Vaarroutes

Havenplaatsen
Ferry Maatschappijen
Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Ferry overtochten naar Turkije

Ferry routes

Maatschappij Route Duur Boek
Erturk Lines Chios - Cesme 45 min Boeken

Vaarkaart

Klik hier om de vaarkaart te tonen

Landinformatie

Het Aziatisch deel van Turkije draagt de naam Anatolië, grotendeels een hoogland, dat in het noorden omringd wordt door het Pontischgebergte en in het zuiden door het Taurusgebergte. West-Anatolië is een afwisselend vlak en heuvelachtig gebied met olijf-, citrus- en vijgenbomen, ceders en dennen. Men vindt er ook wijnbouw. De kuststreek is te vergelijken met de Frans-Italiaanse Rivièra. Het Europese deel, ook wel Thracië genoemd, grenst aan Griekenland en Bulgarije; het Aziatische deel aan de Sowjetunie, Iran, Irak en Syrië. In het noorden ligt de Zwarte Zee, in het westen de Egeïsche Zee en in het zuiden de Middellandse Zee. Europees en Aziatisch Turkije wordt gescheiden door de Bosporus, de zee van Marmara en de Dardanellen.

Bevolking: De overgrote meerderheid bestaat uit Turken, De Koerden zijn de belangrijkste minderheid.

Taal
In Turkije wordt Turks gesproken. In de toeristische centra wordt redelijk tot goed engels en duits gesproken.

Electriciteit:
Normaal 220 volt maar een verloopstekker is aanbevolen. Daarnaast valt regelmatig (vooral bij harde wind) de stroom uit.

Drinkwater:
Water kan overal veilig worden gedronken maar het smaakt naar chloor. Het beste is water in flessen te drinken.

Klimaat

Het binnenland heeft een droog klimaat. Er zijn grote temperatuurverschillen. Aan de zuid- en westkust heerst een Middellandse-Zeeklimaat.

Valuta

Munteenheid
De munteenheid is het Turks pond (lira).

Grensdocumenten

Toeristen met een nederlands paspoort kunnen tegen betaling een visum verkrijgen bij aankomst op een van de vliegvelden van Turkije.
Vereist zijn een paspoort of Europese identiteitskaart welke beide na terugkomst nog minimaal 3 maanden geldig moeten zijn. Wanneer beide niet in bezit zijn is het raadzaam bij de ambassade van Turkije in Den Haag te informeren.

Medisch

Geldige DTP vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A zijn aanbevolen, neem contact op met de GG&GD.

URL

www.landenweb.net/turkije