Overtochten Tremiti Eilanden (IT)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Tremiti Eilanden (IT)

De Tremitische Eilanden (Italiaans: Isole Tremiti) is een Italiaanse archipel en gemeente in de centrale Adriatische Zee en ligt iets ten noorden van het Apulische schiereiland Gargano.

De archipel vormt de gemeente Isole Tremiti en behoort administratief gezien bij de provincie Foggia en maakt deel uit van het Nationaal Park Gargano. De naam van de eilanden verwijst naar de sterke seismische activiteit die hier ooit plaats vond; Tremiti zou afgeleid zijn van het Italiaanse “tremalante”, wat “bevend” betekent. Het zeewater dat de eilanden omringt is kraakhelder en heeft sinds 1989 de status van matitiem natuurreservaat. De eilanden hebben rotsachtige, grillige kusten.

Alleen op het eiland San Domino is een klein zandstrand te vinden.
De eilandengroep bestaat uit vijf eilanden:
San Nicola: het historische, religieuze en administratieve centrum van de archipel, tevens het dichtst bevolkt
San Domino: grootste en groenste eiland
Capraia (ook wel Caprara genoemd): kaal en onbewoond eiland, belangrijk natuurgebied
Cretaccio: erg klein rotsachtig eiland
Pianosa: kleinste eiland, bij zwaar weer verdwijnt een stuk ervan in zee
De eilanden liggen dicht bij elkaar, op Pianosa na, dat zo’n 22 kilometer ten noorden van de rest van de groep ligt. De eilanden zijn dagelijks te bereiken vanuit de havens van Termoli, Vasto en Ortona. In het hoogseizoen wordt er ook vanuit de havens van Manfredonia, Vieste en Rodi Garganico naar de archipel gevaren.

De munteenheid is de Euro (EUR).

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.