Overtochten Albanië

Bestemmingen

Overtocht van en naar Albanië

Albanië is erg bergachtig en heeft een prachtige natuur. Ook als cultuurliefhebber ben je in Albanië in het juiste land, er zijn veel opgravingen uit de oudheid en Byzantijnse kerken. Het toerisme is nog niet zo ver ontwikkeld, maar het land heeft veel te bieden, zoals mooie stranden en lekker eten. Albanië is makkelijk te bereiken via veerboten vanaf Trieste, Ancona of Bari naar Durres.

Bezienswaardigheden Albanië
-Tirana
-Berat – de stad van de duizend ramen
-Meer van Ohrid
-Durres
-Butrint
-Sarandë – mooie badplaats

Met de boot van Italië naar Albanië
Vanuit het noorden van Italië is Albanië te bereiken vanuit Trieste en Ancona. Deze ferry overtocht wordt uitgevoerd door Adria Ferries. Deze overtochten duren respectievelijk 36 en 20 uur. Een kortere overtocht naar Albanië kan je vinden vanuit Bari. Adria Ferries en Grandi Navi Veloci brengen je vanuit het zuiden van Italië naar de havenplaats Durres.
Overtocht.nl helpt je graag bij het vinden van de juiste overtocht voor jouw vakantie!

Taal:
De officiele taal is het Albanees. Tevens wordt er ook Grieks en Macedonisch gesproken.
De rivier de Shkumbin, die het land ongeveer in tweeën verdeelt, scheidt sprekers van het noordelijke dialect (Gegisch) van die van het zuidelijke dialect (Toskisch).
In de hotels en bij bezienswaardigheden kan je meestal ook wel met Engels uit de voeten.

Bekijk ook deze mooie overtochten van en naar Albanië:

Maatschappijen

Waarom overtocht.nl?

Reizen is genieten. Dat begint al bij u thuis. Want Overtocht.nl biedt u alle ferry-overtochten in Europa overzichtelijk op een rijtje. Zeg maar hoe u gaat: met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet. Via Overtocht.nl zoekt en boekt u direct online uw ticket. Zo bent u altijd verzekerd van een ontspannen reis, tegen de beste prijs.

Bij Overtocht.nl vindt u eenvoudig en snel alle tarieven van de verschillende overtochten binnen Europa. Door het land van uw bestemming te selecteren, krijgt u een overzicht van de maatschappijen en de aangeboden routes. Vervolgens kiest u de gewenste route en vult u een aantal relevante gegevens in, waaronder de gewenste reisdata en het aantal reizigers. Op basis hiervan worden de tarieven berekend. Heeft u reeds van te voren bepaald welke route u gaat nemen, dan kun u deze stap overslaan en direct naar het prijsberekeningsysteem gaan.

Gaat u voor vroegtijdige zekerheid? De overzichtelijke prijsvergelijking, het online reserveringssysteem en het betaalgemak maken het mogelijk om snel over een ticket te beschikken.

Komt u er zelf nog niet helemaal uit, dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag, van 10.00 – 17.00 uur via 0900-6837862. Dan wordt u vriendelijk en in het Nederlands te woord gestaan.