Overtochten Groot-Brittannië

Bestemmingen

Overtocht van en naar Groot-Brittannië

Wie Groot-Brittannië zegt, zegt half pints, kleermakers, links rijden, Engelse humor, de Queen en stijlvolle tradities. Eigenlijk zijn de Britten in veel opzichten hun identiteit altijd trouw gebleven. Dat is overigens niet zo verwonderlijk. Want met uitzondering van hun grens met Schotland, is het gehele land omringd door water (de Noordzee, de Ierse Zee en het Kanaal). Ze zijn dus letterlijk afgescheiden van Europa en de rest van de wereld. Dat wordt nog eens onderstreept door de recente Brexit.

Toch is deze wereldmacht allesbehalve traditioneel op elk vlak. Integendeel, ze zijn toonaangevend op vele gebieden: ze hebben de beste voetbalcompetitie ter wereld, in hun hoofdstad London worden vele trends gezet en op financieel gebied zijn ze ‘famous around the world’. Maar Groot-Brittannië is meer dan alleen maar steden. Het platteland is ‘typical’ door de vele hagen, de klassieke huizen en de mistige velden. De sfeer die daar hangt, moet je meemaken.

Bekijk hier ook specifiek de overtochten naar Engeland.

Taal:
De officiële taal is Engels

Tijdverschil:
In Groot-Brittannië is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Medisch

Vaccinaties zijn niet nodig voor Groot-Brittannië.

Draag bedekkende kleding indien je wandelt of kampeert in de natuur. Dat verkleint de kans op een tekenbeet en dus op de ziekte van Lyme.

Leidingwater is geschikt voor gebruik.

Je reist naar Groot-Brittanië en het prachtige natuurgeweld van Schotland in zo'n 1,5 tot 13 uur. Dit verschilt uiteraard waar je aan boord zult gaan en wat jouw eindbestemming is. Vergeet je ook vooral niet de Shetland Eilanden of die bijzondere kleine eilandjes die je ten westen van Schotland kunt vinden.

Vanaf Calais zie je de krijtwitte rotsen van Dover al bijna liggen, zo dichtbij! Vanaf Nederland stap je gemakkelijk aan boord in IJmuiden, Hoek van Holland of Rotterdam. Maar ook vanuit Duinkerken en Zeebrugge start u jouw reis naar het Verenigd Koninkrijk.

Stenaline, P&O Ferries en DFDS Seaways zijn de meestgeboekte rederijen om naar Groot-Brittanië te varen.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, jouw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor je.

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig

Zie Engeland

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Groot-Brittannië:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.