Kiel

Haveninformatie

Ferry Kiel Duitsland

Overtochten vanuit Kiel

Kiel is een van de belangrijkste havens van Duitsland. De havenstad telt 247.548 inwoners op een oppervlakte van 118,6 km². Kiel is gelegen aan de Kieler Förde, een zijarm van de Oostzee, aan het noordelijk begin van het Noord-Oostzeekanaal.  Een van de interessantste musea in Kiel is het scheepvaartmuseum die is gevestigd in de haven. Ook is Kiel een geliefde stad voor winkelliefhebbers. Vanuit de haven van Kiel vertrekken er dagelijks overtochten.

Met de boot vanuit Kiel naar Oslo

In 20 uur vaart u van Kiel naar Oslo, maar aan boord van de overtocht van Kiel naar Oslo is gelukkig veel te beleven! Alleen al de glazen liften zijn prachtig om te zien. Er is veel vertier aan boord, een live band zingt u prachtig toe terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants. Zwemmen is ook mogelijk aan boord van de Color Magic en de Color Fantasy (schepen die varen vanuit Kiel – Oslo). Natuurlijk kunt u ook uitgebreid winkelen in een van de winkels aan boord.

Van Kiel naar Litouwen of Zweden

Naast de belangrijkste route naar Oslo kunt u ook u vanuit Kiel naar Klaipeda Litouwen en weer terug naar het vasteland? Ook kunt u prima naar Zweden of Noorwegen vanuit Kiel varen en weer terug. Aan boord kunt u tax-free winkelen en is er genoeg genoeg te beleven..

Over de overtochten van en naar Kiel

De gemiddelde vaartijd voor de overtochten vanuit Kiel is ongeveer 20 uur. Het zijn over het algemeen wat langere overtochten, dit heeft als groot voordeel dat er minder gereden dient te worden over land. Wat is er nou heerlijker dan uit te rusten aan boord van een prachtige ferry, zodat u daarna weer fit kan rijden.

De tarieven voor deze overtocht kunnen variëren, dit is afhankelijk met wat voor voertuig u gaat, in welke periode u vaart en welke overtocht u vanuit Kiel gaat maken. Vanaf Kiel varen de ferry maatschappijen Stena Line, Color Line en DFDS Seaways.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wilt u toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar het ANWB reiswijzer

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Kiel:

Maatschappijen

 • Color Line

  Openbaar vervoer

  Ongeveer op 10 minuten loopafstand van de terminal ligt het centraal treinstation van de haven.
  Er zijn vanuit Duitsland veel treinverbindingen van en naar Kiel.
  De bushalte voor lokale bussen ligt direct tegenover het centraal station.
  Voor de overige bussen ligt het busstation rechts van het centrale station

  Inchecken van passagiers zonder vervoermiddel

  Passagiers zonder vervoermiddel kunnen vanaf 10:00 inchecken bij de ticketbalie en dienen 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  Inchecken van passagiers met een auto, fiets of motorfiets

  Passagiers met een vervoermiddel checken direct vanaf 10:00 uur in aan de kade en dienen 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  Inchecken van groepen

  Congresgangers en groepen kunnen inchecken bij een speciale incheckbalie bij de ticketbalie.

  Uw instapkaart is tevens uw sleutel voor de hut.

  Alle passagiers dienen een geldig legitimatiebewijs bij zich te dragen.

  Langparkeren
  Parkeerplaats aan Norwegenkai http://www.portparking.de/home-en

  Parkeerplaats Kai-City 
  Gaardener Ring, 24143 Kiel (www.nordpark-kiel.de)
  +49 4343-499 487

  Parkeren voor invaliden
  Buiten de terminal zijn speciale parkeerplaatsen voor invaliden.

  Kortparkeren
  Maximaal 1 uur op speciaal aangegeven parkeerplaatsen aan de Norwegenkai. Een parkeerschijf met de aangegeven tijd moet zichtbaar zijn achter de voorruit. Parkeerschijven zijn bij de meeste benzinestations, kiosks, sigarettenwinkels en politiebureaus te verkrijgen. Zet uw parkeerschijf op de aankomsttijd.

  Color Line GmbH
  Norwegenkai
  24143 Kiel-Garden

  Reserveringen
  +49 431 7300 300

  Overige
  +49 431 7300 444

  • Café
  • Lift
 • Stena Line

  De haven is goed te bereiken voor wanneer u met de auto, maar ook met het openbaar vervoer.

  Wanneer uw navigatiesysteem het eerder genoemde adres niet vindt, dan kunt u het volgende adres invullen:
  Böllhornkai
  24103

   

  Het wordt aangeraden de auto te parkeren in “FördeparkHouse” tegenover de Stena Line terminal. De maximale doorrijhoogte is 2 meter. Bij het ticket office ontvangt u een korting op het parkeertarief op vertoon van uw parkeerkaart.

   

  Stena Line Scandinavia AB
  Schwedenkai 1
  24103 Kiel

  • Restaurant
        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.