Overtochten Kanaaleilanden (GB)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Kanaaleilanden (GB)

Jersey is een eiland op 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië in de baai van de Mont Saint-Michel. Het is het grootste van de Kanaaleilanden. Er wonen 94.949 (2012) mensen, waarvan 30% in de hoofdstad Saint Helier. Het is net zoals Guernsey en het in de Ierse Zee gelegen Man geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar een Brits Kroonbezit, ook is het geen onderdeel van de Europese Unie. Jersey vormt samen met de onbewoonde eilandgroepen Minquiers, Ecréhous, Les Pierres de Lecq en andere rotsen en riffen het autonome baljuwschap (Engels: bailiwick) Jersey. Het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor de verdediging van Jersey. Jersey maakt deel uit van de Common Travel Area: een gebied waarin inwoners van de Republiek Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Jersey, Guernsey en het Isle of Man vrij kunnen reizen zonder paspoort met een minimaal aantal identificatiepapieren.

Jersey bezit een eigen munt, de Jersey pond, deze wordt op het eiland gebruikt naast de Engelse Engelse pond en de Guernsey pond. De Jersey pond wordt in het buitenland niet geaccepteerd; al is het wel mogelijk de Jersey pond in het Verenigd Koninkrijk te wisselen in Engelse ponden.
De belangrijkste munteenheid op Jersey is de Engelse pond; al wordt de euro ook door velen aangenomen.

Met de boot kunt u het eiland op de volgende manieren bereiken:
St Malo – Jersey
Weymouth – Jersey
Poole – Jersey

Guernsey (Normandisch/Dgèrnésiais: Guernési, Frans: Guernesey) is een van de Kanaaleilanden, die voor de kust van de Noord-Franse regio Bretagne liggen. Guernsey is na Jersey het grootste eiland. Het is net zoals Jersey en het in de Ierse Zee gelegen Man geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar een Brits Kroonbezit, ook is het geen onderdeel van de Europese Unie. Ook de kanaaleilanden Alderney, Herm en Sark horen tot het baljuwschap Guernsey. De hoofdstad is Saint Peter Port. Het staatshoofd is Elizabeth II, die de titel hertogin van Normandië voert. De staatsvorm is een constitutionele democratie.

Het eiland staat bekend als belastingparadijs, omdat er geen dividendbelasting, vermogensbelasting, transferbelasting of BTW wordt geheven. Ook wordt er geen successierecht geheven[4].

Het landschap varieert van typisch Engels Midwest tot Franse wijngaarden. De kustlijn varieert van een strand tot krijtrotsen.

De Kanaaleilanden liggen in een gebied met een getijdenverval van 7 tot 11 meter: de haven in het noorden van het eiland biedt tijdens eb een vreemd aanzicht met schepen hoog op het droge. Enige uren later drijven ze echter in een enorme haven zodra de vloed is bereikt.

De meest bezochte bezienswaardigheid op Guernsey is Little Chapel. Dit is een klein kerkje, gebouwd met gekleurde schelpen, steentjes en scherven.
Parochies.

Met de boot kan je het eiland op de volgende manieren bereiken:
Poole – Guernsey
Portsmouth – Guernsey
Jersey – Guernsey
St Malo – Guernsey
Weymouth – Guernsey

De Kanaaleilanden hebben een mild zeeklimaat. De winters zijn zacht en vochtig, de zomers zijn ook zacht maar droger. Op Jersey vriest het zelden, op Guernsey iets vaker, maar sneeuw is op beide eilanden een zeldzaam fenomeen. ‘s Zomers schijnt de zon ook meer uren op Jersey dan op Guernsey. De gemiddelde wintertemperatuur is ongeveer negen graden. In de zomer is de gemiddelde temperatuur op Guernsey ongeveer negentien graden, op Jersey enkele graden hoger.

De munteenheid is de Pond Sterling (GBP)

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Kanaaleilanden (GB):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.