Ancona

Haveninformatie

Ferry Ancona Italie

Ferry vanuit Ancona

Ancona is een prachtige havenstad welke is gebouwd tegen de helling van de Monte Conero. Een bezoek aan het centrum van de schilderachtige stad wordt vaak overgeslagen door toeristen. Toch is een bezoek aan de stad het zeker waard. Er is voldoende te zien voor de liefhebber van architectuur en cultuur. Ook aan restaurants, barretjes en winkels is er geen gebrek.

De haven van Ancona is een bekend startpunt om met een overtocht naar Griekenland of Kroatië te varen. Ancona ligt aan de noordoostkust van Italië, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Vanwege de gunstige ligging in Midden-Italië is Ancona een belangrijke veerhaven. Vanuit de haven varen er ferries naar Igoumenitsa, Patras, Corfu, Split, Durres en Zadar. De overtochten tussen deze steden worden uitgevoerd door SNAV, Minoan Lines, Anek Superfast en Jadrolinija.

Ferry vanuit Ancona naar Patras

Vanuit de haven van Ancona in Italië kunt u eenvoudig met de ferry naar Patras in Griekenland. Deze overtocht duurt over het algemeen 23 uur. Vanuit hier kunt u gemakkelijk de boot pakken naar onder andere Venetië.

Overtocht naar Griekenland

Vanuit de haven vaart er dagelijks een ferry naar Griekenland. In het hoogseizoen varen er zelfs twee of drie boten per dag tussen Ancona en Griekenland. Er varen vanuit Ancona veerboten naar Patras, Igoumenitsa en Corfu. Beleef een leuke tijd aan de bar bij het zwembad, in één van de smaakvolle restaurants, de discotheek of in één van de cafés op de ferry van Anek Superfast. Ook Minoan Lines voorziet u van vele voorzieningen. Een overtocht met Minoan Lines is zeer vergelijkbaar met een verblijf in een luxe resort.

Een overtocht naar Igoumenitsa of Corfu duurt ongeveer tussen de 14,5 en 19 uur.

Ferry vanuit Ancona naar Kroatië

Ook voor een bezoek aan Kroatië kunt u een overtocht vanuit Ancona boeken. Vanuit Ancona wordt er onder andere gevaren naar de haven van Split, Stari Grad/Hvar en Zadar. Dit wordt gedaan door de maatschappijen Jadrolinija en SNAV. De Jadrolinija rederij  is een van de grootste veerdiensten binnen Kroatië. Aan boord van de schepen kunt u van vele faciliteiten gebruik maken, waaronder zelfbedieningsrestaurants en comfortabele cabines. De overtochten gaan, afhankelijk van de eindbestemming, een paar keer per week en duren ongeveer 9 tot 14 uur.

Overige informatie

Gezien de omstandigheden rondom corona zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar ANWB reiswijzer 

Overtocht boeken

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Wilt u toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Ancona:

Maatschappijen

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.