Aberdeen

Haveninformatie

Overtocht naar Aberdeen

Aberdeen is de op twee na grootste stad in Schotland en ligt aan de Noordzee. Het is de grootste haven van Noordoost-Schotland. De ferries die hier vandaan vertrekken, gaan naar Kirkwall (Orkney Eilanden) en Lerwick (Shetland Eilanden).

Ferry naar Aberdeen

Wanneer je met de ferry naar Aberdeen gaat zijn er vele mogelijkheden voor je reis. Aberdeen is bijvoorbeeld een geweldige stad voor een stedentrip. In een paar dagen kunnen alle hoogtepunten bezocht worden die zich in de stad bevinden. Maar het is ook een goede uitvalsbasis om een auto te huren en erop uit te gaan voor een rondreis door Schotland.

Vanuit Aberdeen naar de Orkney- en Shetland eilanden

Mocht u nog tijd over hebben? Breng dan ook eens een bezoekje met de boot aan Kirkwall of Lerwick. Beide plaatsen hebben een zeer historische achtergrond. Met de ferry vanuit Aberdeen kunt u eenvoudig naar Kirkwall. Kirkwall is de levendige hoofdstad van Orkney. Dit kleine stadje wordt omringd door smalle hoofdstraten en mysterieuze paden. In de smalle hoofdstraten van het centrum vind u verschillende restaurants, pubs en musea. Ook kunt u vanuit Aberdeen met de ferry naar Lerwick. De hoofdstad van Shetland, Lerwick, is een parel op zich. Nadat de stad twee maal afgebrand is, biedt het bezoekers vandaag de dag inzicht in de oude Noorse wortels van het eiland. Door een wandeling langs de haven te maken, maakt u kennis met de bloeiende haringhandel van Lerwick.

Met de ferry vanuit Nederland naar Aberdeen

Om vanuit Nederland naar Aberdeen te komen, zijn er verschillende mogelijkheden. Helaas is het niet mogelijk om een directe reis af te leggen. Voor uw reis is het dan ook noodzakelijk om eerst gebruik te maken van een andere overtocht naar Engeland. De snelste manier is vanuit IJmuiden naar Newcastle. Vanuit hier dient u met de auto of de trein naar Aberdeen te reizen.

Overige informatie

Gezien de huidige omstandigheden rondom corona raden wij u aan om enige informatie op te doen rondom reizen naar het buitenland. Voor de meest up-to-date informatie betreffende corona verwijzen wij u graag naar ANWB reiswijzer

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt u graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wilt u toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Deze overtochten vertrekken ook van en naar Aberdeen:

Maatschappijen

 • Northlink Ferries

  dient 2 uur van tevoren aanwezig te zijn.

  Aberdeen Terminal openingstijden:

  Maandag 06:45 – 19:00
  Dinsdag 06:45 – 17:00
  Dinsdag* 06:45 – 19:00
  Woendag 06:45 – 19:00
  Donderdag 06:45 – 17:00
  Vrijdag 06:45 – 19:00
  Zaterdag 06:45 – 17:00
  Zondag 06:45 – 17:00

  * 19:00 gesloten vanaf 1st Jan – 31st Maart, en 1st Nov – 31st Dec.
  Openingstijden kunnen varieren tijdens de feestdagen of wanneer de boten in dok liggen.

  Jamieson’s Quay, Aberdeen
  AB11 5NP, United Kingdom.
  +44 1856 885500

        

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.