Vaarroutes

Havenplaatsen
Ferry Maatschappijen
Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Ferry overtochten naar Menorca

Ferry routes

Maatschappij Route Duur Boek
Balearia Alcudia - Ciutadella 1 uur 59 min Boeken
Balearia Barcelona - Ciutadella 5 uur 30 min Boeken
Trasmediterranea Palma de Mallorca - Mahon 5 uur 30 min Boeken
Trasmediterranea Valencia - Mahon 14 uur 45 min Boeken

Vaarkaart

Klik hier om de vaarkaart te tonen

Eilandinformatie

Naar grootte is Menorca het tweede eiland van de Balearen. Het toerisme heeft echter nog bij lange na niet de enorme vlucht genomen als op Mallorca en blijft zelfs nog sterk achter bij Ibiza. Op het eiland liggen twee steden van enige betekenis: de hoofdstad Mahón en de vroeger hoofdstad Ciudadela.

Menorca heeft de naam een kaal windeiland te zijn. Bij nadere beschouwing valt dat wel mee. Er is enige begroeiing en er zijn flinke heuvels in het midden. Het binnenland is niet echt spectaculair, de kust is dat op vele plaatsen echter wel. Er zijn veel mooie en rustige baaien omgeven door hoge rotsen en met goede stranden. Deze baaien worden meestal met Cala aangeduid b.v. Cala Blanca. De hoogste berg is de Monte Toro.

De meeste toeristen verblijven in de urbanizaciónes, de vakantiedorpen die geheel uit bungalows bestaan. Er zijn naar verhouding maar weinig hotels; ook de uitgaansmogelijkheden zijn gering. Nergens is er een opeenhoping van toeristen accommodatie. Daarom is Menorca vooral geschikt voor een rustige vakantie.

Klimaat

De gemiddelde temperatuur bedraagt in juli circa 25 graden Celcius. In het voor en naseizoen heeft Menorca een mild klimaat.

Valuta

De munteenheid is de euro (EUR)

Grensdocumenten

Een geldig paspoort of identiteitskaart is noodzakelijk.

Medisch

URL