Overtochten vanuit Kiel

Kiel is een van de belangrijkste havens van Duitsland. De havenstad telt 247.548 inwoners op een oppervlakte van 118,6 km². Kiel is gelegen aan de Kieler Förde, een zijarm van de Oostzee, aan het noordelijk begin van het Noord-Oostzeekanaal.  Een van de interessantste musea in Kiel is het scheepvaartmuseum die is gevestigd in de haven. Ook is Kiel een geliefde stad voor winkelliefhebbers. Vanuit de haven van Kiel vertrekken er dagelijks overtochten.

Enkele overtochten vanuit deze haven:

Over de overtochten vanuit de haven

De gemiddelde vaartijd voor de overtochten vanuit Kiel is ongeveer 20 uur. Het zijn over het algemeen wat langere overtochten, dit heeft als groot voordeel dat er minder gereden dient te worden over land. Wat is er nou heerlijker dan uit te rusten aan boord van een prachtige ferry, zodat u daarna weer fit kan rijden.

De tarieven voor deze overtocht kunnen variëren, dit is afhankelijk met wat voor voertuig u gaat, in welke periode u vaart en welke overtocht u vanuit Kiel gaat maken. Vanaf Kiel varen de ferry maatschappijen Stena Line, Color Line en DFDS Seaways.

Parkeren in de Haven van Kiel

  • Parkeren in de haven van Kiel is gemakkelijk en handig voor reizigers. Er zijn ruime parkeergelegenheden beschikbaar, zowel voor kortstondig als langdurig parkeren. Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende parkeeropties, waaronder openbare parkeerterreinen en beveiligde parkeerfaciliteiten. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om verzekerd te zijn van een parkeerplaats, vooral tijdens drukke seizoenen.

Eten en Drinken in de Haven van Kiel

  • De haven van Kiel biedt een scala aan eet- en drinkgelegenheden om de honger van reizigers te stillen. Bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten en lokale specialiteiten in de restaurants aan de kade. Er zijn ook gezellige cafés en bars waar je kunt ontspannen met een kopje koffie of een verfrissend drankje terwijl je uitkijkt over de haven. Voor wie op zoek is naar snelle snacks, zijn er kraampjes met diverse lekkernijen.

Winkelen in de Haven van Kiel

  • Als je wat tijd te doden hebt tijdens het wachten op je overtocht, kun je de winkels in de haven van Kiel verkennen. Hier vind je een assortiment aan winkels waar je souvenirs, kleding, accessoires en meer kunt kopen. Deze winkels bieden vaak een selectie van lokale producten en internationale merken, zodat bezoekers hun tijd kunnen benutten door te winkelen voor cadeautjes of iets voor zichzelf.

Vermaak tijdens het Wachten

  • Voor reizigers die wat entertainment willen tijdens het wachten, biedt de haven van Kiel verschillende mogelijkheden. Sommige terminals hebben speelzones voor kinderen, waardoor gezinnen zich kunnen vermaken. Daarnaast zijn er lounges waar je kunt ontspannen met een boek of gebruik kunt maken van gratis wifi om verbonden te blijven.

Zorg ervoor dat je deze informatie op je website op een informatieve en gebruiksvriendelijke manier presenteert om de ervaring van je bezoekers te verbeteren. Vergeet niet om relevante zoekwoorden en synoniemen op te nemen om de SEO-prestaties van je website te optimaliseren.

 

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wilt u toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar het ANWB reiswijzer

Haveninformatie per maatschappij

Faciliteiten

Café, Lift

Route

Openbaar vervoer

Ongeveer op 10 minuten loopafstand van de terminal ligt het centraal treinstation van de haven.
Er zijn vanuit Duitsland veel treinverbindingen van en naar Kiel.
De bushalte voor lokale bussen ligt direct tegenover het centraal station.
Voor de overige bussen ligt het busstation rechts van het centrale station

Faciliteiten

Restaurant

Route

De haven is goed te bereiken voor wanneer u met de auto, maar ook met het openbaar vervoer.

Wanneer uw navigatiesysteem het eerder genoemde adres niet vindt, dan kunt u het volgende adres invullen:
Böllhornkai
24103

 

Onze populaire overtochten

Van Overtocht naar Zweden Göteborg
Naar Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Duur:14 uur
Van Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Naar Overtocht naar Zweden Göteborg
Duur:14 uur
Van Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Naar Litouwen overtocht Klaipeda
Duur:22 uur
Van Litouwen overtocht Klaipeda
Naar Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Duur:22 uur
Van Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Naar Noorwegen Overtocht Oslo
Duur:20 uur
Van Noorwegen Overtocht Oslo
Naar Overtocht vanaf Duitsland Kiel
Duur:20 uur

Maatschappijen die varen naar Kiel

Dit zeiden anderen over Overtocht.nl

4./5

Gemiddelde beoordeling van 78 reviews