Overtochten Menorca (ES)

Bestemmingen

ferry overtochten van en naar Menorca

Overtocht van en naar Menorca (ES)

Menorca is naar grootte het tweede eiland van de Balearen. Het eiland is wat betreft toerisme minder druk als Mallorca en Ibiza, maar zeker niet minder indrukwekkend! Een overtocht naar Menorca is dus absoluut de moeite waard. Vanaf Spanje, Frankrijk en Mallorca worden er overtochten aangeboden naar Menorca, dat zeer geschikt is voor een prachtige rondreis.
Overtocht.nl helpt je graag met het plannen van jouw overtocht.

De overtocht naar Menorca

Menorca heeft de naam een kaal windeiland te zijn. Bij nadere beschouwing valt dat wel mee. Er is enige begroeiing en er zijn flinke heuvels in het midden. Het binnenland is niet echt spectaculair, de kust is dat op vele plaatsen echter wel. Er zijn veel mooie en rustige baaien omgeven door hoge rotsen en mooie stranden. Deze baaien worden meestal met Cala aangeduid, bijvoorbeeld Cala Blanca. De hoofdstad Mahón en de vroeger hoofdstad Ciudadela zijn de twee grootste steden op Menorca.

Overtochten naar Menorca vanuit Spanje

Genieten van de zon, de Spaanse tapas en lokale wijnen. Vanuit Spanje bieden wij overtochten vanuit Barcelona en Valencia aan naar Menorca. Een overtocht tussen Barcelona en Ciutadella (Menorca) met Balearia duurt bijvoorbeeld 5 uur. Ook de maatschappij Trasmediterranea voert overtochten uit tussen Spanje en Menorca. Spanje heeft een gevarieerd landschap en is perfect te combineren met Menorca.

Ferry overtochten tussen Menorca en Mallorca

Een overtocht tussen Menorca en Mallorca is erg populair. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en een populaire vakantiebestemming. Veel reizigers combineren deze twee eilanden voor een schitterende rondreis. Een overtocht tussen Ciutadella op Menorca en Alcudia op Mallorca wordt uitgevoerd door Trasmediterranea en duurt 2 uur.

Overtochten naar Menorca vanuit Frankrijk

Vanuit Frankrijk kunt u ook de oversteek maken naar Menorca. Deze overtochten vertrekken vanuit Toulon, dat vlakbij Marseille gelegen ligt. De overtochten tussen Toulon en Menorca worden aangeboden door Corsica Sardinia Ferries en duren ongeveer 10 uur.

Wat te doen na uw overtocht?

Bezoek de prachtige stranden en beschutte baaien, struin door de pittoreske winkelstraatjes met leuke boetiekjes in Mahon en Ciutadella of bezoek bouwwerken die stammen uit ongeveer de tiende eeuw voor Christus. Vanaf Monte Toro, de hoogste berg van Menorca, heb je een indrukwekkend uitzicht over het hele eiland. Ben je een sportliefhebber? Dan zit je goed in de plaats Fornells. Hier kan je naast watersporten ook andere activiteiten ondernemen zoals mountainbiken, wandelen en golfen.

Overnachten op Menorca

Cala’n Bosch en Ciutadella zijn de meest populaire badplaatsen van Menorca en hier zijn dan ook de meeste hotels gelegen. Daarnaast zijn de plaatsen San Luis, Cala Galdana en Cala Santadria ook erg in trek. Hotels en appartementen op Menorca zijn vaak van alle gemakken voorzien, zoals een zwembad, restaurant en bijvoorbeeld sportfaciliteiten. De ligging is vaak dichtbij het strand en/of een gezellige boulevard. Ook behoort een kampeervakantie op Menorca tot de mogelijkheden.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Je kunt altijd contact met ons opnemen via 0900 – 6837862 of mail ons op info@overtocht.nl.

Menorca heeft een Mediterraan klimaat. Wat betreft het klimaat is de beste reistijd voor zon- en strandvakanties de zomermaanden waarin het bijzonder warm kan zijn.

Op Menorca rijdt men aan de rechterkant van de weg. Ook hen je geen internationaal rijbewijs nodig voor het besturen en/of huren van een motorvoertuig.

Vanwege het hoge chloorgehalte wordt het op Menorca afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Menorca (ES):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.