Overtochten Algerije

Bestemmingen

Overtocht van en naar Algerije

Algerije ligt in Noord-Afrika . Het land grenst aan de Middellandse Zee en de landen Libie, Mali, Marokko, Mauretanie, Niger, Tunesie en de Westelijke Sahara. De hoofdstad van Algerije is Algiers.
De oppervlakte van Algerije is 2.381.740 km². Algerije is daarmee ongeveer 70 keer zo groot als Nederland.
In Algerije wonen ruim 34 miljoen mensen.

Taal:
De officiele taal is het Arabisch. Daarnaast wordt veel Frans gesproken. Een vijfde van de bevolking spreekt Berbertalen.

Tijdsverschil:
In de winter is er geen tijdsverschil met Nederland.
In onze zomertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het 1 uur vroeger.

Medisch

Vaccinaties voor gele koorts, DTP en Hepatitus A.
Malaria komt in het zuiden van Algerije voor. Draag beschermende kleding en gebruik op de onbedekte huid een insectenwerend middel, bij voorkeur met DEET. Gebruik ook een muskietennet om onder te slapen.
Voor een advies op maat neem contact op met de GGD.

Leidingwater is niet geschikt voor gebruik. Aangeraden word het water eerst te koken voor gebruik.

Algerije heeft een mediterraan klimaat aan de kust (milde, natte winters en hete droge zomers), een steppeklimaat tot aan de Hoge Plateaus van de Sahara Atlas en een woestijnklimaat ten zuiden daarvan. De woestijn is het heetst in de maand mei de temperaturen kunnen dan oplopen tot 55 graden. Het klimaat is redelijk tot heel vochtig.

De munteenheid is de Algerijnse Dinar (DZD).

Paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Algerije. Paspoort moet minstens 2 lege bladzijden hebben. Visum verplicht. Deze is aan te vragen bij de ambassade van Algerije. Retour ticket en een eerste overnachting verplicht.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Algerije:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.