Vaarroutes

Havenplaatsen
Ferry Maatschappijen
Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Ferry overtochten naar Faroer Eilanden

Ferry routes

Maatschappij Route Duur Boek
Smyril Line Hirtshals - Torshavn 36 uur Boeken
Smyril Line Seydisfjordur - Torshavn 19 uur Boeken

Vaarkaart

Klik hier om de vaarkaart te tonen

Eilandinformatie

De Faröer eilanden zijn een West-Europese eilandengroep, gelegen in het midden van de driehoek Schotland-Noorwegen-Noorwegenen behorend bij het koninkrijk Denemarken. De eilanden liggen exact op 62 graden noorder breedte, precies op dezelfde hoogte als Zuid Groenland en Zuid Noorwegen. De afstand van de eilanden naar Schotland is 300 kilometer en naar IJsland 450 kilometer. De naam Faeröer betekent 'schapeneilanden' (øer is Deens voor 'eilanden', dus de naam Faeröer-eilanden is eigenlijk een pleonasme). Er wonen ongeveer 45.000 mensen, van wie veel in de hoofdstad Tórshavn. De plaatselijke Noord-Germaanse dialecten, verwant aan het IJslands, vormen een aparte taal, gestandaardiseerd in het Faeröers.
De Faeröer zijn voornamelijk bevolkt vanuit Noorwegen, vanaf de 9e eeuw n.Chr. In de 11e eeuw kwamen de eilanden onder het gezag van de Noorse koning. Toen Noorwegen zelf een gebiedsdeel van Denemarken werd, kwamen de Faeröer ook onder de Deense kroon. Ook toen Noorwegen Zweeds en later zelfstandig werd, bleven de Faeröer Deens. In 1948 kregen ze verregaand zelfbestuur. De Faeröer horen niet bij de Europese Unie.

De zeventien bewoonde eilanden van de Faeröer zijn: Streymoy , Eysturoy, Vágar, Mykines, Suduroy, Stóra Dímun, Skúvoy , Sandoy, Hestur, Koltur, Nólsoy, Bordoy, Kalsoy, Kunoy, Vidoy, Svínoy, Fugloy. Het achttiende, onbewoonde eiland is Lítla Dímun.

De hoofdstad van de eilanden, Tórshavn, ligt op het grootste eiland, Streymoy. Dit eiland is met een dam verbonden met het op een na grootste eiland, Eysturoy.

Vakantie, Denemarken, Regios, Faeröer eilandenVanaf Bordoy loopt een dam naar zowel Vidoy als Kunoy. Deze drie eilanden vormen samen met Kalsoy, Svínoy en Fugloy de Noordeilanden. Op Vágar ligt de nationale luchthaven van de Faeröer, zodat luchtreizigers die naar Tórshavn willen toch ook een overtocht per veerboot moeten maken.

Klimaat

Een zeeklimaat. Hierdoor is het weer veranderlijk. Door de warme golfstroom die rondom de eilanden loopt is het klimaat gematigd in de pieken en dalen. De haven vriest nooit dicht gevallen sneeuw ligt zelden meerdere dagen. De gemiddelde temperatuur bedraagt in de winter 3 graden celsius en in de zomer 11 graden.

Valuta

De munteenheid is de Deense Kroon (DKK)

Grensdocumenten

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Medisch

URL

www.faroeislands.com