Overtochten Ierland

Bestemmingen

        

Overtocht van en naar Ierland

Ierland is goed per boot te bereiken. Zo varen er vanaf Frankrijk en Engeland veerdiensten naar dit mystieke groene eiland. Overtocht.nl biedt verschillende overtochten naar deze bestemming aan en weet u wat; u mag uw auto/camper/caravan ook meenemen! Rijdend door het Ierse groene landschap kunt u genieten van het wonderschone omgeving en de prachtige vergezichten

Ferry van Nederland naar Ierland

Uw reis gaat al in Nederland van start. Vanuit Nederland kunt u met de ferry via Engeland naar Ierland reizen. De havens waar de reis per boot gestart kan worden zijn IJmuiden, Hoek van Holland en Rotterdam. Vanuit Engeland kunt u overstappen op uw  volgende overtocht.

Overtocht van Engeland naar (Noord-)Ierland

Wanneer u met de boot naar Noord-Ierland reist komt u aan in de havenplaatsen Larne en Belfast.

Met de boot naar Belfast

Om Belfast te bereiken kunt u kiezen uit drie ferry routes. Stena Line brengt u vanuit Cairnryan en Liverpool naar Belfast. Terwijl Steam Packet u de mogelijkheid geeft om uw vakantie te combineren met bijvoorbeeld een paar dagen op het eiland “Isle of Men” (havenplaats Douglas). Deze bestemming is vooral tijdens de jaarlijkse TT van Isle of Man erg populair.

Met de boot naar Larne

De route naar Larne word alleen aangeboden door P&O Ferries en vaart vanuit zowel Cairnryan als Troon. Deze overtochten duren zo’n 2,5uur, u bent dan ook binnen mum van tijd aan de overkant.

        

Dat is afhankelijk van de bestemming van vertrek. Vanaf Frankrijk naar Ierland duren de afvaarten logischerwijs langer dan vanaf Engeland naar Ierland. Denk hierbij tussen de 2,5 en 20 uur.

U bereikt Ierland vanaf bijvoorbeeld Roscoff en Le Havre in Frankrijk en vanaf Groot-Brittanië via Plymouth, Pembroke, Fishguard of Liverpool.

De meest geboekte rederijen voor Ierland zijn Stenaline, Brittany Ferries, P&O Ferries en Irish Ferries.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, uw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor u.

U heeft een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Dublin, Belfast, Cork, Larne, Cork en Rosslare.

Als u een boeking heeft lopen bij Overtocht.nl en een wijziging van de rederij beïnvloed deze boeking, dan verneemt u dit van ons. Indien u een boeking wilt maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Covid-19, dan kunt u het beste contact met ons opnemen. Meer informatie over reizen op dit moment is te vinden in de reiswijzer van de ANWB en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

        

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Ierland:

        

Overtochten naar Ierland

Ierland heeft twee havenplaatsen die te bereiken zijn vanuit Engeland, namelijk Dublin en in het zuiden gelegen Rosslare. Vanuit Holyhead maakt u gemakkelijk de oversteek naar Dublin, op deze routen varen er meerdere afvaarten per dag zodat u op elk gewenst tijdstip de oversteek kunt nemen.

Met de boot naar Dublin

Vanuit Holyhead maakt u gemakkelijk de oversteek naar Dublin, deze route wordt vaak gecombineerd met ferryovertochten Calais/Duinkerken naar Dover en vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Stena Line en Irish Ferries bieden hier zelfs een landbridge tickets op aan, een voordelige manier om vanuit Nederland naar Ierland te reizen. Ook Dublin word door Steam Packet aangeboden vanaf het eiland “Isle of Men”.

Met de boot naar Rosslare

Stena Line brengt u vanuit verschillende havenplaatsen naar Rosslare. U kunt ervoor kiezen om eerst de overtocht naar Engeland te maken en dan een korte route vanuit Fishguard naar Rosslare. Irish Ferries brengt u met hun snelle veerdienst vanuit Pembroke in slechts 4 uur naar Rosslare.

Ferry Frankrijk naar Ierland

De havenplaatsen die vanuit Frankrijk te bereiken zijn in het zuiden Cork en Rosslare en aan de oostkust Dublin. Vanaf Cherbourg vaart Irish Ferries u in 18 uur rechtstreeks naar de hoofdstad Dublin. Op deze manier is het niet nodig om eerst Engeland te passeren, maar komt u direct comfortabel en uitgerust aan vanuit het vasteland van Europa. Het zuiden is prima te bereiken via de route vanuit Cherbourg naar Rosslare.
Welke overtocht u ook kiest, ze staan allemaal garant voor een comfortabele start van uw vakantie.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wilt u toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Maatschappijen

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.