TESO

Maatschappij

Meer informatie over TESO

Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) verzorgt sinds 1907 de veerdienst tussen Texel en Den Helder. Al meer dan 110 jaar varen we in het belang van al onze passagiers. Sinds de oprichting van TESO is het doel altijd hetzelfde gebleven: het verzorgen van een betrouwbare, betaalbare bootverbinding tussen Texel en de vaste wal. De kwaliteit van de dienstverlening, een goede service en duurzame bedrijfsvoering staan daarbij voorop.

De Texelse veerdienst is opgericht door de eilandbewoners. Het eigenaarschap is vandaag de dag nog steeds in handen van circa 3.100 Texelaars en andere gebruikers van de veerdienst. TESO heeft geen winstoogmerk en investeert primair in veiligheid, kwaliteit en continuïteit. Daarbij staat uw belang als reiziger centraal.

Sinds 2016 vaart TESO met het vlaggensschip Texelstroom, een modern schip met een grote capaciteit. De bouw van het schip is afgestemd op onderzoek waaruit bleek dat auto’s langer, breder en groter worden.

Huisdieren zijn uiteraard welkom op de schepen van Teso, zij varen gratis mee. U dient het huisdier tijdens de overtocht aangelijnd te houden. Het is in beginsel toegestaan om het huisdier tijdens de overtocht (onbeheerd) in de auto te laten, mits het huisdier niet uit de auto kan springen.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing in het geval van wijzigen of annuleren van uw reservering:

Het e-ticket is onbeperkt geldig.

Annuleren:
Bij annuleren wordt het volgende in rekening gebracht:
– 100% van de reissom
Bij het annuleren van uw overtocht zullen de reserveringskosten en taxen niet vergoed worden.

Wijzigen:
– Wijzigen is niet mogelijk

Vervoer van commerciele goederen is niet toegestaan.

Nodig om te reserveren bij deze maatschappij:
Voornaam, achternaam en geboortedatum van alle passagiers.
06-Nummer en kenteken van het voertuig.

De betaling na een definitieve reservering:
Het volledige bedrag dient direct voldaan te worden.

 • Dokter Wagemaker (3)

  Type schip: Diesel-elektrische Ro-Ro ferry

  Maximale aantal voertuigen: 320

  Maximale aantal passagiers: 1750

 • Texelstroom (2)

  Type schip: Hybride CNG/diesel-elektrische Ro-Ro ferry

  Maximale aantal voertuigen: 350

  Maximale aantal passagiers: 1750

Bekijk de overtochten van TESO:

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.