Ferry van en naar Dover

Dover is een van de belangrijkste havens voor de overtocht tussen Frankrijk en Engeland. Vanaf de haven in Calais varen er dagelijks meerdere ferries naar Dover in Engeland. Vanuit de haven vertrekt er ongeveer elk uur een veerboot. De overtochten tussen Calais en Dover worden uitgevoerd door P&O Ferries en DFDS Seaways en duren ongeveer 90 minuten en mede daardoor is deze overtocht heel erg populair om met de auto naar Engeland te gaan.

Met de boot naar Dover

Reist u vanaf het vaste land naar Engeland? Dan is de overtocht Calais naar Dover een uitstekende optie. Er vertrekt nagenoeg elk uur een ferry naar Calais en u staat binnen mum van tijd aan de overkant. Aan boord kunt u tax-free winkelen, een hapje eten in de brasserie of op het buitendek de mooie vergezichten bekijken die het landschap te bieden heeft. U zult zich geen moment vervelen!

Kenmerken van Dover

De havenplaats is zeer belangrijk onderdeel in Groot-Brittannië. Niet alleen vanwege de vele veerboten die hier binnenvaren, maar ook vanwege de vele goederen die vanuit hier verscheept worden. De stad staat ook wel bekend vanwege de iconische witte kliffen. De witte kliffen zijn het eerste wat u ziet wanneer u met de ferry aankomt in de haven van Dover. Daarnaast zijn er enkele historische bezienswaardigheden te vinden, waaronder het grootste kasteel van Engeland.

Van Dover naar Londen

Plannen voor een weekendje Londen? Goed idee! U rijdt naar Calais en gaat vervolgens met de auto de Eurotunnel trein in. Slechts 35 minuten later staat u al in Folkestone, het kan echt! Mocht u zonder auto reizen, dan ligt het dichtstbijzijnde treinstation op ongeveer twee kilometer afstand. Vanaf het treinstation, genaamd Dover Priory, kunt u rechtstreeks met de trein naar St. Pancras. Vanaf hier kunt u gemakkelijk het metronetwerk van Londen verkennen. Tot slot is het ook mogelijk om naar Londen te reizen met de bus. Vanuit de haven bent u binnen twaalf minuten loopafstand bij een van de bushaltes. De rit naar het centrum van Londen duurt iets langer dan twee en een half uur.

Bereikbaarheid van de haven

De ferryterminal is makkelijk te bereiken met de auto, trein en zelfs te voet. De haven is goed bereikbaar vanaf de snelwegen M2 en M20, vanwaar de veerhaven duidelijk is aangegeven met borden langs de wegen. Let nog even goed op of u de juiste borden voor voetpassagiers of voertuigen aan houdt (en dus in de juiste wachtrij terecht komt).

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar ANWB reiswijzer

 

 

 

ferry overtocht dover

Haveninformatie per maatschappij

Faciliteiten

Bar, Café, Restaurant, Toiletten, Winkels

Route

De terminal ligt op ongeveer 1.5 kilometer van het centrum van  Dover en is met de auto gemakkelijk te bereiken via de snelwegen M2 en M2o. Als u de haven nadert, kunt u de borden volgen voor de terminal. Blijf links rijden als u de haven binnenkomt en kies de baan ‘Vehicles with reservation’ naar de incheck balies.

Met de trein reist u gemakkelijk naar het station Dover Priory, op ongeveer 2.5 kilometer afstand van de haven en ongeveer 1 uur rijden vanaf Londen St. Pancras. Voor voetpassagiers is er een pendelbus tussen het station en de terminal. Een enkele reist kost een paar pond per persoon.

 

Onze populaire overtochten

Van Overtocht vanaf Frankrijk Calais
Naar Overtocht Engeland Groot Britannië Dover
Duur:1 uur, 30 minuten
Van Overtocht Engeland Groot Britannië Dover
Naar Overtocht vanaf Frankrijk Calais
Duur:1 uur, 30 minuten
Van Overtocht Engeland Groot Britannië Dover
Naar Overtocht vanaf Frankrijk Duinkerken
Duur:2 uur
Van Overtocht vanaf Frankrijk Duinkerken
Naar Overtocht Engeland Groot Britannië Dover
Duur:2 uur

Maatschappijen die varen naar Dover

Dit zeiden anderen over Overtocht.nl

4./5

Gemiddelde beoordeling van 78 reviews