Overtochten Finland

Bestemmingen

Overtocht Finland

Overtocht van en naar Finland

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Finland, het land van de duizend meren! Hier kan je echt tot rust komen. Hier kan je de echte stilte ervaren in de uitgestrekte wouden met zuivere zuurstof. Er is in Finland genoeg te beleven op en rond het water. Ga bijvoorbeeld vissen of kajakken of neem een duik in het heldere schone water nadat je genoten hebt van de sauna. Maar een bezoek aan de moderne steden Helsinki, Turku en Tampere zijn ook zeer de moeite waard!

Met de auto naar Finland

Wil je met de auto naar Finland reizen maar niet het gehele stuk rijden? Er zijn een aantal verschillende opties om dit land te bereiken waarbij u gebruik maakt van een ferry. Denk dan aan overtochten vanuit Zweden of Duitsland. In onderstaand overzicht zie je alle overtochten om met de auto naar Finland te gaan.

Dat is geheel afhankelijk van de bestemming van vertrek. Vanaf Duitsland duurt het ongeveer 29 uur maar bijvoorbeeld van Helsinki naar Tallinn is het slechts 2 uur.

De volgende maatschappijen bieden overtochten aan naar Finland: Finnlines, Viking Line, Tallink Silja Line en Eckerölinjen.

Je kan vanaf Duitsland (Travemunde) naar het zuiden Helsinki reizen en vanaf daar verder met de auto op doorreis naar Lapland.

Op dit moment kan informatie omtrent het reizen naar een bepaald land snel wijzigen. Voor meest recente informatie verwijzen wij je graag naar de website van ANWB. Deze pagina wordt aangepast op de datum dat de wijzigingen ingaan en niet op het moment van aankondiging. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan afwijken van de bepalingen van het desbetreffende vakantieland. Als je de website van de ANWB opent en naar het land van jouw reisvoorkeur gaat, vind je ook een link naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Finland:

Met de veerboot vanaf Zweden naar Finland

Indien je vanuit Zweden wenst te vertrekken is Stockholm de haven waar je moet zijn. Vanuit deze hoofdstad brengen TallinkSilja en Viking Line je naar de havens van Turku en Helsinki. je kan zowel overdags als s ’nachts varen en tijdens de ferry overtocht vind je aan boord diverse restaurants, cafés, entertainment en comfortabele hutten.

De verschillende overtochten duren tussen de 12 en 17 uur, des te oostelijker in Finland aankomen des te langer duurt de overtocht. Ook het Zweedse eiland Åland is goed te bereiken vanuit Finland.

Overtochten tussen Stockholm en Helsinki

De ferry tussen Stockholm en Helsinki is toch wel de populairste route om Finland te bereiken. Deze route wordt door zowel Viking Line als TallinkSilja aangeboden en beide varen dagelijks tussen deze steden.

De overtocht duurt ongeveer 17 uur en aan boord kan je verblijven in één van de comfortabele cabines. Wil je deze overtocht maken op een meer budget vriendelijke manier? Geen probleem! Er zijn ook slaapstoelen te boeken waardoor de reis goedkoper uitpakt.

Met de ferry van Tallinn naar Helsinki

Vanuit Tallinn kan je met de boot naar Helsinki. Zowel Viking Line als TallinkSilja brengt je binnen 2 uur naar deze prachtige hoofdstad van Finland. Deze route wordt veelal gebruikt om deze 2 prachtige steden te combineren tijdens een citytrip naar Helsinki of Tallinn.

Met de veerboot van Duitsland naar Finland

Direct van jouw vakantie in Finland genieten zonder eerst diverse landen aan te doen? Stap aan boord van de Finnlines schepen en vertrek direct vanuit Travemünde. Deze ferry brengt je in 29 uur naar Helsinki. Door de diverse restaurants, cafés, entertainment en comfortabele hutten en zelfs zwembad met spa hoef je, je geen moment te vervelen.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Wil je een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via 0900 – 6837862 of info@overtocht.nl

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.