Vaarroutes

Havenplaatsen
Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Ferry overtochten naar Elba

Ferry routes

Maatschappij Route Duur Boek
Toremar Ferries Cavo - Portoferraio 20 min Boeken
Toremar Ferries Pianosa - Rio Marina 1 uur 50 min Boeken
Moby Lines Piombino - Cavo 30 min Boeken
Toremar Ferries Piombino - Cavo 20 min Boeken
Corsica Sardinia Ferries Piombino - Portoferraio 30 min Boeken
Moby Lines Piombino - Portoferraio 1 uur Boeken
Toremar Ferries Piombino - Portoferraio 1 uur Boeken
Moby Lines Piombino - Rio Marina 45 min Boeken
Toremar Ferries Piombino - Rio Marina 45 min Boeken
Toremar Ferries Portoferraio - Cavo 20 min Boeken

Vaarkaart

Klik hier om de vaarkaart te tonen

Eilandinformatie

Elba (Italiaans: Isola d'Elba) is een eiland nabij Livorno, Italië. Het is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en na Sicilië en Sardinië het derde eiland van Italië.
Het eiland is bereikbaar vanuit Piombino, van waaruit meerdere malen per dag veerboten varen naar Portoferraio, Cavo en Rio Marina.
Elba heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Napoleon verbleef van 4 mei 1814 tot 26 februari 1815 in ballingschap op Elba.

Met de boot naar Elba vanuit Piombino, Italie.
De maatschappijen Torremar Ferries, Corsica Sardinie Ferries en Moby Lines varen vanuit Piombino met de boot naar Elba. Over het algemeen duurt de overtocht zo’n 1 uur. Omdat de maatschappijen diverse keren per dag de overtocht maken is Elba ideaal om op 1 dag te bezoeken. Uiteraard leent Elba zich ook uitstekend voor een meerdaagse trip.


Met de boot naar Pianosa
Pianosa is een klein eiland van de Toscaanse Archipel. Het eiland, 15 km ten zuidwesten van Elba, heeft een vlak landschap. Het hoogste punt ligt op 30 meter boven zeeniveau. Het eiland heeft ook een vuurtoren die tot een hoogte van 42 meter reikt.
Torremar Ferries vaart 3 x per dag met de boot naar Pianosa. Vanaf de havenplaats Rio Marina (Elba) vaart zij 2x per dag in 2 uur tijd naar het Eiland. En vanaf het vaste land Piombino vaart zij in 3 uur tijd naar Pianosa.

Klimaat

Het klimaat is bijzonder mild met een gemiddelde temperatuur gedurende het hele jaar van 15-16 graden. (winter 10 graden, voorjaar 14 graden, zomer 23 graden en herfst 17 graden)

Valuta

De munteenheid is de Euro (EUR)

Grensdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart is noodzakelijk.

Medisch

URL