Overtochten Elba (IT)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Elba (IT)

Elba (Italiaans: Isola d’Elba) is een eiland nabij Livorno, Italië. Het is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en na Sicilië en Sardinië het derde eiland van Italië.
Het eiland is bereikbaar vanuit Piombino, van waaruit meerdere malen per dag veerboten varen naar Portoferraio, Cavo en Rio Marina.
Elba heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Napoleon verbleef van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815 in ballingschap op Elba.

Met de boot naar Elba vanuit Piombino, Italie.
De maatschappijen Torremar Ferries, Corsica Sardinie Ferries en Moby Lines varen vanuit Piombino met de boot naar Elba. Over het algemeen duurt de overtocht zo’n 1 uur. Omdat de maatschappijen diverse keren per dag de overtocht maken is Elba ideaal om op 1 dag te bezoeken. Uiteraard leent Elba zich ook uitstekend voor een meerdaagse trip.

Met de boot naar Pianosa
Pianosa is een klein eiland van de Toscaanse Archipel. Het eiland, 15 km ten zuidwesten van Elba, heeft een vlak landschap. Het hoogste punt ligt op 30 meter boven zeeniveau. Het eiland heeft ook een vuurtoren die tot een hoogte van 42 meter reikt.
Torremar Ferries vaart 3 x per dag met de boot naar Pianosa. Vanaf de havenplaats Rio Marina (Elba) vaart zij 2x per dag in 2 uur tijd naar het Eiland. En vanaf het vaste land Piombino vaart zij in 3 uur tijd naar Pianosa.

Het klimaat is bijzonder mild met een gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar van 15-16 graden. (winter 10 graden, voorjaar 14 graden, zomer 23 graden en herfst 17 graden)

De munteenheid is de Euro (EUR).

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Elba (IT):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.