Overtochten Tunesië

Bestemmingen

Boot naar Tunesië met de auto

Overtocht van en naar Tunesië

Er zijn meerdere vertrekhavens om met de boot te reizen naar Tunesië. De meeste vertrekhavens bevinden zich in Italië, maar het is ook mogelijk om te vertrekken vanuit Frankrijk. De ferry gaat naar de hoofdstad, Tunis. Tunis is een stad van contrasten. Het kent een oud stadsdeel, de Medina, wat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Terwijl andere gedeeltes westers aanvoelen door de architectuur.

Met de boot naar Tunesië vanuit Frankrijk

De overtocht naar Tunesië wordt aangeboden door CTN/Corsica Linea. Deze maatschappij brengt je met de boot naar Tunis vanuit de Franse havenplaats Marseille. De veerboot gaat twee keer per week en duurt ongeveer 21 uur.

Met de boot naar Tunesië vanuit Italië

Je kan zowel vanaf het vaste land met de ferry als vanaf Sicilië. De havenplaatsen Genua, Civitavecchia en Salerno zorgen voor een goede verbinding met deze bestemming. Alle overtochten duren tussen de 22 en 25 uur.

Kies je liever voor een kortere overtocht met de veerboot? Kies dan voor de havenplaats Palermo op Sicilië. Deze overtocht duurt namelijk ongeveer 10 uur.

Er is geen route die vanuit Nederland naar Tunesië vaart. Om met de ferry naar Tunesië te gaan is er vertrek mogelijk vanuit Frankrijk én Italië. Er zijn meerdere rederijen die hier naar toe varen en het is mogelijk om een eigen auto mee te nemen aan boord.

Een overtocht vanuit Marseille, Frankrijk duurt ongeveer 21 uur. Een overtocht vanuit Italië duurt tussen de 22 en 25 uur, met als uitzondering Palermo (Sicilië). Als je vertrekt vanaf Palermo dan doe je er ongeveer 10,5 uur over.

Als je een boeking hebt gemaakt bij Overtocht.nl en een wijziging heeft hier invloed op, dan verneem je dit van ons. Indien je een boeking wilt maken, maar niet weet of dit mogelijk is i.v.m. Corona, dan kan je het beste contact met ons opnemen. Voor meest recente informatie betreffende het land verwijzen wij u door naar de desbetreffende ambassade of consulaat. Op dit moment kan informatie omtrent het afreizen naar een bepaald land snel wijzigen. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kan afwijken van de bepalingen van het desbetreffende vakantieland.

De Tunesische munteenheid is de dinar, verdeeld in 1000 millimes. In- en uitvoer van dinars is niet toegestaan, dus je kunt ze alleen in Tunesië zelf verkrijgen. Gewisseld kan worden op vliegvelden, banken en in hotels. Nederlandse valuta worden geaccepteerd evenals Eurocheques, Travellers Cheques. Creditcards (AMEX, MasterCard en Visa) worden door alle grote winkels en de betere hotels en restaurants geaccepteerd.

Voor een bezoek aan Tunis heb je een geldig paspoort nodig. je bent zelf verantwoordelijk dat deze nog lang genoeg geldig is. Deze informatie is wellicht niet up-to-date. Voor de meest recente ontwikkelingen hierin en welke grensdocumenten u nodig heeft, verwijzen u door naar de ambassade of het consulaat van het desbetreffende land.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Tunesië:

Aanbod rederijen Tunesië

Naar Tunesië met de auto wordt wel heel gemakkelijk met de maatschappijen Corsica Linea, Grimaldi Lines en Grandi Navi Veloci.

Djerba

Het populaire eiland Djerba is te bezoeken met de auto via de 7 kilometer lange dam naar het vaste land. Vanaf Tunis duurt de rit ruim 6 uur met de auto, wat Djerba een ideale bestemming maakt voor een meerdaagse rondreis door Tunesië.

Good to know

Een vaccinatie voor DTP en Hepatitus A wordt aanbevolen. Neem contact op met je huisarts of GGD voor meer informatie hierover. Meer praktische informatie vind je hier.

Overtocht boeken?

Het enthousiaste team van Overtocht.nl helpt je graag een passende overtocht te kiezen en te reserveren. En wil je toch een afvaart aanpassen, omboeken of bijboeken? Neem dan contact met ons op via onze WhatsApp, via 0900 – 6837862 of via de mail.

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.