Overtochten Turkije

Bestemmingen

Overtocht van en naar Turkije

Het Aziatisch deel van Turkije draagt de naam Anatolië, grotendeels een hoogland, dat in het noorden omringd wordt door het Pontischgebergte en in het zuiden door het Taurusgebergte. West-Anatolië is een afwisselend vlak en heuvelachtig gebied met olijf-, citrus- en vijgenbomen, ceders en dennen. Men vindt er ook wijnbouw. De kuststreek is te vergelijken met de Frans-Italiaanse Rivièra. Het Europese deel, ook wel Thracië genoemd, grenst aan Griekenland en Bulgarije; het Aziatische deel aan de Sowjetunie, Iran, Irak en Syrië. In het noorden ligt de Zwarte Zee, in het westen de Egeïsche Zee en in het zuiden de Middellandse Zee. Europees en Aziatisch Turkije wordt gescheiden door de Bosporus, de zee van Marmara en de Dardanellen.

Bevolking: De overgrote meerderheid bestaat uit Turken, De Koerden zijn de belangrijkste minderheid.

Taal
In Turkije wordt Turks gesproken. In de toeristische centra wordt redelijk tot goed engels en duits gesproken.

Electriciteit:
Normaal 220 volt maar een verloopstekker is aanbevolen. Daarnaast valt regelmatig (vooral bij harde wind) de stroom uit.

Drinkwater:
Water kan overal veilig worden gedronken maar het smaakt naar chloor. Het beste is water in flessen te drinken.

Medisch

Geldige DTP vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A zijn aanbevolen, neem contact op met de GG&GD.

Het binnenland heeft een droog klimaat. Er zijn grote temperatuurverschillen. Aan de zuid- en westkust heerst een Middellandse-Zeeklimaat.

De munteenheid is het Turks pond (lira).

Toeristen met een nederlands paspoort kunnen tegen betaling een visum verkrijgen bij aankomst op een van de vliegvelden van Turkije. Vereist zijn een paspoort of Europese identiteitskaart welke beide na terugkomst nog minimaal 3 maanden geldig moeten zijn. Wanneer beide niet in bezit zijn is het raadzaam bij de ambassade van Turkije in Den Haag te informeren.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Turkije:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.