Overtochten Kreta (GR)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Kreta (GR)

Kreta is het grootste en meest veelzijdige eiland van Griekenland en een van de grootste in het Middellandse Zeebekken. Het eiland is enorm groot; 260 km lang en 56 km breed. Een zeer afwisselend landschap (met bergen als de Ida die veelal met sneeuw bedekt is en ver boven de 2.000 m reikt) en mooie kusten maken het eiland tot een toeristenoord bij uitstek.
Bijna alle bezoekers van Kreta komen in contact met de overblijfselen van de Minoïsche cultuur, die omstreeks 2.000 v. Chr. is ontstaan. De naam is ontleend aan koning Minos die volgens de Griekse mythologie koning van Kreta was en de zoon van Zeus en Europa. Deze uitwaaierende cultuur beleefde haar hoogtepunt in de 15de eeuw voor Chr.
Archeologen kunnen hun hart er dan ook evenzeer ophalen als de rustzoeker of de liefhebber van besloten baaien en rumoerige stadjes waar het leven zich enkel op straat lijkt af te spelen.

Temperaturen:
April: 17 graden
Mei: 21 graden
Juni: 24 graden
Juli: 26 graden
Augustus: 27 graden
September: 25 graden
Oktober: 21 graden

De munteenheid is de Euro (EUR).

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Kreta (GR):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.