S Color Carrier

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen:

  Maximale aantal passagiers:

 • M/S Color Viking

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen: 370

  Maximale aantal passagiers: 1720

 • M/S SuperSpeed 2

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen: 764

  Maximale aantal passagiers: 1929

 • M/S SuperSpeed 1

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen: 750

  Maximale aantal passagiers: 2315

 • M/S Color Magic

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen: 750

  Maximale aantal passagiers: 2400

 • M/S Color Fantasy

  Type schip:

  Maximale aantal voertuigen: 750

  Maximale aantal passagiers: 2400

Bekijk de overtochten van Color Line:

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.