Overtochten Portugal

Bestemmingen

Overtocht van en naar Portugal

Portugal is het land van de ‘groene wijn’ (Vino Verde), de port, de fado en de Azulejo’s (prachtige tegels) Er nog vele overblijfselen uit de historie te vinden zoals kloosters, kathedralen, kastelen en bouwwerken uit de tijd van de Moorse overheersing en de tijd dat Portugal een grote zeevarende natie was. Tesamen met de strand mogelijkheden in het zuiden maakt het land tot een van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen in Europa.

Grenzen
Portugal beslaat 1/6 deel van het Iberisch schiereiland en is ongeveer 2½ x zo groot als Nederland. In het noorden en oosten grenst het land aan Spanje, het zuiden en westen worden omsloten door de Atlantische Oceaan.

Staatsvorm
Portugal is sinds 1910 een republiek.

Aantal inwoners
circa 10 miljoen

De kust is begunstigd met een goed klimaat dat gekenmerkt wordt door zonnige zomers en milde winters. Het is een tamelijk gelijkmatig klimaat met weinig afwijkende temperaturen. Alleen de temperatuur van de Algarve is iets hoger.
De Atlantische Oceaan heeft grote invloed, zorgt voor vochtigheid, regen en matigt de temperatuur door een frisse zeebries. Daardoor is het zelden hinderlijk warm. De droogste maanden zijn juli en augustus. De kust ten noorden van de rivier de Douro kent meer regen dan de overige kustgebieden. Landinwaarts verschilt het klimaat echter duidelijk en wordt vooral gekenmerkt door hete zomers en koude winters. Hitte en koude worden hier niet meer door de zeelucht verzacht. Sneeuw valt er vrijwel alleen in de Serra da Estrela, waar dan ook wintersport wordt beoefend.

Sinds 1 januari 2002 is de Euro het betaalmiddel. De Euro is onderverdeeld in 100 eurocent.

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Portugal:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.