Overtochten Formentera (ES)

Bestemmingen

Ferry overtochten van en naar Formentera

Overtocht van en naar Formentera (ES)

Formentera hoort bij de Balearen, maar is niet zoals de andere eilanden per vliegtuig te bereiken. Je kunt hier alleen per boot komen vanaf Ibiza, Mallorca en het vasteland van Spanje. Formentera staat erom bekend een relatief rustig en authentiek eiland te zijn en je kunt hier genieten van een ontspannen charme.

Overtocht.nl helpt je graag met het plannen van jouw overtocht.

De overtocht naar Formentera

De havenplaats op Formentera is La Sabina. La Sabina is gelegen op het noordelijk deel van het eiland en de plek waar alle toeristen aankomen. Formentera is bij uitstek een eiland voor rustzoekers en aanbidders van zon en zee. Er zijn geen snelwegen, wel bussen en taxi’s. Men vervoert zich voornamelijk per fiets. Het landschap kent weinig variatie, maar er bevinden zich echter prachtige zandstranden die een bezoek meer dan waard zijn.

Ferry overtochten tussen Formentera en Ibiza

De meeste toeristen die Formentera willen bezoeken nemen de overtocht vanaf Ibiza. Deze overtochten duren minder dan 1 uur en worden uitgevoerd door de maatschappij Balearia. Toeristen die verblijven op Ibiza kiezen ook vaak voor een dagtocht naar Formentera. Je kunt dan in de ochtend de overtocht naar Formentera maken en aan het einde van de dag weer terug.

Ferry overtochten tussen Formentera en Mallorca

Een overtocht tussen Palma de Mallorca en Formentera duurt ongeveer 4 uur en wordt uitgevoerd door Balearia. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en een populaire vakantiebestemming. Het is zeer geschikt om beide eilanden te combineren in een indrukwekkende rondreis.

De overtocht naar Formentera vanuit Spanje

Genieten van de flamenco, de Spaanse paella en sangria. Vanuit Spanje bieden wij overtochten vanuit Barcelona, Valencia en Denia aan naar Formentera. Een overtocht van Denia naar Formentera met de maatschappij Balearia duurt ongeveer 3 uur. De overtochten vanaf Valencia en Barcelona naar Formentera worden aangeboden door de maatschappij Trasmediterranea.

Wat te doen na jouw overtocht?

La Savina, de haven waarin je aankomt, is al een attractie op zich. In deze exclusieve jachthaven kan je genieten van drukke restaurants, bars en winkels met uitzicht op miljoenenjachten die netjes op een rij liggen. Een bezoek aan Sant Francesc Xavier, de grootste stad op Formentera, mag niet ontbreken. Je kunt hier onder andere de Iglesia de San Francisco kerk bewonderen of een bezoek brengen aan het Etnografisch museum. Uiteraard mag een bezoek aan de fascinerende stranden van Formentera ook niet ontbreken waar je al luierend, zwemmend, snorkelend of duikend kunt genieten van het hemelsblauwe water.

Overnachten op Formentera

Verspreid over het eiland zijn meerdere leuke plekken te vinden om te overnachten. Ondanks de kleine oppervlakte van Formentera vind je veel verschillende accommodaties, waaronder kleinschalige boutique hotels maar ook speciale hotels voor met kinderen en adults only accommodaties. De meeste hotels en appartementen zijn te vinden in Playa Migjorn en Es Pujols. Belangrijk om te weten is dat kamperen op Formentera verboden is en er dus geen campings te vinden zijn.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag met het plannen van jouw overtocht van en naar Formentera en deze te reserveren. Je kunt altijd contact met ons opnemen via 0900 – 6837862 of mail ons op info@overtocht.nl.

Formentera heeft een Mediterraan klimaat. Wat betreft het klimaat is de beste reistijd voor zon- en strandvakanties de zomermaanden waarin het bijzonder warm kan zijn.

De munteenheid op Formentera is de Euro (EUR).

Als je naar het buienland reist, moet je altijd een geldig grensdocument meenemen waarmee je je kunt legitimeren. Als grensdocument heb je dus een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart nodig. Voor Spanje heb je geen visum nodig.

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig voor het besturen en/of huren van een motorvoertuig.

Vanwege het hoge chloorgehalte wordt het op Formentera afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Formentera (ES):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.