Overtochten Faeröer Eilanden (DK)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Faeröer Eilanden (DK)

De Faeröer eilanden zijn een West-Europese eilandengroep, gelegen in het midden van de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland behorend bij het koninkrijk Denemarken. De eilanden liggen exact op 62 graden noorderbreedte, precies op dezelfde hoogte als Zuid Groenland en Zuid Noorwegen. De afstand van de eilanden naar Schotland is 300 kilometer en naar IJsland 450 kilometer. De naam Faeröer betekent ‘schapeneilanden’ (øer is Deens voor ‘eilanden’, dus de naam Faeröer-eilanden is eigenlijk een pleonasme). Er wonen ongeveer 45.000 mensen, van wie veel in de hoofdstad Tórshavn. De plaatselijke Noord-Germaanse dialecten, verwant aan het IJslands, vormen een aparte taal, gestandaardiseerd in het Faeröers.
De Faeröer zijn voornamelijk bevolkt vanuit Noorwegen, vanaf de 9e eeuw n.Chr. In de 11e eeuw kwamen de eilanden onder het gezag van de Noorse koning. Toen Noorwegen zelf een gebiedsdeel van Denemarken werd, kwamen de Faeröer ook onder de Deense kroon. Ook toen Noorwegen Zweeds en later zelfstandig werd, bleven de Faeröer Deens. In 1948 kregen ze verregaand zelfbestuur. De Faeröer horen niet bij de Europese Unie.

De zeventien bewoonde eilanden van de Faeröer zijn: Streymoy , Eysturoy, Vágar, Mykines, Suduroy, Stóra Dímun, Skúvoy , Sandoy, Hestur, Koltur, Nólsoy, Bordoy, Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Svínoy, Fugloy. Het achttiende, onbewoonde eiland is Lítla Dímun.

De hoofdstad van de eilanden, Tórshavn, ligt op het grootste eiland, Streymoy. Dit eiland is met een dam verbonden met het op een na grootste eiland, Eysturoy.

Vakantie, Denemarken, Regios, Faeröer eilandenVanaf Bordoy loopt een dam naar zowel Vidoy als Kunoy. Deze drie eilanden vormen samen met Kalsoy, Svínoy en Fugloy de Noordeilanden. Op Vágar ligt de nationale luchthaven van de Faeröer, zodat luchtreizigers die naar Tórshavn willen toch ook een overtocht per veerboot moeten maken.

Een zeeklimaat. Hierdoor is het weer veranderlijk. Door de warme golfstroom die rondom de eilanden loopt is het klimaat gematigd in de pieken en dalen. De haven vriest nooit dicht en gevallen sneeuw ligt zelden meerdere dagen. De gemiddelde temperatuur bedraagt in de winter 3 graden Celsius en in de zomer 11 graden.

De munteenheid is de Deense Kroon (DKK)

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Faeröer Eilanden (DK):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.