Overtochten Ibiza (ES)

Bestemmingen

Overtocht van en naar Ibiza (ES)

Ibiza is een stuk kleiner dan Mallorca, de grootste lengte bedraagt ongeveer 30km en de grootste breedte ca. 20km. Ibiza werd in de jaren vijftig ontdekt door kunstenaars. Schilders, schrijvers, dichters en beeldhouwers vestigden hier een kunstenaarskolonie. Ook de ‘hippies’ kwamen die hier hun commune-ideeën in de praktijk trachtten te brengen. Nadat hier van overheidswege paal en perk aan was gesteld, kwamen de toeristen.
Het eiland is over het algemeen heuvelachtig. De omgeving van de drie belangrijkste toeristencentra, Ibiza-stad, San Antonio Abad en Santa Eulalia del Rio is echter vrij vlak. Hier en daar staan dennenbossen. Het landschap is soms zeer fraai. In feite is het enige onaantrekkelijke deel de omgeving van het vliegveld van Ibiza-stad.
Het meest karakteristieke voor Ibiza zijn de talrijke rotsige kustinhammen, die evenals op Mallorca cala’s worden genoemd en de opvallend witte, kubusvormige huisjes, die het eiland een aparte sfeer geven.
Op Ibiza heeft men het niet erg in hoogbouw gezocht. Men tracht het landschap zoveel mogelijk ongerept te houden, zodat het eiland zijn eigen karakter kan behouden.

De munteenheid is de Euro (EUR).

Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Ibiza (ES):

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.