4-daagse reis daagse reis Peak District & York met P&O Ferries

 

Bootovertocht van Rotterdam naar Hull

Het Peak District in het noorden van Engeland is één van de mooiste natuurgebieden. Van groene heuvels tot grillige rotspartijen. In dit prachtige landschap vind je heidevelden, valleien, rivieren, watervallen en grotten. Maar ook vind je hier sfeervolle dorpjes, zoals Castleton en Bakewell. Met een bezoek aan York lijkt het net of je terug in de tijd stapt. De stad werd door Romeinen gesticht en heeft sfeervolle kronkelende straatjes en een zeer goed bewaard gebleven kasteelmuur. Deze reis is een leuke afwisseling tussen de prachtige natuur en historische plaatsen!

 

Over P&O Ferries

P&O is een Brits bedrijf en werd 180 jaar geleden opgericht. Tegenwoordig vervoert P&O jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers. De schepen varen op belangrijke routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Noord-Ierland, de Republiek Ierland en Nederland. Op de route Rotterdam – Hull varen de schepen Pride of Rotterdam en de Pride of Hull en zonder twijfel de titel ‘cruiseschip’ krijgen, vanwege haar luxe voorzieningen als een muziekzaal, casino, bars, restaurants en winkels. Er zijn verschillende huttypes boekbaar, van 2-persoons binnenhut tot de luxe suites. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Dagprogramma

Dag 1

Vandaag vertrekken we naar Engeland! Rond 17:00 uur kun je inschepen in Rotterdam. Het schip vertrekt om 21:00 uur naar Hull. Aan boord is er van alles te doen en te beleven. Geniet van een heerlijk diner, een drankje in de bar en het live entertainment. Je overnacht aan boord in comfortabele hutten. Je kunt er ook voor kiezen om je hut te upgraden naar een Premier- of Club-hut.

Dag 2

Om 08:00 uur meert het schip aan in Hull. Daarvoor heb je de gelegenheid te ontbijten aan boord. We vertrekken naar het Peak District, waar we rond 11 uur aankomen in het typisch Engelse marktstadje Bakewell.

Dit stadje ligt aan de oevers van de rivier Wye en heeft schilderachtige huisjes en pittoreske binnenplaatsen. Bakewell is bekend vanwege de beroemde Bakewell Pudding dus een bezoek aan dit dorp is niet compleet zonder deze pudding geproefd te hebben. Vervolgens gaan we naar één van de meeste gefotografeerde plekjes van het Peak District, Monsal Head. Met een adembenemend uitzicht is dit de perfecte plaats voor een lunch.

Na de lunch rijden we naar Thornbridge Hall & Gardens. Dit monumentale huis heeft verschillende tuinen, waaronder een watertuin en een Italiaanse tuin. Op eigen gelegenheid kunt u het landhuis en de tuinen ontdekken. Voordat we naar ons hotel gaan, bezoeken we eerst het plaatsje Castleton nog. Het is omgeven door een prachtig landschap, genesteld in de heuvels aan de westkant van de Hope Valley. Het dorpje is al meer dan 1000 jaar oud. Wandel door de smalle straatjes en bekijk de vele tea rooms, pubs en restaurants. Aan het einde van de middag rijden we naar het hotel.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we naar de historische stad York. De stad werd door Romeinen gesticht en heeft sfeervolle kronkelende straatjes en een zeer goed bewaard gebleven kasteelmuur.

Ook de Vikingen hebben hun sporen hier nagelaten. Het bekendste gebouw in de stad is de York Minster, het is een van de grootste kathedralen van Noord-Europa en een van de mooiste gotische kerken van de wereld.

Niet alleen de gebouwen zijn een bezoek aan York waard, je kunt er ook goed winkelen! Tot 16:30 uur heb je de tijd York te verkennen, want om 20:30 uur vertrekt het schip weer naar Rotterdam. Geniet nog van een hapje en een drankje of één van de andere faciliteiten aan boord.

Dag 4

Na een ontspannen nacht aan boord komen we om 08:15 uur aan in Rotterdam. Uiteraard kun je aan boord nog een ontbijt nuttigen.

 

Basisarrangement

Retourovertocht Rotterdam – Hull
Bus voor programma zoals beschreven
1x overnachting in een middenklasse hotel in de omgeving van Sheffield obv B&B
Overnachting in een 2-persoonsbinnenhut aan boord op heen- en terugreis obv B&B