Harlingen

Haveninformatie

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Harlingen:

Maatschappijen

 • Rederij Doeksen

  Met de auto
  Komt u met eigen vervoer, dan volgt u vanaf de Afsluitdijk (A7) de N31 en via Leeuwarden de A31. ANWB-wegwijzers wijzen u vervolgens de weg naar Harlingen Haven. Gemakkelijk van te voren uw route plannen? Dat kan via de ANWB-routeplanner rechts op deze pagina. Adres voor uw navigatie: Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen.

  Trein
  Vanuit Leeuwarden vertrekken regelmatig treinen naar Harlingen (kijk ook op www.ns.nl). Vanaf station Harlingen Haven loopt u in ca. 5 minuten naar de veerbootterminal. Houdt u voor het kopen van uw kaartje rekening met extra tijd.

  Boek uw treinkaart online
  Wilt u niet in de rij staan bij de kaartautomaat of bij het loket? Koop dat uw treinkaart vooraf online via de site van NS!

  OV-chipkaart
  Zowel op station Harlingen Haven als bij de Albert Heijn tegenover station Harlingen Haven (Zuiderhaven 8, 8861 XB Harlingen) is een servicepunt aanwezig waar u uw OV-chipkaart kunt opladen. OV-chipkaarten zijn verkrijgbaar bij de Parlevinker in de terminal van Harlingen. De prijs van de kaart is € 17,50. Er staat dan €10,00 reisgeld op uw chip. Deze chip kunt u vervolgens weer opwaarderen. Voor de OV chipkaart betaalt u €7,50, omdat u kunt blijven reizen met deze kaart.

  Bus
  Vanuit Alkmaar neemt u Qliner 350 (via de Afsluitdijk) en lijn 132 (overstappen op ‘Kop afsluitdijk’) naar Harlingen (zie ook www.connexxion.nl). Busdiensten van het streekvervoer met bestemming Harlingen, lijn 97 (Leeuwarden – Franeker – Harlingen v.v.) en lijn 99 (Heerenveen – Sneek – Harlingen v.v.) hebben een bushalte voor de deur van de veerbootterminal (zie ook www.arriva.nl). Ook lijnen 71, 75 en 199 stoppen voor de veerbootterminal in Harlingen. Voor inlichtingen over de aansluiting van onze veerboten op het openbaar vervoer kunt u kijken op www.9292ov.nl of bell
  en met Reiswijzer OV-Reizigersinformatie via tel. 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

  U dient 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  In Harlingen zijn diverse parkeergelegenheden, overdekt en niet overdekt. Door middel van (ANWB)-borden wordt u de weg naar de terreinen gewezen. De meeste hebben een pendelbus, die aansluit op de tijden van de veerdienst.

  Waddenpromenade 5
  8861 NT Harlingen.
  0900 363 57 36 of +31 562 442 002

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.