Overtochten Malta

Bestemmingen

Overtocht van en naar Malta

Malta bestaat officieel uit 3 eilanden: Malta, Gozo en Comino. De archipel ligt in de Middellandse Zee, 90 km van Sicilië. Malta is met een oppervlakte van 246 km2 het grootste eiland. Gozo meet 67 km2 en Comino slechts 2,7 km2. Het aantal inwoners op Malta bedraagt circa 355.000 en op Gozo circa 30.000. Sinds 1964 is Malta onafhankelijk en sinds 1974 is het eiland een republiek

Op Malta ligt de geschiedenis op straat. De eilanden zijn ooit bevolkt geweest door ridders, belaagd door piraten en in de tijdperken ver daarvoor vertellen de overblijfselen hun eigen verhaal. Zo zijn de geheimzinnige Megalithische tempels, de Hagar Qim, het Hypogeum (de ondergrondse tempel van Hal Safieni) op Malta en de Ggantije tempel op Gozo enkele oveblijfselen uit de oertijd die niet overgeslagen mogen worden. Na deze periode kwamen achtereenvolgens Grieken, Phoeniciërs, Romeinen en Turken hun sporen achtergelaten in de vorm van verdedigingswallen, forten en prachtige bouwwerken. De hoofdstad Valletta – ook wel de stad der paleizen genoemd – herbergt tal van bezienswaardigheden zoals de St. Jan’s co Kathedraal, het Paleis van de Grootmeester en het Manoel Theater. Ook andere steden zoals Vittoriosa, Mdina, Rabat en Sliema hebben bijzondere musea, botanische tuinen en kastelen.

Taal.
De officiele talen zijn Maltees en Engels. Maltees is van oorsprong een Semitische taal, in Latijns geschreven. Door de eeuwen heen zijn er veel woorden uit het Engels, Italiaans en Frans bijgekomen.

Electriciteit
240 Volt/50 Hz. De stopcontacten zijn voor stekkers met drie rechthoekige pennen. Adapters en verloopstekkers zijn noodzakelijk en bij vele accommodatie beschikbaar.

Religie
De godsdienst op Malta is overwegend Rooms Katholiek. Andere religies zijn ook op het eiland te vinden.

Van mei tot oktober kent Malta een gemiddelde temperatuur van 25 graden Celsius, in de wintermaanden is dit ongeveer 14 graden Celsius. Dan zijn er ook korte periodes van regenval. In de zomer kunnen temperaturen oplopen tot 40 graden. Malta heeft ook nog wel eens te maken met het fenomeen Xlokk. Dit is een warme woestijnwind uit het zuiden.

De munteenheid is de Euro (EUR).

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Malta:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.