Harwich

Haveninformatie

Ferry Naar Harwich

Overtocht naar Harwich

De Ferry naar Harwich is een veelgeboekte overtocht. Het is dan ook een bekende veerhaven in Engeland. Harwich is één van de grotere havens in Engeland vanwaar jaarlijks vele reizigers een overtocht maken. Vanuit Nederland kunt u gemakkelijk met de boot de overtocht naar Engeland te maken. De haven van Harwich is één van de havens in Engeland waar vanuit Nederland naartoe gevaren kan worden. Per week varen er maar liefst 14 boten tussen deze havens. Stena Line verzorgd namelijk 2 overtochten per dag van Hoek van Holland naar Harwich. Nederlanders maken dan ook ontzettend veel gebruik van de ferry naar Harwich.

Met de ferry naar Harwich en London

De ferry tussen Hoek van Holland naar Harwich is erg populair onder de Nederlanders. Op deze route vaart Stena Line met de Stena Hollandica en Stena Britannica 2 keer per dag; een dag- en een nachtovertocht. Wanneer u kiest voor de nachtboot bent u ongeveer 6,5 uur onderweg en wanneer u kiest voor de nachtboot verblijft u zo’n 9,5 uur aan boord. Tijdens de nachtovertocht verblijft u in één van de comfortabele hutten aan boord. Zo komt u ontspannen aan in Harwich en kunt u uitgerust aan uw reis in Engeland beginnen.

Met de auto naar Londen

Wanneer u met de auto naar Londen wil reizen dan is de overtocht van Hoek van Holland naar Harwich de meest geschikte overtocht. Vanuit de haven van Harwich reis je namelijk zo met eigen auto, auto met caravan, camper of motor naar London. Londen is vanaf de haven te bereiken in maar zo’n 2 uur rijden. U kunt er ook voor kiezen om vanaf Harwich met de trein naar London te gaan, want er is een erg goede treinverbinding. Deze trein brengt u in ongeveer 1,5 uur van de haven naar London. Stena Line biedt zelfs een combinatie van bootticket en treinticket naar Londen aan. Ook deze combinatie van trein en boot is bij Overtocht.nl te reserveren.

Liever een stedentrip naar Cambridge? Ook Cambridge bereikt u binnen 2 uur rijden vanaf Harwich.

Bereikbaarheid haven Harwich

Harwich ligt aan de oostkust van Engeland. Vanuit Nederland is de haven te bereiken met de ferry vanaf Hoek van Holland. Wanneer u al in Engeland bent is de veerhaven goed bereikbaar over de weg. Reist u liever met het openbaar vervoer? Met de trein en de bus komt u ook bij de haven van Harwich. Het treinstation Harwich Internation ligt vlak naast de haven.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. Neem contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Harwich:

Maatschappijen

 • Stena Line

  Met de auto

  Volg de hoofdweg A12 van Noord-Londen richting Colchester, neem dan de A120 naar de haven. Vanuit Norwich neemt u de A140 naar het noorden richting Ipswich, vervolgens de ringweg A45 rond Ipswich, de A137 naar Manningtree, en volg vervolgens de borden Harwich. Na de auto check-in, vindt u de motorist lounge. Deze heeft een café en winkel.
  Treinen gaan van Londen Liverpool Street station naar  International Port. De treinen stoppen voor de terminal. Er is een roltrap naar de check-in.

  Per bus

  Naast de treinverbinding is het ook mogelijk om gebruik te maken van de frequente busdiensten. De dienstregeling wordt gereden door First Eastern.
  Er vertrekken bussen vanuit de directe omgeving van de haven en bijvoorbeeld naar Colchester en Clacton.

  Voor andere gebieden zijn er minder frequente busdiensten.

  U dient 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn.

  tot 30 min. GRATIS
  tot 2 uur £1,50
  tot 6 uur £3,30

  tot 12 uur £4,90
  tot 24 uur £8,10

  International Port
  Parkeston Quay
  Harwich
  Essex CO12 4SR
  +31 174 315 811

  • Café
  • Toiletten
  • Wifi
        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.