Vaarroutes

Havenplaatsen
Ferry Maatschappijen
Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Ferry overtochten naar Belgie

Ferry routes

Maatschappij Route Duur Boek
P&O Ferries Hull - Zeebrugge 14 uur 30 min Boeken

Vaarkaart

Klik hier om de vaarkaart te tonen

Landinformatie

Algemeen:
Belgie ligt in Europa. Het land grenst aan de Noordzee en de landen Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. De hoofdstad is Brussel.
De oppervalkte van Belgie is 30.528 km². Belgie is daarmee 0,9 keer zo groot als Nederland. In Belgie wonen ruim 10 miljoen mensen.

Taal:
De officiele taal is Nederlands (Vlaams) en Frans.

Tijdsverschil:
Er is geen tijdsverschil met Nederland….

Klimaat

Men kan drie klimaattypes onderscheiden.
Een echt zeeklimaat komt voor aan de kust en een stukje landinwaarts. Het gemiddelde temperatuurverschil tussen de warmst en de koudste maand is hier het kleinst (zomer 16,9°C ; winter 3°C). In Midden-België en de Kempen heerst een zogenaamd gewijzigd zeeklimaat. De afstand tot de matigende invloed van de zee is wat groter en daardoor zijn de gemiddelde temperatuurverschillen wat groter (zomer 14,7°C ; winter 2,5°C).
In het bergachtige gebied ten oosten van de Maas en de Samber heerst een zogenaamd gewijzigd landklimaat. De invloed van de zee is hier het kleinst en de temperatuurverschillen het grootst (zomer 15,5°C ; winter 0,4°C). Door de hogere ligging van het gebied is het 's zomers niet zo warm als in de rest van België.
Juli en augustus zijn gemiddeld de warmste, januari en februari de koudste maanden. De winters in de Hoge Ardennen zijn over het algemeen streng en lang.
De gemiddelde jaarlijkse neerslag schommelt tussen 1400 mm plaatselijk in Hoog-België en ongeveer 800 mm aan de kust en in Midden-België. De grootste hoeveelheden vallen in Laag- en Midden-België in juli en augustus (onweersbuien) en in Hoog-België in november en december. De neerslag in de Ardennen wordt veroorzaakt door stuwingsregens, die ontstaan doordat de stijgende lucht afkoelt, de waterdamp condenseert en vervolgens als regen naar beneden valt. De gemiddelde jaarlijkse neerslag over geheel België bedraagt 852 mm. Het gemiddelde aantal dagen met meetbare neerslag (ten minste 0,1 mm) bedraagt tweehonderd per jaar. Het aantal onweersdagen schommelt jaarlijks tussen 75 en 90. De maximale dikte van de sneeuwlaag neemt gemiddeld toe met de hoogte en varieert van 6 cm aan de kust tot meer dan 30 cm op de Ardense hoogvlakten. Het gemiddelde jaarlijkse aantal uren zonneschijn bedraagt 1392.

Valuta

De munteenheid is de Euro (EUR).

Grensdocumenten

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Medisch

Vaccinaties zijn niet nodig voor Belgie.
Let op teken als u wandelt of kampeert in de natuur, want deze kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. U verkleint de kans op een tekenbeet door bedekkende kleding te dragen en een insectenwerend middel op de onbedekte huid te smeren.

Leidingwater is geschikt voor gebruik.

URL

http://www.landenweb.net/belgie