4-daagse reis Newcastle

Met DFDS, IJmuiden – Newcastle

Newcastle ligt in het noordoosten van Engeland en is een hippe en moderne stad met vele leuke boetiekjes en eettentjes. De stad wordt ook omschreven als dé shopstad voor Noord-Engeland met onder andere het grootste winkelcentrum van Europa. Maar Newcastle heeft ook een sfeervol historisch deel. De mooiste gebouwen en straten liggen in dit deel van de stad, waaronder Grainger Market, het Theatre Royal, Gray Street, Grainger Street en Clayton Street. Een bezoek aan Newcastle en de overtochten met DFDS maken deze reis compleet.

 

Over DFDS

DFDS is een Deense rederij, die op maar liefst 9 routes vaart op de Noordzee en Oostzee. Op de route IJmuiden – Newcastle varen zij met de schepen King Seaways en Princess Seaways. Deze ‘cruise’ ferries bieden vermaak voor iedere leeftijdsgroep. Zo zijn er diverse restaurants en bars, is er live entertainment, een shop en mogen een bioscoop en casino uiteraard niet ontbreken. Voor de allerkleinste is er o.a. een Kid’s Club. Er zijn verschillende huttypes boekbaar, van 2-persoons binnenhut tot de luxe suites. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Dagprogramma

Dag 1

Vandaag is het tijd om te vertrekken naar Newcastle! Vanaf 13:00 uur kun je inschepen in IJmuiden. Het schip vertrekt om 17:30 uur naar Newcastle. Aan boord is er van alles te doen en te beleven. Geniet van een heerlijk diner, een drankje in de bar en het live entertainment. Je overnacht aan boord in comfortabele hutten.

Dag 2

Voordat het schip om 09:15 uur aanmeert in Newcastle, heb je de gelegenheid te ontbijten aan boord. Vanaf 09:30 uur vertrekken de bussen richting het centrum, waar je rond 10:00 uur aankomt. Je kunt jouw bagage bij het hotel achterlaten en Newcastle gaan ontdekken. Ga lekker shoppen of het historische centrum bezoeken. Misschien is er wel een wedstrijd van Newcastle United die je kunt bezoeken?

Dag 3

Tot 15:00 uur heb je de tijd deze hippe stad te verkennen, dan is het tijd terug te keren naar de haven. Om 17:00 uur vertrek het schip weer richting IJmuiden. Geniet aan boord nog van een hapje en een drankje of één van de andere faciliteiten die het schip rijk is.

Dag 4

Na een nachtje aan boord komen we om 09:45 uur aan in IJmuiden. Uiteraard kun je aan boord nog een ontbijt nuttigen.

 

Basisarrangement

Retourovertocht IJmuiden – Newcastle
Per bus naar het centrum van Newcastle en terug naar de haven
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord op heen- en terugreis
1x overnachting in een middenklasse hotel in Newcastle