Vaarroutes

Havenplaatsen
Telefonische hulp
Klantbeoordelingen

Ferry overtochten naar Tunesie

Ferry routes

Maatschappij Route Duur Boek
Grandi Navi Veloci Civitavecchia - Tunis 25 uur Boeken
Grimaldi Lines Civitavecchia - Tunis 22 uur Boeken
Grandi Navi Veloci Genua - Tunis 24 uur Boeken
CTN Genua - Tunis 24 uur Boeken
Corsica Linea Marseille - Tunis 19 uur Boeken
CTN Marseille - Tunis 20 uur 30 min Boeken
Grandi Navi Veloci Palermo - Tunis 10 uur Boeken
Grimaldi Lines Palermo - Tunis 10 uur Boeken
Grimaldi Lines Salerno - Tunis 24 uur 30 min Boeken

Vaarkaart

Klik hier om de vaarkaart te tonen

Landinformatie

Tunesië is een land in Noord-Afrika grenzend aan Algerije en Libië en aan de Middellandse Zee. Het land behoort tot de Maghreblanden, waartoe ook Marokko, Mauritanië, Algerije en Libië worden gerekend.

De hoofdstad van Tunesië is Tunis, dat in het noorden van het land ligt. Buiten de medina die nog een traditionele sfeer ademt, is Tunis voor een deel een zeer westers aandoende stad, voornamelijk door de invloed van de Fransen aan het begin van de twintigste eeuw. Tunis is de belangrijkste havenplaats van Tunesië en is dan ook te bereken vanuit Italië en Frankrijk.

Met de boot naar Tunesië vanuit Frankrijk
De overtocht naar Tunesië word aangeboden door CTN. Deze maatschappij brengt u met de boot naar Tunis vanuit de Franse havenplaats Marseille. De Ferry gaat 2 x per week en duur ongeveer 21 uur.

Met de boot naar Tunesië vanuit Italië
U kunt zowel vanaf het vaste land als vanaf Sicilië met de ferry naar Tunesië. De havenplaatsen Genua, Civitavecchia en Salerno zorgen voor een goede verbinden met het land.
Alle overtochten duren tussen de 22 en 25 uur.
Kiest u liever voor een kortere overtocht? Kies dan voor de havenplaats Palermo op Sicilië. Deze overtocht duurt namelijk ongeveer 10 uur.

Met de auto naar Tunis word wel heel gemakkelijk met de maatschappijen CTN, Grimaldi Lines en Grandi Navi Veloci

Overtocht.nl helpt graag met graag met uw ferry overtocht naar Tunesië.

Klimaat

De oostkust en het noordelijke deel van Tunesie hebben onder invloed van de Middellandse Zee een subtropisch klilmaat met zachte winters en warme droge zomers. Het binnenland heeft een steppeklimaat en het uiterste zuiden een woestijnklimaat. De meeste neerslag valt ten noorden van de bergketens. In het centrum en zuiden van het land worden wel temperaturen gemeten van 50 graden celsius. Regelmatig waait de met zandstormen gepaard gaande sirocco, een droge , hete zuidwestenwind die uit de Sahara komt.

Valuta

De Tunesische munteenheid is de dinar, verdeeld in 1000 millimes. In- en uitvoer van dinars is niet toegestaan, dus je kunt ze alleen in Tunesië zelf verkrijgen. Gewisseld kan worden op vliegvelden, banken en in hotels. Nederlandse valuta worden geaccepteerd evenals Eurocheques, Travellers Cheques. Creditcards (AMEX, MasterCard en Visa) worden door alle grote winkels en de betere hotels en restaurants geaccepteerd.

Grensdocumenten

Voor een bezoek aan Tunis heeft u een geldig paspoort nodig.

Medisch

Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen.
Bescherming tegen Hepatitus A wordt aanbevolen.

URL

www.landenweb.net/tunesie