Overtochten Frankrijk

Bestemmingen

Overtocht Vanaf Frankrijk

Overtocht van en naar Frankrijk

Ben je op zoek naar een overtocht vanaf Frankrijk? Dan ben je aan het juiste adres. Overtocht.nl verzorgt voor jou de overtochten vanuit Frankrijk naar Engeland, Ierland, Corsica, Sardinië, Mallorca, Tunesië en Marokko!

Ferry overtochten tussen Calais en Dover

De overtocht vanuit Calais naar Dover is de meest gebruikte overtocht vanuit Frankrijk naar Engeland. Deze overtocht is heel geschikt als je niet al te lang op de boot wil verblijven, de overtocht duurt slechts 90 minuten!

Ook de frequentie van deze overtocht is optimaal, bijna elk uur is er wel een afvaart. Aan boord van de ferry is er ook voldoende vermaak, er zijn winkeltjes, restaurants en in de zomermaanden is ook de Kids Club open.

De ferry vanuit Calais naar Dover wordt dagelijks meerdere maken aangeboden door rederijen P&O Ferries en DFDS Seaways, er is altijd een afvaart te vinden die bij jouw wensen past!

Ook is het mogelijk om via de korte oversteek Calais – Dover eerst naar Engeland te varen waarna doorrijdt richting de westkust van Engeland. Hier zijn dan meerdere ferry routes richting Ierland.

Bestemmingen vanuit Frankrijk

Wist je dat je vanuit de oude havenplaats St Malo over kunt varen naar de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey? Deze eilanden zijn echt een bezoek waard, ontdek de mooie natuur, de hoge kliffen en de prachtige zandstranden. De rederij Condor Ferries biedt overtochten aan waarbij je ook met uw eigen auto naar Jersey of Guernsey kunt reizen.
Ben je te voet? Dan brengt Manche Iles Express je graag naar één van de eilanden toe met hun veerdiensten vanuit Barneville-Carteret, Granville en Dielette naar Jersey, Guernsey, Sark, Alderney of La Manche.

De snelste manier om vanuit Frankrijk naar Engeland is via de route Calais naar Dover (90 minuten) of de route Duinkeren - Dover (120 minuten)

Lees hier meer informatie over de huidige Corona-situatie

Je kan vanuit Frankrijk naar de volgende bestemmingen varen: Engeland, Ierland, Corsica, Sardinië, Mallorca, Tunesië en Marokko!

Ja dat kan zeker! De rederij Grandi Navi Veloci biedt de overtocht Sete naar Tanger of Nador aan, deze boot brengt in in ongeveer 27uur vanuit Frankrijk naar Marokko.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, uw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen graag snel de juiste prijs voor je.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Frankrijk:

Overtochten vanuit Frankrijk

Frankrijk is een ideale startlocatie om een overtocht te maken, dit omdat ze natuurlijk aan de oostkust aan de middellandse zee meerdere overtochten aanbieden en aan de westkust vele overtocht naar Groot Brittannië mogelijk maken.

Camperreis naar Ierland

Frankrijk is ook het perfecte land als beginpunt van een rondreis met jouw eigen camper of caravan door Ierland. Je hebt ook meerdere opties om naar Ierland te varen met een ferry.
De eerste optie is via een rechtstreekse verbinding tussen Cherbourg en Rosslare met Stena Line of de route Cherbourg – Dublin met  Irish Ferries. Deze overtocht duurt 15 uur en tijdens deze overtocht kunt u genieten van alles wat de schepen van Irish Ferries je te bieden hebben.

Bezoek het prachtige Corsica met eigen auto

Ben je van plan om een autoreis te maken richting Corsica? Dan heb je ook een overtocht nodig. Wij bieden meerdere routes aan richting Corsica vanuit Frankrijk of Italië. De meest populaire route vanuit Frankrijk naar Corsica is de overtocht tussen Nice en Bastia, dit is een korte oversteek (4uur) en brengt je dus snel naar het eiland toe.

Met de veerboot naar Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië is vanuit Frankrijk prima aan te varen vanuit Nice, Toulon of Marseille. Er gaan afvaarten naar Porto Torres en Golfo Aranci, beide gelegen in het noorden van het eiland. De rederijen Corsica Sardinie Ferries en Corsica Linea bieden deze overtochten aan voornamelijk in het hoogseizoen, in het laagseizoen wordt het aantal afvaarten vaak iets teruggeschroefd.

Met de boot naar de Balearen vanuit Frankrijk

Het is sinds kort ook mogelijk om vanuit Toulon over te varen naar Mallorca en Menorca, 3 keer per week is er een afvaart tussen deze plaatsen. De ferry van Corsica Sardinie Ferries vaart s ‘nachts zodat ja na een goede nacht slapen aan boord uitgerust aankomt om zo de eilanden te ontdekken.

Overtochten tussen Marseille en Tunis

Wil je met de boot naar Tunesië? Dan is de verbinding tussen Marseille in Frankrijk en de hoofdstad Tunis in Tunesië met rederij Corsica Linea of CTN een perfect begin van jouw reis. Je vaart vanuit Marseille in ongeveer 21uur naar Tunis.

Met auto op de boot naar Marokko

Ook kan je met de boot naar Marokko reizen vanuit Frankrijk. Je reist dan met rederij Grandi Navi Veloci via de haven van Sete naar Tanger of Nador in het noorden van Marokko. Deze overtocht is erg populair onder reizigers die graag eigen auto of camper meenemen om Marokko te ontdekken.

Je vaart in ongeveer 27uur vanuit Sete naar Tanger, aan boord zijn er verschillende accommodaties mogelijk, wil je zo voordelig mogelijk reizen naar Marokko? Kies dan voor een slaapstoel. Ga je voor iets meer comfort tijdens de overtocht? Dan is een van de verschillende cabines een uitstekende keuze!

Meer informatie nodig?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wil je toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via 0900 – 6837862 of info@overtocht.nl

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.