Overtochten Sicilië (IT)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Sicilië (IT)

Door zijn positie in de Middellandse Zee, tussen Europa en Afrika, en omdat het de Latijnse wereld verbindt met de Griekse, is Sicilie al eeuwenlang een stragetische handelscentrum. Echter, de bewoners van het eiland zijn juist hierdoor ook onderworpen aan een hele serie invasies door buitenlandse aanvallers, inclusief een korte bezetting door de Britten in het eerste deel van de 19e eeuw. Deze opeenvolging van vreemden heeft geresulteerd in een unieke vermenging van culturen, waardoor het eiland duidelijk anders is dan de rest van Italie. Dat maakt Sicilie tot een boeiende bestemming voor bezoekers, maar geeft het ook de niet erg benijdenswaardig reputatie een turbulente plaats te zijn.

Op Sicilie vind je ook de vulkaan Etna, de hoogste en meest actieve vulkaan van Europa, die dreigend opdoemt boven het oostelijke deel van het eiland. De Etna daargelaten is Sicilie ook een gebied van bezienswaardigheden en ervaringen die de zintuigen zullen strelen. Van paarden die kleurrijk beschilderde wagens door het schilderachtige landschap trekken tot lege stranden en chique vakantieoorden, of antieke overblijfselen, Griekse tempels en amfitheaters, die even spectaculair zijn als welke ook ter wereld.

Het Middenlandse Zeeklimaat langs de gehele kust wordt gekenmerkt door warme zonnige zomers en zachte , vochtige winters.

In Sicilie kan het in de maanden juni, juli en augustus oplopen tot 30 graden. En in die maanden zijn er de meeste zon-uren per dag (tussen de 10 en de 12).

De munteenheid is de Euro (EUR).

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Sicilië (IT):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.