Overtochten Waddeneilanden (NL)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Waddeneilanden (NL)

Het Waddengebied Op het moment dat je op de boot stapt en het ruime sop kiest, laat je het drukke en jachtige bestaan achter je. Voor je ligt het eilandgevoel. Je ademt de zilte zeelucht in en je hoofd waait geleidelijk aan leeg. Hoewel de vijf Nederlandse Waddeneilanden elk een volledig eigen sfeer hebben, bieden ze je allemaal hetzelfde: vrijheid en ontspanning. Elk op hun eigen manier. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog geven in elk jaargetijde op hun eigen wijze een mengeling van rust, cultuur en vertier. Met hun mooie natuur, prachtige kustlijnen, sfeervolle dorpen en unieke evenementen weten ze je te verleiden tot een veelzijdige vakantie voor jong en oud.

Texel:
De bekendste inwoners van dit grootste Waddeneiland zijn de Texelse schapen. Het landschap van Texel lijkt een beetje op dat van ‘Old Engeland’ en is dan ook geschapen voor deze… (inderdaad) schapen. Deze prachtige dieren leven samen met zo’n 13.000 inwoners, die vooral in de dorpen wonen (Den Burg, Den Hoorn, De Koog, Oosterend, De Waal, Oudeschild en De Cocksdorp).

Met een oppervlakte van zo’n 16.000 hectare is Texel het grootste Waddeneiland. De natuur is overweldigend. Ben je een liefhebber van strand en natuur? Dan kun je hier jouw hart ophalen. Helemaal als je ook nog een vogelkenner bent, want hier tref je een ongekende verscheidenheid aan soorten aan. Daarnaast biedt Texel ook veel ‘outdoor avontuur’, waaronder catamaranzeilen, zeekanovaren en parachutespringen.

Vlieland:
Er wordt gezegd dat Vlieland is ontstaan doordat piraten er hun enorme buit begroeven (voornamelijk sterke drank en wijn) en dat het daardoor met vloed niet meer volledig onderliep. Er hoopte zich steeds meer zand op, wat resulteerde in een eiland met een oppervlakte van ongeveer 5.100 hectare groot. Het zou best kunnen, want Vlieland bestaat eigenlijk alleen maar uit zand, duinen, duinvalleien en bos. Helemaal in het oostelijkste puntje ligt het enige dorp Oost-Vlieland. Daar wonen nagenoeg alle inwoners. Ook bevinden zich daar alle accommodaties, waaronder een uitgebreid sportcomplex met zwembad en tennisbanen. Dat maakt dit eiland niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de toeristen, uitermate geschikt voor een verblijf buiten het zomerseizoen.

Terschelling:
.Dit op één na grootste Waddeneiland staat ook wel bekend als ‘de parel van de Wadden’. Maar de vele jongeren die hier ’s zomers komen, spreken liever van ‘het Ibiza van Nederland’. In de uitgaangelegenheden in de gezellige dorpen West-Terschelling, Midsland en Hoorn is het dan ook partytime tot in de vroege uurtjes. Maar daar merkt de rest van de zomergasten niet zo veel van. Zij zijn verspreidt over de ruim 11.000 hectare vol prachtige, ongerepte natuurgebieden en reusachtige stranden. Dat maakt Terschelling voor iedereen een aantrekkelijk en gezellig eiland

Ameland: Door het speciale landschap en de bijzondere lichtinval is dit eiland erg in trek bij kunstenaars. Er worden dan ook veel culturele en kunstzinnige evenementen georganiseerd. Naast de prachtige natuurgebieden vind je op Ameland nog veel authentieke commandeurshuizen, kerkjes en begraafplaatsen. De Amelanders zijn trots op hun eigenzinnige eiland en spreken een eigen dialect, dat verwant is aan het Fries. Die trots vind je ook terug in de vele musea, tentoonstellingen en exposities. Als Ameland je eenmaal raakt, laat het je nooit meer los

Schiermonnikoog:
Voor de liefhebber is Schiermonnikoog niet te vergelijken met de andere Waddeneilanden. Het is slechts 4.000 hectare groot. Maar de ongereptheid, de uitgestrekte duinen, de verkoelende bossen, de lange stranden en de ongekende rust die er heerst, maken Schiermonnikoog tot één van de aantrekkelijkste eilanden in de Waddenzee. Sinds 1989 is het eiland zelfs een Nationaal Park. En daar mogen we als Nederlanders bijzonder trots op zijn.

Vanaf Nederland vaart u in 20 minuten naar Texel, in 1,5 uur naar Vlieland en zo'n 45 minuten naar Ameland.

Van Den Helder vaart u naar Texel. Opstappen in Harlingen brengt u op Terschelling en vanaf Holwerd komt u op Ameland. Daarnaast wordt er ook gevaren van Lauwersoog naar Schiermonnikoog en is er een afvaart tussen Vlieland en Terschelling.

De diverse rederijen die van Nederland naar de Waddeneilanden varen zijn TESO, Rederij Doeksen en WPD.

De prijs van een overtocht kent veel variabelen. Denk aan het aantal personen, uw vervoersmiddel, het type verblijf aan boord, enzovoort. Onze specialisten berekenen snel de juiste prijs voor u.

U heeft een geldig paspoort of identiteitskaart nodig

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Waddeneilanden (NL):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.