Hoek van Holland

Haveninformatie

Overtocht Hoek Van Holland Stena Line

Overtochten vanuit Hoek van Holland

De haven van Hoek van Holland is een erg belangrijke én handige voor ons in Nederland. Vanaf deze haven varen er namelijk dagelijks ferries naar Engeland. De veerboten die vanuit Hoek van Holland vertrekken varen naar Harwich in Engeland. Stena Line vaart dagelijks met een dagboot en een nachtboot van Hoek van Holland naar Harwich.

Met de auto naar Engeland

Jaarlijks reizen een ontzettend veel mensen met de auto naar Engeland. Met de auto, camper of motor bezoekt u het makkelijkst de mooiste plekjes in Engeland. Ons advies: maak een prachtige rondreis door Engeland. Wanneer u kiest voor Hoek van Holland als vertrekhaven kiest u voor een comfortabel begin van uw reis naar Engeland. Het vertrek is namelijk dicht bij huis en aan boord van de schepen van Stena Line kunt u heerlijk ontspannen.

Bereikbaarheid haven Hoek van Holland

De haven van Hoek van Holland is erg goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Bij de ferry terminal is zelfs (onbewaakte) parkeergelegenheid aanwezig. Er is de mogelijkheid tot kort parkeren en lang parkeren. Een parkeerkaart is te verkrijgen bij de parkeerautomaat.

Wanneer u met het OV naar de haven reist dient u via treinstation Schiedam Centrum te reizen. Vanaf hier gaat er een metro direct naar de veerhaven van Hoek van Holland.

Ferry van Hoek van Holland naar Harwich

Twee keer per dag vaart er een boot van Hoek van Holland naar Harwich. U kunt kiezen voor een overtocht overdag of een overtocht in de nacht. De ferry die overdag vaart vertrek begin van de begin vanuit Hoek van Holland en komt in de avond aan in Harwich. Kiest u voor de nachtboot? Dan vertrekt u in de avond vanuit Hoek van Holland en komt u de volgende ochtend aan in Engeland. Gedurende de nacht verblijft u in één van de comfortabele hutten aan boord van Stena Line.

Met de ferry naar Hull?

Ook is er een mogelijkheid om naar Hull te varen, deze overtocht vertrekt echter niet vanuit Hoek van Holland, maar vanuit Rotterdam Europoort naar Hull.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem contact met ons op via onze Whatsapp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Hoek van Holland:

Maatschappijen

 • Stena Line

  Openbaar vervoer

  Wanneer u met de trein reist komt u aan in het terminal gebouw. Deze bevindt zich op het station van Hoek van Holland.

  Buiten de treinverbinding kunt u gebruik maken van busdiensten naar Den Haag en Delft.

   

  U dient ongeveer 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  Parkeren haven Hoek van Holland

  De parkeerplaatsen voor kort en lang parkeren bevinden zich op één minuut loopafstand direct naast het terminal gebouw. Uw parkeerkaart (niet in de auto achterlaten!) kunt u bij de parkeerautomaat betalen middels PIN, alvorens u de auto ophaalt.

  Parkeertarieven:
  Kort parkeren
  Eerste 30 min. GRATIS

  De volgende 30 min. €1
  Maximaal per 24 uur €15

  Lang parkeren
  1 dag €7,50
  2 dagen €15
  Elke extra dag €5

  Stena Line BV
  (havennummer 911)
  Stationsweg 10
  3151 HS Hoek van Holland
  +31 174 315 811

  • Café
  • Restaurant
  • Toiletten
  • Wifi
        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.